ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Μία δημοσιογράφος Σερραϊκής καταγωγής συντόνισε το ντιμπέιτ ανάμεσα στον Σολτς και τον Λάσατ

Ακόμη και μετά τις αντιπαραθέσεις του τρίτου ντιμπέιτ ο σοσιαλδημοκράτης Όλαφ Σολτς κερδίζει τις εντυπώσεις. Στις «συντηρητικές αξίες» ποντάρει ο χριστιανοδημοκράτης Άρμιν Λάσετ.

Ακόμη και μετά τις αντιπαραθέσεις του τρίτου ντιμπέιτ ο σοσιαλδημοκράτης Όλαφ Σολτς κερδίζει τις εντυπώσεις. Στις «συντηρητικές αξίες» ποντάρει ο χριστιανοδημοκράτης Άρμιν Λάσετ.

Την τηλεμαχία της Κυριακής συντόνισαν με εξαιρετικό τρόπο δύο γυναίκες δημοσιογράφοι, η ελληνικής καταγωγής Λίντα Ζερβάκη από το κανάλι Pro Sieben και η Κλαούντια φον Μπράουχιτς από το SAT 1. Η Λίντα Ζερβάκη, με καταγωγή από τα Τρίκαλα και τις Σέρρες, έχει καταφέρει να αναδειχθεί σε μία από τις πιο επιδραστικές παρουσίες στη γερμανική τηλεόραση. 
 
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αμβούργο, σε μικρή ηλικία άρχισε να δουλεύει στο περίπτερο που είχαν οι γονείς της, αργότερα εργάστηκε ως κειμενογράφος στην BBDO και ως δημοσιογράφος στον ραδιοφωνικό σταθμό NDR. Για έντεκα χρόνια παρουσίαζε δελτία ειδήσεων στο πρώτο κανάλι της γερμανική τηλεόρασης (ARD), ενώ φέτος πήρε «μετεγγραφή» για το ιδιωτικό κανάλι ProSieben.
 
Ένα παλαιό τεύχος
 
 του …«Μίκυ Μάους»
 
 
 
Μία ιδιαίτερη «έμπνευση» για τη Λίντα Ζερβάκη στην τηλεμαχία της Κυριακής ήταν στιγμή που απευθύνθηκε στον Άρμιν Λάσετ κραδαίνοντας ένα παλαιό τεύχος του …«Μίκυ Μάους» από την εποχή που δούλευε ακόμη στο περίπτερο των γονιών της. Διαπιστώνοντας ότι ήδη εν έτει 1993 τα δημοφιλή αυτά παιδικά κόμικς είχαν εστιάσει στα προβλήματα του περιβάλλοντος και της κλιματικής αλλαγής, ρώτησε τον Λάσετ, αν οι Χριστιανοδημοκράτες διάβαζαν …αρκετό Μίκυ Μάους την εποχή εκείνη. Ο υποψήφιος της CDU προτίμησε μία τεχνοκρατική απάντηση λέγοντας ότι ήδη την εποχή εκείνη «ο Κλάους Τέπφερ είχε συμπεριλάβει στην ατζέντα του το ζήτημα της προστασίας του κλίματος». Πρόκειται για έναν χριστιανοδημοκράτη πολιτικό με ιδιαίτερα ανεπτυγμένη οικολογική συνείδηση, ο οποίος είχε διατελέσει υπουργός Περιβάλλοντος στην περίοδο 1987-1994 με καγκελάριο τον Χέλμουτ Κολ, ενώ αργότερα διηύθυνε για πολλά χρόνια το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών (UNEP).
 
Γιάννης Παπαδημητρίου 
 
ΠΗΓΗ: https://www.dw.com/