ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΜΗ ΔΙΠΑΕ ΣΕΡΡΩΝ :ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΜΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 18.00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

«ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΓΙΝΑΜΕ ΦΩΝΗ, ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ Η ΖΩΗ!»

«ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΓΙΝΑΜΕ ΦΩΝΗ, ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ Η ΖΩΗ!»

Χαιρετίζουμε τη μεγαλειώδης συμμετοχή λαού και νεολαίας που όλο το προηγούμενο διάστημα βρεθήκαμε μαζί στους δρόμους, στις πορείες και στις απεργίες στην πόλη μας! Εδώ στις Σέρρες το αποδείξαμε: έχουμε δύναμη, δεν φεύγει ο θυμός, δεν σβήνει η οργή, μπορούν να γίνουν δύναμη για την ανατροπή! Γεμίσαμε όλοι με δύναμη για τη συνέχεια στον αγώνα που έχουμε μπροστά μας, για να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα και να πάρουμε εκδίκηση για όλους τους νεκρούς, να βάλουμε στο στόχαστρο την πολιτική αυτή που βάζει το κέρδος των λίγων πάνω από την ζωή, τις σπουδές, το μέλλον μας!

Το έγκλημα στα Τέμπη το κάνει καθαρό: μόνο ο λαός σώζει το λαό! Όλοι οι νέοι και οι νέες, οι εργαζόμενοι, μέσα από τη συμμετοχή μας στις διεργασίες των φορέων, τις πρωτοβουλίες των φοιτητικών συλλόγων, των εργατικών σωματείων βγάλαμε και βγάζουμε πολύτιμα συμπεράσματα! Ότι ο αγώνας μας χρειάζεται να στοχεύει σε όλους όσους έχουν μερίδιο ευθύνης για το έγκλημα στα Τέμπη αλλά και όλους όσους τσακίζουν τη ζωή και το μέλλον μας, τις κυβερνήσεις, την ΕΕ, τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Ότι ο αγώνας μας μπορεί και πρέπει να είναι πολύμορφος, να συμβάλει στην οργάνωση των φοιτητών στους συλλόγους, των εργαζομένων στα σωματεία, στην άνοδο της συμμετοχής, της εμπιστοσύνης στο συλλογικό αγώνα που είναι το όπλο μας απέναντι σε οποιαδήποτε εξέλιξη! Συνεχίζουμε, ακόμα πιο πολλοί, ακόμα πιο σίγουροι! 

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ – Νέα Δημοκρατία, το έγκλημα αυτό έχει ιστορία και είναι διαχρονικές οι ευθύνες. Όλες οι έως τώρα κυβερνήσεις και η σημερινή προώθησαν βήμα-βήμα τη στρατηγική της απελευθέρωσης των μεταφορών, της ιδιωτικοποίησης, το κομμάτιασμα το σιδηρόδρομου για να πουληθεί σε εταιρίες, την τραγική υποχρηματοδότηση στις υποδομές, χωρίς καν σε λειτουργία ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας, που διαμόρφωσε τις απάνθρωπες συνθήκες δουλειάς χωρίς σταθερή εργασία, με ελαστικές σχέσεις, με εντατικοποίηση, με τεράστια υποστελέχωση

Ζούμε σε ένα νομό, με εκατοντάδες χωριά, που η μετακίνηση είναι πολυτέλεια για τα φτωχά λαϊκά νοικοκυριά, τους μαθητές, τους νέους ανθρώπους που καθημερινά μετακινούνται για τις σπουδές τους.Υπάρχουν αφύλακτες διαβάσεις, προστατευτικές μπάρες που ανεβοκατεβαίνουν ενώ το τρένο είναι εν κινήσει, σεκιούριτι που φυλάνε ανισόπεδες διαβάσεις ενώ θα έπρεπε να είναι στελεχωμένες από υπαλλήλους. Εκδρομικά λεωφορεία με μαθητές που γεμίζουν καπνούς και στο παραπέντε γλιτώνουν το αναπόφευκτο! Και σαν να μην φτάνουν αυτά, έχουμε δεκάδες σχολικά κτίρια που είναι ακατάλληλα, με σκεπές που στάζουν, με ρωγμές και προβλήματα στατικότητας, που χρήζουν ελέγχους αντισεισμικής, αντιπυρικής,  αντιπλημμυρικής προστασίας που ακόμα δεν έχουν πραγματοποιηθεί, ενώ είχε συσταθεί επιτροπή από το μεγαλύτερο Δήμο του νομού, το Δήμο Σερρών, μετά τον τραγικό θάνατο μαθητή εν ώρα λειτουργίας σχολείου. 

Τώρα ετοιμάζονται να κάνουν το επόμενο βήμα με ένα εγκληματικό νομοσχέδιο που βαθαίνει την πορεία εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης του νερού. Η κυβέρνηση επιδιώκει την άρση των όποιων προστατευτικών μέτρων για να προχωρήσουν απρόσκοπτα οι επενδύσεις και σε αυτόν τον τόσο ευαίσθητο για την ίδια τη ζωή τομέα, με το κράτος να έχει ρόλο «επόπτη» και «εγγυητή» της επιχειρηματικής δράσης. 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

• Να διαλευκανθούν πλήρως τα αίτια του δυστυχήματος, να αποδοθούν όλες οι ευθύνες! Καμία συγκάλυψη!
• Στηρίζουμε τα αιτήματα των εργαζόμενων στους σιδηροδρόμους. Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες των Μέσων Σταθερής & μη τροχιάς. Προγράμματα εκπαίδευσης όλων των εργαζομένων στον ασφαλή τρόπο εκτέλεσης εργασιών. Τεχνικός ασφαλείας & γιατρός εργασίας σε κάθε σιδηροδρομικό συγκρότημα & σταθμό. Ολοκλήρωση των έργων υποδομής, τοποθέτησης ηλεκτρονικών συστημάτων ελέγχου, όλων των μέσων ασφαλούς λειτουργίας του σιδηροδρομικού δικτύου. Συντήρηση και επισκευή του τροχαίου υλικού & της σιδηροδρομικής γραμμής.
• Φθηνές και ασφαλείς μαζικές μεταφορές για το λαό και τους εργαζόμενους χωρίς τη λογική κόστους – οφέλους! Δωρεάν μέσα μεταφοράς για όλους τους φοιτητές.
• Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του νερού. Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό για όλους και όχι εμπόρευμα!