ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φ.Γεννηματά: Λέμε "Όχι" σε διχαστικά μέτωπα

Δυο είναι οι προτεραιότητές  το επόμενο διάστημα: Οργάνωση στη βάση και εκλογική ετοιμότητα

Δυο είναι οι προτεραιότητές  το επόμενο διάστημα: Οργάνωση στη βάση και εκλογική ετοιμότητα

Δυο είναι οι προτεραιότητές  το επόμενο διάστημα: Οργάνωση στη βάση και εκλογική ετοιμότητα

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα που θα συμμετέχουν στην Εκτελεστική Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής.

Πρόκειται για την επικεφαλής του σχήματος, τον νέο γραμματέα (σ.σ. η επιλογή του οποίου επικυρώθηκε σήμερα), τα πέντε μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου και εκπροσώπους όλων των τάσεων/φορέων που συμμετέχουν στο κοινό εγχείρημα. 

Όπως είπε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής στη σημερινή πρώτη πανηγυρική συνεδρίαση της νέας Κεντρικής Επιτροπής, η «Εκτελεστική Επιτροπή θα έχει την ευθύνη υλοποίησης και διαχείρισης της πολιτικής μας, την ευθύνη εφαρμογής των αποφάσεων της Κεντρικής Επιτροπής, αλλά και αντιμετώπισης όλων των πολιτικών ζητημάτων μεταξύ δύο συνόδων της Κ.Ε.».

 

Πολλοί από τώρα κάνουν τους υπολογισμούς τους για το τι θα γίνει με τον εκλογικό νόμο, με την προοπτική και τους συσχετισμούς πλειοψηφίας στην εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας. Ας μη βιάζονται. Τίποτε δεν θα γίνει αποσπασματικά, ξεκομμένα από τις ευρύτερες πολιτικές εξελίξεις και τη συνολική πρόταση διακυβέρνησης της χώρας σε ό,τι τουλάχιστον μας αφορά. Ας το αντιληφθούν επιτέλους όλοι. Δεν είμαστε δεδομένοι.

Παράλληλα ανακοίνωσε τον οδικό χάρτη με τα επόμενα βήματα:

«Στο αμέσως επόμενο διάστημα το Πολιτικό Συμβούλιο, θα συγκροτήσει όλους τους Τομείς Πολιτικής.

Ως το τέλος Ιουνίου, θα συγκροτηθούν με ευθύνη του Γραμματέα της Κ.Ε., της Εκτελεστικής Γραμματείας και του Τομέα Οργανωτικής Πολιτικής οι Νομαρχιακές Επιτροπές και οι Δημοτικές μας Οργανώσεις σε όλη την Ελλάδα. Δεν υπάρχει περιθώριο για καμία καθυστέρηση. Της συγκρότησης θα προηγούνται ανοιχτές ολομέλειες σε Νομαρχιακό και Δημοτικό επίπεδο σε όλη την Ελλάδα. Ανάλογη μέριμνα θα ληφθεί και για τις Οργανώσεις Εξωτερικού, λαμβάνοντας υπόψη των ιδιαιτεροτήτων που υπάρχουν.

Δυο είναι οι προτεραιότητές μας το επόμενο διάστημα: Οργάνωση στη βάση και εκλογική ετοιμότητα. Έχουμε πολύ δουλειά και καλείστε όλοι να συμβάλλετε».