ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιατί Τελικά Λεφτά Υπήρχαν



ΓΡΑΦΕΙ: ΔΙΑΜΑΝΤΩ ΦΡΑΓΓΕΔΑΚΗ

Είναι   να απορεί κανείς από το γεγονός ότι ακόμα και σήμερα κάποιοι ,ανάμεσα τους και  ο σημερινός  Πρωθυπουργός κ.Μητσοτάκης δηλώνουν υποβολιμαία  ότι για την κρίση φταίει η φράση το "Λεφτά υπάρχουν" και όχι η οικονομική διαχείριση κα ιη λογιστική απάτη της κυβέρνησης του κυρίου Καραμανλή.

Μια μικρή επισήμανση με τις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης Γ.Παπανδρέου  σε 3 μόνο τομείς καταδεικνύουν γιατί τελικά «λεφτά υπάρχουν»:

Α.Οι δαπάνες στα φάρμακα επί κυβερνήσεων Καραμανλή που πληρωνόταν μέσα από ασφαλιστικά ταμεία ήταν κοντά στα 4,5 δις (μισό Μνημόνιο).Με την ανάληψη της κυβέρνησης Παπανδρέου μειώθηκε στο 1/5 χάρις στο Μέτρο της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης.Στο μηχανισμό της μάλιστα στηρίχθηκε η σημερινή "πλατφόρμα" ταχύτατης εφαρμογής των εμβολιασμών από ένα αμήχανα-ανέτοιμο κράτος,μπροστά στη δίνη της πανδημίας.

Β.Το λαθρεμπόριο των καυσίμων ήταν μια τεράστια πληγή αιμορραγίας για το Κράτος.Δυστυχώς σήμερα οι πρωτοβουλίες εκείνης της κυβέρνησης Γ.Παπανδρέου παραμένουν ανενεργές.

Γ.Η υποχρεωτική δημοσίευση των προμηθειών και των διαγωνισμών στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ περιόρισε τις αλόγιστες δαπάνες του δημοσίου.

Οι επόμενες κυβερνήσεις αποπειράθηκαν είτε να την καταργήσουν,είτε να την περιορίσουν Ακόμη και τώρα όμως ευτυχώς είναι σε εφαρμογή η υποχρεωτική ανάρτηση διαγωνισμών.

Εν ολίγοις όποιος στερεύει από επιχειρήματα, αφού πρώτα έχει βρεθεί αντιμέτωπος και βεβαίως, ανακόλουθος με όσα υποστήριζε, κάνει αυτό το βήμα της απόγνωσης προς την προπαγάνδα, που όμως, αποδεικνύεται αρκετό για να διαχωρίσει τους χρήσιμους πολιτικούς που αγωνίζονται και συγκρούονται στο όνομα της αλήθειας, από εκείνους που καταφεύγουν στο ψεύδος, προκειμένου να αποκρύψουν τις δικές τους αβελτηρίες.