ΤΟΠΙΚΑ

Δήμος Σερρών: Κατεβάζει ρολά όταν λείπει (1) ένας υπάλληλος!!!

Εξυπηρέτηση a la carte,πρώτα στους αρεστούς των δεξιών βουλευτικών γραφείων

Εξυπηρέτηση a la carte,πρώτα στους αρεστούς των δεξιών βουλευτικών γραφείων

 
Η αβελτηρία διοίκησης που χαρακτηρίζει πολλούς δήμους στο νομό Σερρών ασφαλώς δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο στους παροικούντες-και μη-την Ιερουσαλήμ.
Εν τούτοις την τελευταία τριετία συναντάμε πρωτόγνωρες καταστάσεις που οφείλονται όχι μόνο στην απροθυμία-αδιαφορία ορισμένων μόνο δημοτικών υπαλλήλων, αλλά κυρίως στην κάλυψη και την ανοχή που τους παρέχουν οι αιρετοί, για λόγους ευνόητους.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Δήμος Σερρών, όπου υπάλληλος ενημέρωσε προμηθευτή ότι δεν πληρώνει γιατί λείπει ο ταμίας σε άδεια !!!!
Και δυστυχώς δεν είναι το μόνο "ατυχές" συμβάν.
· Πρόκειται για έναν Δήμο που μέχρι το Μάιο δεν λειτουργούσε, όσον αφορά τις οικονομικές του υποχρεώσεις, επικαλούμενος τη μη ψήφιση προϋπολογισμού στο σύνολο του, επιρρίπτοντας μάλιστα ευθύνες και στους προηγούμενους.
· Να σημειωθεί επίσης ότι συγκεκριμένη υπηρεσία του Δήμου, ενω δημιουργεί προσκόμματα και δείχνει απίστευτη τυπολατρία σε θέματα ήσσονος σημασίας, αλλού διαθέτει μεγάλη ευελιξία. Ισχύει αυτό που λέμε: "Διυλίζουμε τον κώνωπα και καταπίνουμε την κάμηλο".
· Επίσης στον εν λόγω Δήμο ισχύει οτι πολλές εξυπηρετήσεις γίνονται μόνο αν είσαι αρεστός σε συγκεκριμένα βουλευτικά γραφεία. Ναι τόσο τραγικά δείγματα πολιτικής υποτέλειας! Μην απορείτε.
· Το τελευταίο παράδειγμα επίκλησης (απίστευτης) δικαιολογίας, η απουσία υπαλλήλου (που ομολογουμένως διακρίνεται για τον ζήλο και την εργατικότητα της) ,δείχνει την παντελή αδιαφορία διευθέτησης ζητημάτων που άπτονται της ορθής αντιμετώπισης του Σερραίου Δημότη.
· Το ζήτημα ξεπερνάει τη λογική για ένα δήμο αυτού του εύρους . Είναι δυνατό να σταματά την λειτουργία του σε έναν τομέα νευραλγικό ;
· Και ασφαλως δεν είναι ο μόνος τομέας,αλλά το σύνολο σχεδόν, με κάποιες φωτεινές εξαιρέσεις. Ελάχιστες.
· Για τη συγκεκριμένη περίπτωση ,αυτονόητο είναι ότι θα μπορούσε να αντικαταστήσει την υπάλληλο, συνάδελφος ο οποίος βρίσκεται στο ίδιο πόστο. Το τραγικό βέβαια είναι ότι κάτι ανάλογο συμβαίνει και σε άλλους ΟΤΑ της περιοχής. Θα επανέλθουμε σύντομα με αναφορές στις περιπτώσεις κακοδιοίκησης των Δήμων στις Σέρρες.