ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φιλόλογοι ώρα μηδέν... * Γράφει ο Αβραάμ Θ. Λαφαζάνης

Προφανώς είμαστε άχρηστοι για τον ευρύτερο δημόσιο τομέα ως Φιλόλογοι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Κυβερνήσεως και δεν έχουμε το δικαίωμα μέσα από τον Πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ του Μαρτίου, να διεκδικήσουμε μια θέση εργασίας με τη σειρά μας στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Προφανώς είμαστε άχρηστοι για τον ευρύτερο δημόσιο τομέα ως Φιλόλογοι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Κυβερνήσεως και δεν έχουμε το δικαίωμα μέσα από τον Πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ του Μαρτίου, να διεκδικήσουμε μια θέση εργασίας με τη σειρά μας στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Βγήκε χθες η περίφημη προκήρυξη του ΑΣΕΠ για τον επερχόμενο διαγωνισμό του Μαρτίου 2023.
 
Στο ΦΕΚ της εκδήλωσης ενδιαφέροντος αποκλείονται άδικα και προβληματικά από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, οι πάσης φύσεως Φιλόλογοι (ο κλάδος των Αρχαιολόγων αποτελεί εξαίρεση ).
 
Προφανώς είμαστε άχρηστοι για τον ευρύτερο δημόσιο τομέα ως Φιλόλογοι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Κυβερνήσεως και δεν έχουμε το δικαίωμα μέσα από τον Πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ του Μαρτίου, να διεκδικήσουμε μια θέση  εργασίας με τη σειρά μας στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
 
Ακολουθεί ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα. Νίκη Κεραμέως:
 
Αξιότιμη κ. Υπουργέ,
 
Ως μέλος ενός πολύπαθου κλάδου που μαστίζεται διαχρονικά από την ανεργία με περιστατικά αυτοκτονιών από συναδέλφους Φιλολόγους, παρακαλώ θερμά να τροποποιήσετε το ΦΕΚ της εν λόγω προκήρυξης και να συμπεριλάβετε σε διοικητικές θέσεις εργασίας στον ευρύτερο δημόσιο τομέα τους Φιλολόγους, όπως αντίστοιχα πράξατε με όλους τους υπόλοιπους κλάδους στον γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ.
 
Κα. Νίκη Κεραμέως,
 
Αξίζουμε καλύτερα από τη σημερινή σας περιφρόνηση!
 
Έχουμε αποδείξει με το έργο μας στον ιδιωτικό αλλά και στον ευρύτερο  δημόσιο τομέα, πόσο σημαντικοί είμαστε ως κλάδος από θέσεις ευθύνης.
 
Είναι άδικο λοιπόν να μας ξεχνάτε, σ' ένα τόσο σημαντικό διαγωνισμό πανελλαδικού χαρακτήρα!
 
Σε κάθε περίπτωση, δεν είμαστε επιστήμονες Β' κατηγορίας για να μας αγνοείτε διαρκώς.
 
Εξάλλου, γνωρίζετε καλύτερα από εμένα, πως οι Φιλόλογοι "ματώνουν" για μια θέση αναπληρωτή στο δημόσιο σχολείο. 
 
Δεν θα μιλήσω δε για μόνιμους διορισμούς, καθώς εκείνοι  πραγματοποιούνται με το σταγονόμετρο...
 
Στις πλείστες περιπτώσεις, οι πίνακες γενικής αλλά και ειδικής αγωγής παραμένουν ανεξάντλητοι.
 
Ως απόρροια όλων των παραπάνω γεγονότων, οι Φιλόλογοι βρίσκονται στον αγώνα για μία ή και δύο δουλειές, άσχετες πολλές φορές από το αντικείμενο των σπουδών τους. 
 
Είναι στο χέρι σας ως Πολιτεία να ανατρέψετε τη σημερινή δυστοπική κατάσταση, δίδοντας έμφαση στις ανάγκες του πολύπαθου κλάδου μας με την μεγάλη αυτή ευκαιρία του γραπτού πανελλαδικού διαγωνισμού ΑΣΕΠ.
 
Έχουμε τη θέληση λοιπόν, δώστε μας τη δύναμη για να τα καταφέρουμε!
 
Με τιμή,
Αβραάμ Θ. Λαφαζάνης 
Φιλόλογος/Ειδικός Παιδαγωγός.