ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ευρωπαϊκό τουρνουά Η πόλη των Σερρών γίνεται πρεσβευτής του Ευρωπαϊκού τένις

Στο επίκεντρο της Ευρωπαϊκής Αντισφαίρισης θα βρεθεί για επτά μέρες η πόλη των Σερρών η οποία θα φιλοξενήσει από τις 18 έως τις 24 Οκτωβρίου το Ευρωπαϊκό τουρνουά τένις U14 «Serres cup 2021».
 
Συνολικά 144 αθλητές και αθλήτριες, 12, 13 και 14 ετών από 15 χώρες της Ευρώπης και μία αθλήτρια από την Αμερική, που αποτελούν το αύριο του Πανευρωπαϊκού τένις, θα πάρουν μέρος στο τουρνουά το οποίο διοργανώνει ο Σύλλογος Αντισφαίρισης Σερρών.
 
«Διοργανώσαμε με επιτυχία πολλά Πανελλήνια πρωταθλήματα. Η ομοσπονδία μας ανέθεσε να φιλοξενήσουμε αυτό το Ευρωπαϊκό τουρνουά. Θα είναι για μια εβδομάδα το γεγονός της πόλης», είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου Αντισφαίρισης Σερρών, Άρης Γραμματόπουλος, που ευχαρίστησε την ομοσπονδία και τους συνδιοργανωτές, την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών και τον Δήμο Σερρών, που συνδράμουν με την ιατρική κάλυψη και τη διάθεση των γηπέδων.
 
«Κάνουμε πράξη αυτό που έχουμε πει από καιρό. Ενώνουμε δυνάμεις και φιλοξενούμε στις Σέρρες έναν αγώνα που δεν έχει έρθει τα τελευταία τριάντα χρόνια», είπε ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών, Παναγιώτης Σπυρόπουλος. «Είμαστε περήφανοι που η καρδιά του τένις της Ελλάδος θα χτυπά στην πόλη μας», τόνισε ο δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης, υπογραμμίζοντας ότι η αναβάθμιση των υποδομών από το Δήμο συνέβαλε στο να έρθει αυτή η μεγάλη διοργάνωση στις Σέρρες.
 
ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ 
 
ΚΕΝΤΡΟ
 
 
 
Ο έφορος αγωνιστικού της ομοσπονδίας, Γιάννης Αθαναηλίδης, σημείωσε ότι η πόλη των Σερρών γίνεται πρεσβευτής του Ευρωπαϊκού τένις ενώ υπογράμμισε ότι οι αθλητές που θα πάρουν μέρος στους αγώνες αποτελούν το αύριο του Ευρωπαϊκού τένις αφού η κατηγορία είναι ένα στάδιο πριν το επαγγελματικό τένις. Ο κ. Αθαναηλίδης μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών τόνισε ότι οι εγκαταστάσεις αλλά και ολόκληρη η περιοχή, όπου θα πραγματοποιηθεί το τουρνουά, είναι από τις καλύτερες στην Ελλάδα και θα εισηγηθεί στην ομοσπονδία να γίνει εκεί το προπονητικό κέντρο ομοσπονδιών αντισφαίρισης των βαλκανίων.

Πηγη: https://www.ertnews.gr/perifereiakoi-stathmoi/seres/eyropaiko-toyrnoya-me-ola-ta-ayriana-asteria-toy-tenis-stis-serres/