ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΣΕΠ: Ο χάρτης των νέων προσλήψεων, 21.794 θέσεις εργασίας

Τον Σεπτέμβριο αναμένεται να ξεκινήσει ο διαγωνισμός για τη θωράκιση της δημόσιας υγείας, με την περαιτέρω ενίσχυσή με προσλήψεις νοσηλευτών.
 
Οι νοσηλευτές αυτοί θα προσληφθούν με διαδικασίες ΑΣΕΠ, μέσω διαγωνισμού που θα προκηρυχθεί εντός του τρέχοντος έτους. Ειδικά για τους νοσηλευτές που υπηρέτησαν ως επικουρικοί στην πανδημία, θα προβλέπεται αυξημένη μοριοδότηση.
 
10.500 μόνιμοι διορισμοί στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, σε ορίζοντα διετίας μέσω της μονιμοποίησης εκπαιδευτικών
5.250 προσλήψεις καθηγητών προορίζονται για το 2021 και άλλες τόσες για το 2022.
1.566 προσλήψεις στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων
Πρόκειται για 1.324 μόνιμες θέσεις εφοριακκών, τελωνειακών και υπαλλήλων πληροφορικής καθώς και για 242 θέσεις υπαλλήλων με σύμβαση τριετούς διάρκειας.
 
2.044 θέσεις εργασίας σε δήμους, διάρκειας έως και 8 μηνών
Στην έγκριση πρόσληψης χιλιάδων συμβασιούχων σε Δήμους προχώρησε ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.
 
Συγκεκριμένα, με την αριθμ. 34431/5.5.2021 Απόφασή του, που δημοσιεύθηκε την 6η Μαΐου, ενέκρινε την πρόσληψη δύο χιλιάδων σαράντα τεσσάρων (2.044) ατόμων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (ΙΔΟΧ), διάρκειας έως οκτώ (8) μήνες, σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα των Δήμων του Πίνακα που ακολουθεί.
 
Προκαλείται δαπάνη 19.168.632,00 ευρώ περίπου σε βάρος των προϋπολογισμών των εν λόγω Δήμων, η οποία θα αντιμετωπισθεί αποκλειστικά από ίδια έσοδα ανταποδοτικού χαρακτήρα που εισπράττουν οι συγκεκριμένοι Δήμοι, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, για τις αντίστοιχες με την πρόσληψη παρεχόμενες υπηρεσίες.
 
Δεδομένης της έγκρισης του Υπουργού, για την εξέλιξη των διαδικασιών προσλήψεων στο εξής ( π.χ. υποβολή αιτήσεων κλπ), οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να παρακολουθούν και να ενημερώνονται από τους Δήμους για τους οποίους εγκρίθηκαν οι συγκεκριμένες προσλήψεις.
 
Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκονται προσλήψεις στο Δημόσιο, σε υπουργεία και άλλους δημόσιους φορείς.
 
Πιο αναλυτικά:
 
1.000 προσλήψεις ειδικών φρουρών στα Πανεπιστήμια
 
Οι υποψήφιοι που θέλουν να συμμετάσχουν υποχρεούνται να υποβάλουν αυτοπροσώπως στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας ή διαμονής τους τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, προσκομίζοντας παράλληλα και το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, μέχρι τις 30 Ιουνίου 2021 και την ώρα 15.00.
 
Σύμφωνα με την προκήρυξη, ο αριθμός των υποψηφίων που θα προσληφθούν ως Ειδικοί Φρουροί καθορίζεται αρχικά σε τετρακόσιους (400), και υπάρχει η δυνατότητα πρόσληψης επιπλέον εξακοσίων (600) από τη λίστα επιλαχόντων, αν και όταν παραστεί ανάγκη εντός εννέα (9) μηνών από την πρόσληψη των αρχικώς επιτυχόντων.
 
Να σημειωθεί πως για την πρόσληψη τους οι υποψήφιοι θα κληθούν να συμμετάσχουν σε προκαταρκτικές εξετάσεις, ενιαίες και κοινές για τους υποψήφιους και των δύο φύλων. Η εξέταση των σωματικών, ψυχικών και διανοητικών προσόντων περιλαμβάνει υγειονομικές εξετάσεις και ψυχοτεχνικές και αθλητικές δοκιμασίες.
 
Σύμφωνα με την προκήρυξη, από τις 400 προκηρυσσόμενες θέσεις, ποσοστό 80% (320 θέσεις) θα καλυφθεί από υποψηφίους που κατέχουν οποιονδήποτε απολυτήριο τίτλο όλων των τύπων Λυκείου ενώ οι υπόλοιπες 80 θέσεις θα καλυφθούν από υποψηφίους, που κατέχουν είτε πτυχίο Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (Σ.Ε.Ε.) Β’ κύκλου, είτε απολυτήριο τίτλο όλων των τύπων Λυκείου.
 
144 προσλήψεις σε ΚΕΠ
 
Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο ΑΣΕΠ, αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου, ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στην Προκήρυξη (Παράρτημα ΣΤ΄).
 
Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία αρχίζει στις 5 Ιουλίου 2021 ημέρα Δευτέρα και λήγει στις 20 Ιουλίου 2021, ημέρα Τρίτη και ώρα 14:00.
 
Τα απαραίτητα, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά με τα οποία, αποδεικνύονται τα προσόντα, κριτήρια ή ιδιότητες που επικαλούνται οι υποψήφιοι με την αίτηση συμμετοχής τους, θα υποβληθούν, πριν την έκδοση των προσωρινών αποτελεσμάτων, μετά από σχετική Ανακοίνωση του ΑΣΕΠ (ΚΕΦΑΛΑΙΟ Δ΄ και ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β΄ της προκήρυξης).
 
115 μόνιμες προσλήψεις στο ΥΠΟΙΚ
 
Προκήρυξη του ΑΣΕΠ πλήρωσης με σειρά προτεραιότητας εκατόν δεκαπέντε (115) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης σε οργανικές μονάδες του Υπουργείου Οικονομικών.
 
Οι ενδιαφερόμενοι για την κάλυψη των θέσεων αυτών καλούνται, εφόσον κατέχουν τα γενικά και απαιτούμενα προσόντα, να υποβάλουν «ΑΙΤΗΣΗ – ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ» (ηλεκτρονική). Τα απαραίτητα δικαιολογητικά, θα υποβληθούν σύμφωνα με τους όρους της παρούσας προκήρυξης, κατά τα ειδικότερα αναφερόμενα στο ΚΕΦΑΛΑΙΟ Δ΄ αυτής
 
Υποβολή αιτήσεων
 
Οι υποψήφιοι, οι οποίοι κατέχουν τα γενικά και απαιτούμενα προσόντα των προκηρυσσόμενων θέσεων, όπως αυτά αναγράφονται στο ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α΄ και στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α΄ (ΓΕΝΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ) της παρούσας, πρέπει:
 
Να συμπληρώσουν και να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο Α.Σ.Ε.Π., αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου (www.asep.gr). Η ηλεκτρονική αίτηση συμπληρώνεται σύμφωνα με τις ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ-ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ που αναφέρονται στο
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΤ΄ της παρούσας.
 
Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής αρχίζει στις 15 Ιουνίου ημέρα Τρίτη και λήγει στις 30 Ιουνίου 2021, ημέρα Τετάρτη και ώρα 14:00. Το εμπρόθεσμο της αίτησης κρίνεται με βάση την ημερομηνία της ηλεκτρονικής υποβολής της στο ΑΣΕΠ.
 
πηγή: dikaiologotika.gr