ΤΟΠΙΚΑ

Δημοπρατείται η ψυχιατρική κλινική

Και τυπικά την Παρασκευή, με την υπογραφή της σχετικής σύμβασης ανάθεσης των εργασιών στον ανάδοχο, θα γίνει η εκκίνηση για την κατασκευή της νέας πτέρυγας του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών, όπου θα στεγαστεί η ψυχιατρική κλινική.

Πρόκειται την υλοποίηση του έργου «Προσθήκη κατ’ επέκταση Ψυχιατρικού Τμήματος στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών», με προϋπολογισμό 1.800.000 ευρώ.
«Ένα αίτημα της τοπικής κοινωνίας και των εκάστοτε διοικήσεων του Γ.Ν. Σερρών υλοποιείται, μετά από συντονισμένες ενέργειες του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή. Από την στιγμή που εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση το έργο γίνεται πράξη» δήλωσε στην ΕΡΤ Σερρών ο Ειδικός Σύμβουλος Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών για θέματα στρατηγικού σχεδιασμού και υλοποίησης έργων υποδομής Ιωάννης Θ. Χατζόπουλος.

Το νέο κτίριο θα είναι δυναμικότητας 18 κλινών (8 δίκλινοι και 2 μονόκλινοι θάλαμοι) και ενός δωματίου περιορισμού, θα λειτουργεί υποστηριζόμενο από τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις του Νοσοκομείου (διοίκηση, μαγειρεία, πλυντήρια κλπ), ενώ θα έχει ανεξάρτητη είσοδο από τη Ν.Α. πλευρά του.

Σύμφωνα με κ. Χατζόπουλο, ο εκτιμώμενος χρόνος ολοκλήρωσης του έργου είναι 18 μήνες.

ΠΗΓΗ: ΕΡΑΣΕΡΡΩΝ.gr