ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη στην περιοχή της Αμφίπολης από κλιμάκιο του ΚΚΕ

Κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλή τον Βουλευτή του Κόμματος Δελή Γιάννη, επισκέφτηκε την Παρασκευή το αρχαιολογικό Μουσείο της Αμφίπολης, την Αρχαία Ακρόπολη και το μνημείο του τύμβου Καστά. Η προϊσταμένη της εφορίας αρχαιοτήτων Σερρών, κ.Μαλαμίδου Δήμητρα, ξενάγησε την αντιπροσωπεία στο χώρο του μουσείου παρουσιάζοντας μαζί με τα εκθέματα ολόκληρη την ιστορία της πόλης της Αμφίπολης και της ευρύτερης περιοχής, που χρονολογείται από τη νεολιθική έως και τη Βυζαντινή εποχή. Συγκίνηση προκάλεσε η κεφαλή από τη δεξιά Σφίγκα του Καστά που εκτίθεται στο χώρο του Μουσείου. Ακολούθησε περιήγηση στο χώρο της Ακρόπολής της Αμφίπολης, στις Βασιλικές, το τείχος της πόλης, ψηφιδωτά δάπεδα, το Γυμνάσιο που εκπαιδεύονταν και ασκούνταν οι νέοι, η δεξαμενή νερού κλπ. Τέλος πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στον Τύμβο Καστά, ένα μνημείο εντυπωσιακό που βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες συντήρησης, ώστε να καταστεί στο μέλλον επισκέψιμος, να αποτελέσει ζωντανό μάθημα ιστορίας, κληρονομίας και πολιτισμού. 
Βέβαια για να γίνουν οι εργασίες, οι μελέτες σε όλους τους χώρους των ανασκαφών της περιοχής και των μνημείων, απαιτείται γενναια κρατική χρηματοδότηση , προσλήψεις εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού, αρχαιολόγων, συντηρητών, μηχανικών, κλπ.  
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ TAKTIKΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΜΕ 8 ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τ. Χατζηβασιλείου στη «Βραδυνή»: Η λύση δύο κρατών που προτείνει η Τουρκία για την Κύπρο δεν αποτελεί βάση συζήτησης - Αυτό είναι θέση και της Ευρώπης και των ΗΠΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΙΡΕΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΕΔΕ Έντονα παράπονα για το κλείσιμο των τραπεζών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΕΡΡΑΙΩΝ: - ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΣΕΡΡΑΙΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΙΟΥ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Άρθρο Τ. ΧατζηβασιλεΆρθρο Τ. Χατζηβασιλείου : Κανείς δεν μπορεί να απειλεί την ευρωπαϊκή Κύπρο: Κανείς δεν μπορεί να απειλεί την ευρωπαϊκή Κύπρο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συστράτευση των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών με την 4η ΥΠΕ για την αύξηση των εμβολιασμών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πολιτικός κόσμος: «Σοβαρή ανησυχία για την έκταση των περιστατικών γυναικοκτονίας στη χώρα μας»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παύλος Γερουλάνος: Να εκφράσουμε ξανά την ψυχή της δημοκρατικής παράταξης (Συνέντευξη)