ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημήτρης Ρέππας: 10 Σημεία Για Τα Debates Αξιοπρέπειας Και Όχι Εσωκομματικού Διχασμού Των Υποψηφίων Για Την Προεδρία Στο Κίνημα Αλλαγής

Ο Πρώην Υπουργός Του ΠΑΣΟΚ Και Στενός Συνεργάτης Του Γιώργου Παπανδρέου, Αναρωτιέται Γιατί Αποφεύγουν Τον Διάλογο Οι Υποψήφιοι Σε 3 Ή 4 Θεματικά Debates.

Ο Πρώην Υπουργός Του ΠΑΣΟΚ Και Στενός Συνεργάτης Του Γιώργου Παπανδρέου, Αναρωτιέται Γιατί Αποφεύγουν Τον Διάλογο Οι Υποψήφιοι Σε 3 Ή 4 Θεματικά Debates.

Δημήτρης Ρέππας σε σχέση με τη διεξαγωγή των debates στο Κίνημα Αλλαγής. 

Ο στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου τονίζει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο πως ο πρώην πρωθυπουργός δεν αποφεύγει τον διάλογο, αλλά το αντίθετο με βάση την πρόταση που έκανε.

 
image.png

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου, αναρωτιέται γιατί αποφεύγουν τον διάλογο οι υποψήφιοι σε 3 ή 4 θεματικά debates.

«Έχουν γνώση των θεμάτων ή απλώς επειδή δεν έχουν, θέλουν προκατασκευασμένα λογύδρια;», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τα 10 σημεία που καταθέτει ο Δημήτρης Ρέππας:

1) Όλοι έχουν ορίζοντα τους την «Κυριακή». Ο Γιώργος Παπανδρέου τη «Δευτέρα», που πρέπει να διαχειρισθεί την ηγεσία. Είναι ευθύνη και όχι φόβος.

2) Αποδείχθηκε πως ο Γιώργος Παπανδρέου δεν αποφεύγει τον διάλογο, αντιθέτως με την πρόταση που έκανε.

3) Μία κοκορομαχία-reality ίσως έχει τηλεοπτικό ενδιαφέρον, άλλα όχι για το κοινό που ενδιαφέρει τον πρώην πρωθυπουργό, το οποίο αποκαρδιώνεται και απέχει. Επίσης γίνεται χλεύη των αντίπαλων με υλικό αυτό που χρησιμοποιεί ο ένας υποψήφιος εναντίον του άλλου.

4) Αντιστροφή ερωτήματος: Γιατί αποφεύγουν τον διάλογο σε βάθος με αναλυτικές θέσεις σε 3-4 debates; Έχουν γνώση των θεμάτων ή απλώς επειδή δεν έχουν, θέλουν προκατασκευασμένα λογύδρια;

5) Ας διερωτηθούμε γιατί αυτές οι επιθέσεις; Και πώς αυτοί που επιτίθενται δικαιολογούσαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 2019; Και μάλιστα όταν τότε κρινόταν ο πρωθυπουργός της χώρας και όχι ο αρχηγός του τρίτου κόμματος. Ο δε Κυριάκος Μητσοτάκης, να υπενθυμίσουμε, δεν αντιπρότεινε θεματικά debates, απλώς αρνήθηκε.

6) Είναι σωστό το παράδειγμα του γαλλικού σοσιαλιστικού κόμματος οπού… μαλλιοτραβήχτηκαν 11 υποψήφιοι και ο απών από τέτοιες διαδικασίες Εμανουέλ Μακρόν, τους υπερκέρασε.

7) Το 2017 ήταν ένα debate ίδρυσης του ΚΙΝΑΛ με αρχηγούς κομμάτων και κινήσεων. Tώρα όλοι έχουν από κοινού συμμετάσχει στις ευθύνες του KINΑΛ.

8) Το 2017 δεν υπήρχε ούτε Zoom, ούτε κορονοϊός. Όταν λοιπόν οι υποψήφιοι λένε «δεν μπορούμε να διαθέσουμε 3-4 μέρες για debates, η απάντηση είναι: Κάντε κανονικά το πρόγραμμα σας και το βράδυ απ’ οπού κι αν είστε ελάτε σε διάλογο. Η προσλαμβάνουσα των τηλεοπτικών παράθυρων είναι οικεία σε όλους τους υποψήφιους.

9) Όπως κι αν αντιδρούν, η αντίδραση τους είναι αναγνώριση του διαφορετικού μεγέθους σε σχέση με τον Γιώργο Παπανδρέου.

10) Προσοχή: Οι προτάσεις δεν είναι δύο, μία του Γιώργου Παπανδρέου και μία των άλλων υποψηφίων, αλλά κατατέθηκαν 4 διακριτές μεταξύ τους προτάσεις και καθένας επιμένει στη δίκη του.