ΤΟΠΙΚΑ

Φύλλο και φτερό η σκληρή συμμορία που κρυβόταν πίσω από ληστείες και κλοπές αυτοκινήτων

Οι αστυνομικοί στις Σέρρες αξιοποίησαν τις πληροφορίες και έφτασαν στα άδυτα της συμμορίας που κρυβόταν πίσω από κλοπές και ληστείες…
 
Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών είχαν σαν αποτέλεσμα τη σύλληψη 4 Ελλήνων, για σύσταση συμμορίας, ληστεία, κλοπές και απόπειρες κλοπών και ληστείας. Ειδικότερα, εντοπίστηκαν στις 7 Ιουνίου 2022 το πρωί, σε περιοχή των Σερρών οι προαναφερόμενοι, που όπως προέκυψε από την έρευνα, τουλάχιστον από τον Δεκέμβριο του 2021, συνέστησαν συμμορία και με σκοπό το παράνομο οικονομικό όφελος, διέπρατταν κλοπές σε σπίτια και κλοπές οχημάτων στην ευρύτερη περιοχή στις Σέρρες.
 
Από την περαιτέρω έρευνα εξακριβώθηκε ότι τα ξημερώματα της 6ης Ιουνίου, ενεργώντας από κοινού, με χρήση σωματικής βίας σε βάρος Έλληνα κατοίκου της περιοχής, αφαίρεσαν μέσα από την οικία του ένα όχημα, αξίας 6.000 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση του παθόντα.
 
Απειλές με ρόπαλο
 
Επίσης, διαπιστώθηκε ότι το χρονικό διάστημα από τον Δεκέμβριο του 2021 έως τον Ιούνιο του 2022 σε περιοχές των Σερρών, ενέχονται σε: 1 απόπειρα ληστείας, όπου με σωματική βία και απειλή με ρόπαλο σε βάρος Έλληνα, προσπάθησαν να εισέλθουν στην οικία του, χωρίς ωστόσο να το καταφέρουν, 2 κλοπές από οικίες, από όπου αφαίρεσαν κοσμήματα συνολικής αξίας 6.500 ευρώ, 1 κλοπή οχήματος αξίας 6.000 ευρώ από οικία, 2 απόπειρες κλοπής οχημάτων και 1 απόπειρα κλοπής από οικία.
 
Τα προαναφερόμενα κλεμμένα οχήματα, εντοπίσθηκαν από τους αστυνομικούς και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους. Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία ξύλινη ράβδος, μία βαριοπούλα και ένα κόφτης μετάλλων. Επίσης, κατασχέθηκε ένα όχημα που χρησιμοποιούσαν για την παράνομη δραστηριότητά τους.