ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση στη Βουλή: Τραγική υποστελέχωση στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Τι συμβαίνει στα ιδρύματα των Σερρών

Ερώτηση για τα προβλήματα στη λειτουργία του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από την τραγική υποστελέχωσή του κατέθεσαν

Ερώτηση για τα προβλήματα στη λειτουργία του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από την τραγική υποστελέχωσή του κατέθεσαν

οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης, προς την υπουργό Κοινωνικής Συνοχής.
 
 
 
Κενά σε προσωπικό καλύπτουν, τα τελευταία 3 χρόνια, και οι 66 εργαζόμενοι ΣΟΧ - COVID (29 υγειονομικοί στο ΠΧΠΘ "Ο Άγιος Παντελεήμων", 13 υγειονομικοί στο ΠΑΑΠΑΘ "Ο Άγιος Δημήτριος", 5 υγειονομικοί στο ΠΙΑΑ, 8 υγειονομικοί στο ΚΑΑΜΕΑ Σερρών, 5 υγειονομικοί στο ΠΑΑΠΑ Σιδηροκάστρου, 4 υγειονομικοί στο γηροκομείο ΘΧΠ Κιλκίς και 2 κοινωνικοί λειτουργοί στον συμβουλευτικό σταθμό).
 
Οι συμβάσεις
 
Οι συμβάσεις τους έληγαν στις 31.12.2023, ενώ ήδη πριν τη λήξη τους είχαν καθυστερήσεις στην πληρωμή των δεδουλευμένων τους. Στην πραγματικότητα και αυτοί οι εργαζόμενοι εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στη λειτουργία του ΚΚΠΚΜ και η πιθανή αποχώρησή τους θα σήμαινε ακόμα μεγαλύτερες δυσκολίες στη λειτουργία του φορέα, στην παροχή των υπηρεσιών του, καθώς και στην εντατικοποίηση της εργασίας των εναπομεινάντων εργαζομένων, αλλά και άλλες αρνητικές συνέπειες για τους ίδιους. Αναδεικνύεται για ακόμα μια φορά ότι οι συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου δεν μπορούν να αποτελούν λύση.
 
Εξαιτίας αυτής της μεγάλης έλλειψης σε προσωπικό, η διοίκηση του ΚΚΠΠΚΜ έλαβε, εδώ και ένα χρόνο, την απόφαση να σταματήσει τις εισαγωγές στο ΠΧΠΘ "Ο Άγιος Παντελεήμων".
 
Όλα τα παραπάνω δεν αποτελούν κεραυνό εν αιθρία, πρόκειται για μια κατάσταση που υπάρχει εδώ και χρόνια και που ολοένα και χειροτερεύει με θύματα του ίδιους τους εργαζόμενους, αλλά και όσους εξυπηρετούνται από τον φορέα. Πρόκειται για ιδιαίτερα ευαίσθητες καταστάσεις, τις οποίες καμία κυβέρνηση) μέχρι σήμερα δεν έχει θελήσει να στηρίξει πραγματικά, αφού καμία δεν έλυσε τα σημαντικά προβλήματα της χρηματοδότησης και της στελέχωσης και του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας.
 
Σύμφωνα με τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. υπουργός, ποια άμεσα μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για:
 
Να μη γίνει καμία απόλυση των σημερινών εργαζομένων, να μονιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι με ελαστικές σχέσεις εργασίας και να γίνουν προσλήψεις, με κατεπείγουσες διαδικασίες, μονίμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, που να αντιστοιχούν στις σύγχρονες ανάγκες για τη στελέχωση όλων των δομών του ΚΚΠΠΚΜ».
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δουδωνής: «Η άνοδος μας θα σημάνει την ανατροπή ενός συστήματος κοτσαμπασισμού»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λοβέρδος: Παρουσιάζει το νέο του κόμμα στις 4 Μαρτίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παύλος Γερουλάνος: «Δουλειά τής ΕΕ, μία νέα κοινωνική πολιτική εξάλειψης τού φόβου που αισθάνονται εκατομμύρια Ευρωπαίοι»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κώστας Σίμογλου «Κι αν ο Χαράρι κάνει λάθος» -14 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 7 μ.μ. Αμφιθέατρο Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜέΡΑ25 Σερρών :Είμαστε στο πλευρό της φοιτητικής και ακαδημαϊκής κοινότητας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πολιτών Προοδευτικοί Πολίτες για την Ανάπτυξη της Κεντρικής Μακεδονίας :«Μια πολύ παραγωγική και όμορφη βραδιά. Μια δέσμευση για πολλές δημιουργικές και όμορφες ημέρες»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. Μυλόπουλος: «Η κατασκευή του FLY OVER πρέπει να σταματήσει… χτες»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εύα Καϊλή: Άρση ασυλίας αποφάσισε η Ευρωβουλή για νέα υπόθεση