ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 : Μια άλλη προσέγγιση

ΔΥΣΤΥΧΩΣ κανένας μα κανένας δε δείχνει να ενδιαφέρεται για τα ουσιαστικά προβλήματα των δημοτών του. Ούτε καν , αναρωτήθηκε κάποιος τί έιναι αυτό που λείπει σήμερα από το δημότη; Τι χρειάζετε ο σύγχρονος άνθρωπος για να αισθάνεται ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ;

ΔΥΣΤΥΧΩΣ κανένας μα κανένας δε δείχνει να ενδιαφέρεται για τα ουσιαστικά προβλήματα των δημοτών του. Ούτε καν , αναρωτήθηκε κάποιος τί έιναι αυτό που λείπει σήμερα από το δημότη; Τι χρειάζετε ο σύγχρονος άνθρωπος για να αισθάνεται ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ;

 Η κεντροαριστερά είναι ωσεί παρών, προσπαθώντας να λύσει τα δικά της εσωτερικά προβλήματα !!! Η δεξία προσπαθεί να αποφύγει το πολιτικό κόστος που δημιουργεί η εγκληματική αδράνεια της νέας  Κυβέρνησης Μητσοτάκη στις πρώτες εκατό (100) ημέρες διακυβέρνησης!!!
 
Παρόλα αυτά παρακολουθούμε μία πολιτική αναμέτρηση με τοποθετήσεις , και υποσχέσεις ακριβώς ίδιες με αυτές της δεκαετίας του 1960!!! 
 
Οι υφιστάμενοι δήμαρχοι μιλούν για το πόσες παιδικές χαρές φτιάξανε , πόσα χιλιόμετρα ασφαλτοστρώσανε , πόσα χρήματα φέρανε στο Δήμο τους από τον κρατικό κουρμπανά και ταυτόχρονα  υπόσχονται ότι θα κάνουνε τα ίδια με απόλυτη διαφάνεια !!!!
 
Από την άλλη πλευρά, οι επίδοξοι δήμαρχοι αφού τελειώσουν με τις κατηγορίες για διαφθορά και διασπάθιση δημοσίου χρήματος από τη σημερινή δημοτική αρχή, ξεκινάνε και αυτοί να μας κάνουν τις ίδιες προσφορές με τους αντιπάλους τους. Το μόνο που διαφέρει είναι ο τρόπος που θα μας τα προσφέρουν !!!!
 
ΔΥΣΤΥΧΩΣ κανένας μα κανένας δε δείχνει να ενδιαφέρεται για τα ουσιαστικά προβλήματα των δημοτών του. Ούτε καν , αναρωτήθηκε κάποιος  τί έιναι αυτό που λείπει σήμερα από το δημότη ; Τι χρειάζετε ο σύγχρονος άνθρωπος για να αισθάνεται ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ;
 
 
Πολεοδομικό εγχείρημα
 
 
 
 
Σύμφωνα με σοβαρές μελέτες ( η τελευταία μάλιστα από το γνωστό μας πλέον Χάρβαρντ) που έχουν γίνει δείχνουν ότι σημερινός κάτοικος μίας δημοτικής ενότητας αισθάνεται ιδιαίτερα ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ όταν μπορεί, χωρίς τη χρήση αυτοκινήτου, μέσα στην ενότητα όπου διαμένει, να ολοκληρώσει τις 6 βασικές καθημερινές του ανάγκες( διατροφή , υγειονομική περίθαλψη, εκπαίδευση, πολιτιστικές δραστηριότητες, αθλητικές δραστηριότητες και διασκέδαση) μέσα σε 15 λεπτά της ώρας !!!!! 
 
Η βασική ιδέα πίσω από αυτό το πολεοδομικό εγχείρημα αφορά την καλύτερη ποιότητα ζωής για τους κατοίκους των πόλεων και την κάλυψη όλων των βασικών αναγκών τους σε κοντινή απόσταση περίπου 15 λεπτών.
 
Σε κανένα όμως πολιτικο πρόγραμμα υποψηφίου δημάρχου δεν βρήκα να αναφέρεται η προσπάθεια για δημιουργία της ΠΟΛΗΣ ΤΩΝ 15 ΛΕΠΤΩΝ !!!!
 
«Πρέπει να δημιουργήσουμε πόλεις που να μπορούν να περπατηθούν, να αυξήσουμε την πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες, εκπαιδευτικές δραστηριότητες και να τις κάνουμε σχετικές με τις καθημερινές μας εργασίες και να τις κάνουμε βιώσιμες», εξηγεί ο Carlos Moreno, καθηγητής στη Σορβόννη του Παρισιού, στον οποίο αποδίδεται η ανάπτυξη της ιδέας.
 
Μέχρι σήμερα, αρκετές πόλεις σε όλο τον κόσμο έχουν συζητήσει ή σε ορισμένες περιπτώσεις εφαρμόσει αυτή την ιδέα ή πολύ παρόμοιες. Σε αυτές περιλαμβάνονται το Παρίσι, η Βαρκελώνη, η Ουτρέχτη και η Σαγκάη.
 
Γιατί όχι και Ελληνικές πόλεις ;;
 
Επίσης ένα από τα μεγάλα προβλήματα του σύγχρονου ανθρώπου-δημότη είναι η ΑΠΟΞΕΝΩΣΗ ΤΟΥ !! Ζούμε μέσα σε ένα τεράστιο πλήθος ανθρώπων ΜΟΝΟΙ μας!!!!!
 
Τι χρειάζεται για να αναζωογονηθεί και να βελτιωθεί η δύσκολη ζωή των κατοίκων σε γειτονιές μεγαλουπόλεων;
 
Μα τι άλλο από την  «Δημοκρατία των Υπερ-γειτόνων» !!!!!
 
Η χαρά που προσφέρει η κοινωνικότητα είναι ένας πλούτος που κοιμάται. Οταν ξυπνάμε την αίσθηση του τόπου και της κοινότητας, οι πολίτες και ο αστικός ιστός μεταμορφώνονται!!! Ο σύγχρονος δημότης δεν έχει ανάγκη από συναυλίες με φανταχτερά ονόματα της τοπικής showbiz , αλλά έχει ανάγκη να ζήσει απλές καθημερινές στιγμές με το γείτονα του . 
 
Να αισθανθεί γείτονας με το γείτονα του !!!! 
 
Για αυτούς τους λόγους αγαπητοί μου Δήμαρχοι και υποψήφιοι Δήμαρχοι αφήστε τον έλεγχο της καθημερινότητας ( καθαριότητα , ύδρευση κτλ.) στις δημοτικές ή κρατικές υπηρεσίες και μελετήστε και φανταστείτε πως θα προσφέρεται στους δημότες σας μία λειτουργική πόλη γεμάτη ευτυχισμένους και ολοκληρωμένους ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ !!! 
 
Γιατί όπως είπε και ο Τσε Γκεβάρα ....Η τελική και πιο σημαντική επαναστατική μας φιλοδοξία είναι η απελευθέρωση του ανθρώπου από την αποξένωση του !!!