ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρχονται απολύσεις ανεμβολίαστων υγειονομικών, το σχέδιο του υπουργείου Υγείας

Το υπουργείο Υγείας φέρεται να σχεδιάζει την απόλυση των ανεμβολίαστων υγειονομικών που θα βρίσκονται σε αναστολή μέχρι τις 31 Μαρτίου.

Το υπουργείο Υγείας φέρεται να σχεδιάζει την απόλυση των ανεμβολίαστων υγειονομικών που θα βρίσκονται σε αναστολή μέχρι τις 31 Μαρτίου.

Περίπου 5.000 υγειονομικοί παραμένουν σε αναστολή εξαιτίας της άρνησής τους να εμβολιαστούν. Αυτό περίπου 1.500 από τους 6.500 που βγήκαν σε αναστολή επέστρεψαν στις θέσεις τους αφού πρώτα νόσησαν.

Το υπουργείο Υγείας, ετοιμάζει σχέδιο αποπομπής των ανεμβολίαστων υγειονομικών. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, το υπουργείο εξετάζει το ενδεχόμενο να θεσμοθετηθεί ως υποχρεωτικός ο εμβολιασμός έναντι του κορονοϊού στον κλάδο και μετά τις 31 Μαρτίου, όταν και λήγει η ισχύς του υπάρχοντος νόμου, οι συμβάσεις όσων δεν έχουν εμβολιαστεί να καταγγελθούν.

Αυτό βέβαια θα περιλαμβάνει και τους 1.500 που σήμερα βρίσκονται στις θέσεις τους εξαιτίας του γεγονότος πως νόσησαν. Σύμφωνα με το ρεπορταζ του ΣΚΑΪ, μεταξύ των υπουργών Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη και Υγείας, Θάνου Πλεύρη, έχει ήδη συζητηθεί η άμεση προκήρυξη των θέσεων με βάση τον κανόνα 1 προς 1. Δηλαδή μια πρόσληψη για κάθε αποχώρηση. Παράλληλα στην ίδια συζήτηση φαίνεται να μπήκε και η μετατροπή των συμβάσεων από τρίμηνες σε οκτάμηνες. 

ΠΗΓΗ: Dikaiologitika,gr