ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άρθρο Π. Κοτρωνη :Εσείς κ.Τσίπρα γιατί δεν διαγράψτε τον Λευτέρη Αβραμάκη ;;

Στον απόηχο της διαγραφής Μπογδάνου, διαβάζω ότι 25 βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέθεσαν ερώτηση προς τον πρωθυπουργό και τον ρωτούν εάν προτίθεται να διαγράψει από το κυβερνών κόμμα και άλλα δύο στελέχη του, και συγκεκριμένα τον βουλευτή Καστοριάς της ΝΔ Ζήση Τζικαλάγια, και να αποπέμψει τη διευθύντρια του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου, αποδοκιμάζοντας έτσι έμπρακτα τη συμμετοχή τους στην εμφυλιοπολεμική γιορτή μίσους στο Βίτσι.
Και πολύ σωστά μέχρις εδώ. 
Για να ανακτήσει όμως την πολιτική του αξιοπιστία ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και ο Πρόεδρός της Αλέξης Τσίπρας, πρέπει να μην λειτουργούν με δύο μέτρα και δύο σταθμά.
Να υπενθυμίσω λοιπόν κάτι που θέλουν πολύ σύντομα να ξεχάσουν και μάλιστα χωρίς κόστος, πρέπει να αναφέρω ένα πολύ σημαντικό γεγονός που έλαβε χώρα στις Σέρρες.
Συγκεκριμένα την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019 σε μνημόσυνο στην Τριάδα Σερρών (τόπο όπου σκοτώθηκαν από δυνάμεις του ΕΛΑΣ το Νοέμβριο του 1944 πολλά μέλη της οργάνωσης ΠΑΟ, μια οργάνωση που συγκροτήθηκε από αξιωματικούς του στρατού και η «απελευθερωτική» της δράση… εξαντλήθηκε σε αντικομμουνιστικές επιθέσεις κατά του ΕΛΑΣ και στην πορεία τμήματά της συνεργάστηκαν ανοιχτά με τους ναζί), παρέστη και ο βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ.Λευτέρης Αβραμάκης.
Σε μια εκδήλωση που συνήθως «τιμούν» χρυσαυγίτες και χουνταίοι… και ούτε καν σοβαροί και μετριοπαθείς βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας του νομού. 
 
Η ενέργεια αυτή του βουλευτή πήρε πανελλαδικές διαστάσεις μετά από ανακοινώσεις του ΜέΡΑ25 Σερρών και της ΠΕΑΕΑ Σερρών και έγινε γνωστό και στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η οποία τον απάλλαξε με συνοπτικές διαδικασίες, δεχόμενη την αστεία δικαιολογία του κ.Αβραμάκη, ότι περίπου «είδε φως και μπήκε» ή πιο συγκεκριμένα ήταν περαστικός από εκεί και πήγε να ρίξει μια ματιά.
Οι ερωτώντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μάλιστα σημειώνουν, πως «με την Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου 241 της 6ης Νοεμβρίου 1981 καταργήθηκαν ΟΛΕΣ οι 'επετειακές εκδηλώσεις' του Εμφυλίου και κυρίως ο εορτασμός της 29ης - 30ης Αυγούστου σε Γράμμο – Βίτσι» που διεξαγόταν κάθε χρόνο σε όλη τη μετεμφυλιακή περίοδο και την περίοδο της Επταετίας.
Να και κάτι που δεν ξέραμε λοιπόν οπότε, ιδού πεδίον δόξης λαμπρό, για να μην μοιάζετε υποκριτές κι εσείς όπως κατηγορείτε τη Νέα Δημοκρατία, διαγράψτε πρώτα τον κ.Αβραμάκη και μετά πιέστε με πειστικό λόγο για περαιτέρω διαγραφές αμετανόητων ακροδεξιών που έχουν εισχωρήσει στο «κεντρώο» κυβερνητικό κόμμα.
Υστερόγραφο: Αναμένω την απάντηση από τον κ.Τσίπρα και ελπίζω να μην περιλαμβάνεται το όνομα του κ.Αβραμάκη μεταξύ των 25 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, που υπέβαλαν την επίμαχη ερώτηση.
 
Παναγιώτης Κοτρώνης
Συντονιστής της Ο.Β. Δήμου Σερρών του ΜέΡΑ25