Εμφανίστηκε αυτοβούλως ο άνδρας που συνομιλούσε με τη 16χρονη Λόρα
Στην ΕΛ.ΑΣ. εμφανίστηκε αυτοβούλως το πρωί της Τρίτης ο άνδρας που έχει καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας να συνομιλεί με τη 16χρονη Λόρα, η οποία αγνοείται από την Πάτρα
Στην ΕΛ.ΑΣ. εμφανίστηκε αυτοβούλως το πρωί της Τρίτης ο άνδρας που έχει καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας να συνομιλεί με τη 16χρονη Λόρα, η οποία αγνοείται από την Πάτρα
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για 58χρονο, ο οποίος ανέφερε στους αστυνομικούς ότι βρέθηκε στο σημείο μαζί με την κόρη του, προκειμένου να αγοράσει το παλιό κινητό τηλέφωνο της ανήλικης έναντι 200 ευρώ.
Στο επίμαχο βιντεοληπτικό υλικό φαίνεται η 16χρονη, με τη σχολική της τσάντα στην πλάτη, να συνομιλεί με τον ηλικιωμένο άνδρα χωρίς να διακρίνεται ένταση, ενώ η συνάντηση δείχνει να είναι σύντομη. Λίγο αργότερα, η Λόρα αποχωρεί από το σημείο με ταξί, ενώ ο άνδρας επιβιβάζεται σε διαφορετικό όχημα και απομακρύνεται προς άλλη κατεύθυνση.
Το χρονικό της εξαφάνισης
Η εξαφάνιση της 16χρονης δηλώθηκε επισήμως στις 8 Ιανουαρίου, όταν οι γονείς της — Γερμανοί υπήκοοι που διαμένουν μόνιμα στην Πάτρα — προσήλθαν στο αστυνομικό τμήμα και ανέφεραν ότι η κόρη τους αγνοείται.
Από την έρευνα που ακολούθησε, η ΕΛ.ΑΣ. διαπίστωσε ότι η ανήλικη είχε πρόσφατα αγοράσει ένα iPhone από συμμαθητή της, ενώ είχε εκμυστηρευτεί σε φίλη της ότι χρειαζόταν χρήματα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «κάπου θέλει να πάει». Στο πλαίσιο αυτό, οι αστυνομικές αρχές εντόπισαν υλικό που καταγράφει τις κινήσεις της σε ενεχυροδανειστήριο στην Πάτρα, στοιχείο που εξετάζεται προκειμένου να διαπιστωθεί πώς εξασφάλισε χρήματα πριν από την εξαφάνισή της.
Μαρτυρίες από φούρνο της γειτονιάς
Στις 9 Ιανουαρίου, οι γονείς της επέστρεψαν στην αστυνομία, μεταφέροντας μαρτυρίες από φούρνο της γειτονιάς, σύμφωνα με τις οποίες η 16χρονη εθεάθη να συνομιλεί με ενήλικο άνδρα. Αστυνομικοί μετέβησαν στο κατάστημα και, εξετάζοντας το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, επιβεβαίωσαν ότι η ανήλικη συνομιλεί με άνδρα, χωρίς ωστόσο να αποχωρεί μαζί του.
Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία προκύπτει ότι η Λόρα έφτασε στην Αθήνα με ταξί. Ο οδηγός έχει ήδη καταθέσει στις αρχές, δηλώνοντας ότι η ανήλικη ήταν μόνη της καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής.
Οι έρευνες συνεχίζονται με στόχο τον εντοπισμό της 16χρονης και την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.
