ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρευνα για ελκυστικούς προορισμούς: Στις τελευταίες θέσεις του πίνακα κατάταξης η πόλη των Σερρών

Στις τελευταίες θέσεις κατάταξης όσον αφορά το επίπεδο ποιότητας ζωής για τους νέους κυρίως βρίσκεται η πόλη των Σερρών ανάμεσα σε όλες

Στις τελευταίες θέσεις κατάταξης όσον αφορά το επίπεδο ποιότητας ζωής για τους νέους κυρίως βρίσκεται η πόλη των Σερρών ανάμεσα σε όλες

Εκτός των νεανικών προορισμών που σου δίνουν περισσότερο από έναν λόγο να τους επισκεφτείς
Με νεανική ματιά και ανατρεπτική διάθεση, το VICE, από τους πιο δημοφιλείς ιστότοπους αξιολογεί 50 αστικά κέντρα της χώρας 
Στις τελευταίες θέσεις κατάταξης όσον αφορά το επίπεδο ποιότητας ζωής για τους νέους κυρίως βρίσκεται η πόλη των Σερρών ανάμεσα σε όλες "τις πόλεις που σου δίνουν περισσότερο από έναν λόγο να τις επισκεφτείς».
 
 
Όπως προκύπτει από το θέμα που υπογράφει  ο δημοσιογράφος Νίκος Σταματίνης, ξεκινώντας το δικό του Countdown,σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το γνωστό για την ανατρεπτική του προσέγγιση και τα πρωτοποριακά του δημοσιογραφικά ρεπορτάζ το the Vice, οι  Σέρρες δεν τυγχάνουν  καλής κατάταξης στον πίνακα με τις ελληνικές πόλεις στον ψυχαγωγικό τομέα για τη νεολαία.
Μόνο πέντε με έξι μόνο  κατατάσσονται  στα αστικά Κέντρα με χειρότερη κατάταξη από εμάς.
 Αυτές είναι:Κοζάνη,Σπάρτη,Καρδίτσα,Άρτα,Γρεβενά

  και Κιλκίς.

 

Στην 42η θέση βρίσκεται η πόλη των Σερρών στο ranking των 48 πρωτευουσών νομών της Ελλάδας του VICE«Προφανώς, καθένας έχει άλλη αντίληψη και τα δικά του κριτήρια για το τι βρίσκει ωραίο σε μία πόλη» σημειώνει ο γνωστός ιστότοπος.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώτη που αξιολογείται ως καλύτερη στην έρευνα είναι η Ερμούπολη της Σύρου.
 
Το ρεπορτάζ γράφει συγκεκριμένα για την πόλη μας:
 
Τα πράγματα που έχεις να κάνεις στις Σέρρες το καλοκαίρι είναι σίγουρα λιγότερα από τον χειμώνα. Πρόκειται για μία σημαντική πόλη με μακρά ιστορία. Δεν χρειάζεται παρά να κάνεις μία σύντομη βόλτα για να το καταλάβεις. Καλά δομημένη και οργανωμένη.
 
 
 Ίσως κάπως βαρετή αν θες να κλαμπάρεις ατελείωτα. Γιατί, βέβαια, να πας στις Σέρρες αν θες να κλαμπάρεις ατελείωτα;
 
 
Τι έλεγαν οι ίδιοι Σερραίοι  σε παλιότερες έρευνες 
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι το χρόνο 2008-2009 σύμφωνα με έρευνα της  Καθημερινής  που δημοσιεύεται στη Βιβλιοθήκη, το
 69% των ίδιων των Σερραίων δηλώνουν ότι αισθάνονται ικανοποιημένοι από τη ζωή τους στην πόλη. Ωστόσο, μόλις το 20% θεωρεί ότι η καθημερινότητα βελτιώθηκε, ενώ το 42% κρίνει ότι έχει χειροτερέψει τα τελευταία δύο - τρία χρόνια. Το μεγαλύτερο ατού της πόλης είναι η ασφάλεια της, καθώς η συντριπτική πλειονότητα (92%) πιστεύει ότι οι Σέρρες είναι μια ασφαλής πόλη. Στα θετικά συγκαταλέγεται η ποικιλία στη διασκέδαση και την ψυχαγωγία (74%), η εύκολη πρόσβαση στην αγορά κατοικίας (61%), η αλληλεγγύη (60%) και το γεγονός ότι οι μετανάστες έχουν ενσωματωθεί στην τοπική κοινωνία. Το κυκλοφοριακό αποτελεί το υπ' αριθμόν ένα πρόβλημα για το 34% των Σερραίων, ενώ η ανεργία προβληματίζει το 27%.