ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημόσκοπηση: Ακρίβεια και πανδημία κλείνουν την «ψαλίδα» ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκοπικές απώλειες για την κυβέρνηση προκαλούν ακρίβεια και πανδημία σύμφωνα με έρευνα της PRORATA.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπηση για τι ieidiseis.gr :

-Ακρίβεια (42%) και πανδημία (40%)αναδεικνύονται ως τα πιο βασικά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, με την ακρίβεια μάλιστα να ξεπερνά την πανδημία, «εκθρονίζοντάς» την για πρώτη φορά μετά από δυόμισι περίπου χρόνια από την πρώτη θέση.

Oι θετικές κρίσεις για την κυβέρνηση στην αντιμετώπιση της πανδημίας μειώνονται και πέφτουν πλέον στο 38%.

Oι πολίτες σε μείζονα θέματα που έχουν προκύψει ως προς τα μέτρα για την πανδημία υιοθετούν κατά πλειοψηφία τα μέτρα της αντιπολίτευσης, ενώ μεταξύ αυτών είναι και ο ένας στους τρεις ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας! Με τη συνταγογράφηση των δωρεάν τεστ, για παράδειγμα, συμφωνεί και το θεωρεί δημοσιονομικά εφικτό το 58% , συμφωνεί αλλά δεν το θεωρεί δημοσιονομικά εφικτό το 28% και μόνο το 8% διαφωνεί είτε είναι δημοσιονομικά εφικτό είτε όχι!

ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ

Σε μείζον πρόβλημα για τους πολίτες αναδεικνύεται η ακρίβεια καθώς μόλις το 7% μπορεί να πληρώσει το λογαριασμό ρεύματος, πετρελαίου ή φυσικού αερίου χωρίς πρόβλημα, με το 28% να δηλώνει ότι μπορεί να πληρώσει με ορισμένες δυσκολίες, το 39% ότι μπορεί να τους πληρώσει με πολλές δυσκολίες και το 24% ότι δεν μπορεί να πληρώσει.

 

Στην εκτίμηση της πρόθεσης ψήφου η έρευνα δείχνει τη Νέα Δημοκρατία να προηγείται με 32,5% έναντι 25,5% του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με το κυβερνόν κόμμα να χάνει ακόμα μις΄ή μονάδα και την Κουμουνδούρου να κερδίζει αντίστοιχο ποσοστό. Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 12% (έναντι 11,5% στα μέσα Δεκεμβρίου), το ΚΚΕ με 4,5%, η Ελληνική Λύση με 3,5% και το ΜέΡΑ25 με 2%.

Το ΚΙΝΑΛ υπό την ηγεσία του Νίκου Ανδρουλάκη κάνει εξίσου μεγάλη ζημιά στη Νέα Δημοκρατία όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το κυβερνόν κόμμα χάνει προς το ΚΙΝΑΛ 8% και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χάνει το 9%.

ΠΗΓΗ: NEWSBOMB.gr