ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Φωτογραφία Σερραίου ανάμεσα στις κορυφαίες του περιοδικού TIME για το 2021

Η φετινή τραγωδία της Εύβοιας αποτυπώνεται στο εξώφυλλο του νέου τεύχους του περιοδικού «Time», με τη συγκλονιστική φωτογραφία της ηλικιωμένης που βρίσκεται σε απόγνωση, ενώ η πύρινη λαίλαπα καταπίνει τα πάντα στο πέρασμά της.

Η φωτογραφία απεικονίζει την 81χρονη έξω από το σπίτι της, στο χωριό Γούβες της Βόρειας Εύβοιας. Τη στιγμή απαθανάτισε ο Κωνσταντίνος Τσακαλίδης, του πρακτορείου SOOC, στις 8 Αυγούστου.

Στο νέο τεύχος του γνωστού περιοδικού, σύμφωνα με το iefimerida.gr, περιλαμβάνονται οι καλύτερες φωτογραφίες της χρονιάς, ενώ η συγκεκριμένη επιλέχθηκε ως το εξώφυλλό του.

Αποφοίτησε από την σχολή Πληροφορικής του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Παρακολούθησε τον κύκλο σεμιναρίων του Φωτογραφικού Κέντρου Stereosis, όπως μας ενημερώνει το apw.gr

Είναι συνιδρυτής και μέλος του φωτογραφικού πρακτορείου SOOC Images. Με έδρα τη Θεσσαλονίκη καλύπτει θέματα κοινωνικού-πολιτικού ενδιαφέροντος στην ανατολική Ευρώπη, τα Βαλκάνια και την Τουρκία. Την περίοδο των έντονων προσφυγικών ροών, κάλυψε τη διαδρομή των προσφύγων από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προς την κεντρική Ευρώπη μέσω των Βαλκανικών χωρών, όπως επίσης και την πολύμηνη διαμονή τους στον αυτοσχέδιο καταυλισμό της Ειδομένης στα σύνορα Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας.

ΠΗΓΗ: EPILOGES.gr