ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έφυγε πλήρης ημερών ο Σωκράτης Μικρού "Ώρα σου καλή όπου και να 'σαι"

Πριν από 40 ημέρες (στις 24/7/2023) έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών ο Σωκράτης Mικρού. Ο εκλιπών Σωκράτης Μικρού υπήρξε προσωπικότητα πληθωρική, αγωνιστική και ιδιαίτερα δημιουργική. Άφησε έντονο το αποτύπωμά του στη σερραϊκή κοινωνία ως άνθρωπος και ως γιατρός.

Πριν από 40 ημέρες (στις 24/7/2023) έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών ο Σωκράτης Mικρού. Ο εκλιπών Σωκράτης Μικρού υπήρξε προσωπικότητα πληθωρική, αγωνιστική και ιδιαίτερα δημιουργική. Άφησε έντονο το αποτύπωμά του στη σερραϊκή κοινωνία ως άνθρωπος και ως γιατρός.

Ο Σωκράτης Μικρού σπούδασε γιατρός στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και απέκτησε την ειδικότητα του Παιδιάτρου από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο. Ακολούθησε  η μετεκπαίδευση  στην Παιδιατρική Ιατρική από το Πανεπιστήμιο της Σουηδίας και το Πανεπιστήμιο του Fraibourg
 στη Γερμανία .
 
 
Στυλοβάτης της ευρύτερης οικογένειας Μικρού, την αγκάλιασε με ιδιαίτερη στοργή και θέρμη.
 
 
Ο Σωκράτης Μικρού παντρεύτηκε την Φανή Κοτούλα, αρχοντοπούλα από τη Λάρισα, με την οποία απέκτησε δύο κόρες, τη Βασιλική και την Καλλιόπη, αγέρωχο σύντροφο στη ζωή και τη δουλειά. Γυναίκα, μάνα και αδερφή, του στάθηκε στο πλευρό του μέχρι την τελευταία του πνοή. Είχε τη χαρά και την ευτυχία να δει εγγόνια από τα παιδιά του, τα οποία υπεραγαπούσε.
 
 Ίδρυσε την πρώτη Γενική Κλινική "Παναγία" στην πόλη των Σερρών με ιδιαίτερο παιδιατρικό τμήμα, την οποία λειτούργησε με επιτυχία  επί 40 έτη, με τη σύζυγο του  επίσης ιατρό Φανή.
 Τις αντιξοότητες της ζωής τις αντιμετώπιζε με παρρησία επί του πεδίου και επί της ουσίας με αμνησικακία και μεγαλοσύνη.
 
Διετέλεσε επί σειρά ετών Σχολίατρος και πρόσφερε αποφασιστικά με τη δράση του ως Πρόεδρος επί σειρά ετών, στη λειτουργία του Περιφερειακού Τμήματος Σερρών του Ερυθρού Σταυρού.
 
Η ταφή του έγινε στο Πρώτο Νεκροταφείο της πόλης των Σερρών, στον  τάφο της οικογένειας Μικρού, όπου αναπαύονται οι γονείς του Αριστείδης και Βασιλική Μικρού και τα αδέρφια του Μαρία, Γεώργιος και Αναστασία.
 
Αξίζει να σημειωθούν τα λόγια του Μητροπολίτη στον επικήδειο   αποχαιρετισμό κ.κ.Θεολόγου με γνώση του λόγου του αληθές,  ο οποίος αναφέρθηκε στην προσφορά του εκλιπόντος, στην κοινωνικότητα και την αθόρυβη συνεισφορά του, που παρείχε  με διακριτικότητα, όπου χρειαζόταν. Ο Σωκράτης Μικρού, υπογράμμισε ο Μητροπολίτης, ήταν ευεργέτης στο έργο της τοπικής μας εκκλησίας: Μακάρι να ακολουθήσουν και άλλοι το παράδειγμα του! Ο ίδιος επισήμανε ότι επρόκειτο για λαμπρό επιστήμονα, άνθρωπο της προσφοράς για τους πονεμένους και τους κατατρεγμένους με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την επίλυση των προβλημάτων των συνανθρώπων του, ενώ τον διέκριναν παροιμιώδες ήθος και ευγένεια καθώς και πνευματική υπεροχή.
 
 
 Σωκράτη, ώρα σου καλή!
Θα σε θυμόμαστε για την αρχοντιά και το δυναμισμό σου!