ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Ex oriente lux» σημαίνει φως εξ ανατολών

Αξιόλογη η έκθεση φωτογραφιών και άλλων ντοκουμέντων με θέμα «Ελληνικά σχολεία στην Οθωμανική Αυτοκρατορία ,19 ος ος -20 ος αι.

Αξιόλογη η έκθεση φωτογραφιών και άλλων ντοκουμέντων με θέμα «Ελληνικά σχολεία στην Οθωμανική Αυτοκρατορία ,19 ος ος -20 ος αι.

H αξιόλογη και πετυχημένη εκδήλωση «Ex oriente lux»,που σημαίνει φως εξ ανατολών, και περιλάμβανε έκθεση φωτογραφιών και άλλων ντοκουμέντων με θέμα «Ελληνικά σχολεία στην Οθωμανική Αυτοκρατορία ,19 ος ος -20 ος αι., από τα ανύπαρκτα σχολεία στα επιβλητικά διδακτήρια» και  ανάπτυξη του θέματος «Κωνσταντινούπολη και Σμύρνη, οι πνευματικοί φάροι του Οθωμανοκρατούμενου Ελληνισμού».
 
Την κορδέλα των εγκαινίων της έκθεσης φωτογραφιών και άλλων ντοκουμέντων με θέμα «Ελληνικά σχολεία στην Οθωμανική Αυτοκρατορία ,19ος -20ος αι., από τα ανύπαρκτα σχολεία στα επιβλητικά διδακτήρια», στο φουαγιέ του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών, έκοψε ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος έχοντας δίπλα του τον βουλευτή Σερρών κ. Τάσο Χατζηβασιλείου και τον πρόεδρο της Αδελφότητας κ. Σωκράτη Κοτζάογλου και παρουσία του εκπροσώπου του σεβασμιότατου μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου , π. Νεκτάριου Καϊμακάμη μελών και φίλων της Αδελφότητας.
 
Την παρουσίαση και τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η κ.  Δήμητρα Μετόκη Δασκάλου δημοσιογράφος, Έφορος Δημοσίων Σχέσεων της Αδελφότητας.