ΤΟΠΙΚΑ

Αυτές είναι οι πέστροφες του Αγκίστρου

Το Άγκιστρο Σερρών, γνωστό για τα ιαματικά λουτρά είναι επίσης γνωστό για τις πέστροφες που παράγονται στο τοπικό ιχθυοτροφείο και διατίθενται σε όλη την βόρειο Ελλάδα.

Πρόκειται για μια δραστηριότητα που συμβάλει στην τοπική οικονομία και στον τουρισμό. Από τις αρχές της δεκαετίας του ΄80 ο Γιώργος Τάσσης, ιδιοκτήτης ιχθυοτροφείου διατηρεί μια από τις μεγαλύτερες και τις πλέον σύγχρονες επιχειρήσεις στον τομέας τους. Παράγει ένα πιστοποιημένο προϊόν σε περίπου 100 τόνους ετησίως και έχει ήδη λάβει άδεια για να αυξήσει την παραγωγή στους 150 τόνους.

Το νερό που βγαίνει απευθείας από τις πηγές του όρους πέφτει μέσα στις δεξαμενές του ιχθυοτροφείου, με ταχύτητα 350 λίτρα ανά δευτερόλεπτο και σταθερή θερμοκρασία στους 12,5 βαθμούς Κελσίου χειμώνα  καλοκαίρι, προσφέροντας τις κατάλληλες συνθήκες και όλα τα συστατικά που καθιστούν τα ψάρια μοναδικά σε γεύση.

ΓΙΑ ΑΡΔΕΥΣΗ

Στην συνέχεια τα νερά χρησιμοποιούνται για άρδευση και αφού χρησιμοποιηθούν για την λειτουργία δυο υδροηλεκτρικών σταθμών του Δήμου Σιντικής χύνονται στον Στρυμόνα ποταμό.


Ένα μέρος της παραγωγής διατίθεται στο τοπικό εστιατόριο και η υπόλοιπη πηγαίνει για επεξεργασία στην μονάδα που λειτουργεί ο κ. Τάσσης, όπου γίνεται καπνιστό και οδεύει προς την εσωτερική αγορά.

ΠΗΓΗ: ERTNEWS.gr