ΤΟΠΙΚΑ

ΕΓΕ Σερρών: Ξεκινά ο Μήνας Εκδηλώσεων με την βιβλιοπαρουσίαση του Αυγούστου Κορτώ

Μία ιδιαίτερη ενδιαφέρουσα συνάντηση με το γνωστό συγγραφέα Αύγουστο Κορτώ διοργάνωνει το βιβλιοπωλείο Μαρνέρη και η Ένωση Γυναικών Ελλάδος -Παράρτημα Σερρών στο καφέ Εν Εργω (Πεζόδρομος Χαζιηακώβου )

Μία ιδιαίτερη ενδιαφέρουσα συνάντηση με το γνωστό συγγραφέα Αύγουστο Κορτώ διοργάνωνει το βιβλιοπωλείο Μαρνέρη και η Ένωση Γυναικών Ελλάδος -Παράρτημα Σερρών στο καφέ Εν Εργω (Πεζόδρομος Χαζιηακώβου )

Μήνας εκδηλώσεων για την Ένωση Γυναικών Παράρτημα Σερρών, εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας για τη Γυναίκα στις 8 του Μάρτη. Ξεκινά με την εκδήλωση βιβλιοπαρουσίασης την Πέμπτη στις 19:30 το απόγευμα.

Συντονίστρια της εκδήλωσης θα είναι η Χρύσα Ιακώβου, δημοσιογράφος και ποιήτρια. 

Ο συγγραφέας θα παρουσιάσει το νέο του βιβλίο "Το πράσινο αστέρι".
 
Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα που αφορά τις ανθρώπινες σχέσεις.
 
Είναι ένα βιβλίο για τη φιλία και την αγάπη. Μια περιπέτεια για τον άλλο κόσµο, που ζει µέσα µας. Μια ιστορία σαν παραµύθι, για παιδικές ψυχές – σ’ ό,τι σώµα κι αν κατοικούν.
 
"Ήθελα μια ιστορία γραμμένη με απλότητα που να περιέχει όλο μου τον εαυτό, όλες τις συγγραφικές μου εμμονές: τη μοναξιά, τον φόβο και τον πόνο, την αγάπη, τη φιλία και τη στοργή, την καλοσύνη, που τόσο συχνά είναι η άλλη όψη της μελαγχολίας, το πένθος - κι όχι μόνο ως καημό, μα κι ως κινητήριο δύναμη. Κι έτσι γεννήθηκαν η Μοκοσάντα κι οι φίλοι της, που κινούν για μια μεγάλη περιπέτεια: την αναζήτηση ενός περάσματος προς το πράσινο αστέρι, όπου ζουν, παντοτινά ευτυχισμένες, οι ψυχές των καλών ανθρώπων. Μου πήρε πάνω από δυο δεκαετίες ν' ανακαλύψω, γράφοντας, την αλήθεια για τον εαυτό μου, και τώρα περιέχεται ολόκληρη σ' αυτό το βιβλίο. Ελπίζω να το αγαπήσετε όσο τ' αγάπησα κι εγώ» σχολιάζει ο ίδιος για το νέο του έργο.
 
 
Ο συγγραφέας

Ο συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ, κατά κόσμον Πέτρος Χατζόπουλος, γεννήθηκε το 1979 στη Θεσσαλονίκη. Έχει εκδώσει διηγήματα, μυθιστορήματα, ποιήματα, νουβέλες, κριτικές και βιβλία για παιδιά. Από τις Εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά του Το βιβλίο της Κατερίνας (2013), Επειδή είναι η καρδιά μου (2014), Μικρό χρονικό τρέλας (2016), Ρένα (2017), Σκυλίσια ψυχή (2018), Το μυστικό του Λεονάρντο (2019), Δέσποινα (2020), Όταν κοιμούνται οι φίλοι μου (2021), Μισό παιδί (2021), Η άλλη Κατερίνα (2022), Η μικρή λέξη αγάπη (2022), Τζέρι (2023), Τσιτσιμπού, η μάγισσα της πίστας (2023)• τα ευθυμογραφήματα Έρως ανίκατε μάσαν (2015), Νεοελληνική μυθολογία (2016), Ο άνθρωπος που έτρωγε πολλά (2016), Φωτιά στα Σαββατόπαχα (2018)• η μαρτυρία Η καλύτερη χειρότερη μέρα της ζωής σου. Κουβέντες για το φως μες στο σκοτάδι της κατάθλιψης (2020). Επίσης, έχει γράψει βιβλία για παιδιά: Η εξαφάνιση της Ντόροθυ Σνοτ (2003), που απέσπασε το Κρατικό Βραβείο παιδικής λογοτεχνίας, καθώς και το Βραβείο Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού βιβλίου, Ο στοιχειωμένος πύργος της Ούρσουλα ντε Φλαφ (2005), Η μαμά δε θέλει να μου πάρει ζωάκι (2005), Έγκλημα στο Τούνδρα εξπρές (2011), Δεν ξανακάνω μπάνιο ποτέ! (2013), Το καταραμένο περιδέραιο της Νιαουφερτίτης (2016), Κορνήλιος Κρικ, σκίουρος ντετέκτιβ (2016) και Το ουφάκι (2017). (Πηγή: Εκδόσεις Πατάκη, 2023)
 
Το βιβλίο

Η μικρή Μοκοσάντα φεύγει απ’ το χωριό της λίγο πριν ξεσπάσει εµφύλιος. Οδηγός της το πράσινο αστέρι, όπου ζουν, παντοτινά ευτυχισµένες, οι ψυχές των καλών ανθρώπων.
Στο ταξίδι της συναντά ζώα που γίνονται φίλοι της, κι όλοι µαζί αναζητούν την Αλτάντα, το πέρασµα των κόσµων, γιατί η Μοκοσάντα ονειρεύεται να ξαναδεί τον πατέρα της, που έχασε µικρή, κι ίσως ακόµα και τη µάνα της, γιατί δεν ξέρει τι απόγινε όταν ο πόλεµος κατάπιε το Μοκόσο.
Ο Ίκο-Ίκο, το πεινασµένο, φοβισµένο λυκάκι. Ο Λίτολο, ο µελαγχολικός γύπας. Η Ζουζούτα, το µικρό βασανισµένο φίδι. Κι εσείς, οι αναγνώστες της περιπλάνησής τους, κάτω απ’ τη λάµψη του πράσινου αστεριού.
Ένα µυθιστόρηµα για τη φιλία και την αγάπη. Μια περιπέτεια για τον άλλο κόσµο, που ζει µέσα µας. Μια ιστορία σαν παραµύθι, για παιδικές ψυχές – σ’ ό,τι σώµα κι αν κατοικούν.