ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γιιώργος Ανδρέου: Καλοσώρισε τη Λυρική Σκηνή στις Σέρρες

Σε συνέντευξη τύπου προχώρησε το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών το πρωί της Τρίτης 10 Μαΐου εν όψει των παραστάσεων του έργου «Σιωπή ο Βασιλιάς ακούει» από την Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, που έλαβαν χώρα την ίδια μέρα στο Δημοτικό θέατρο «Αστέρια».
Στην παραπάνω συνέντευξη τύπου τον λόγο είχαν ο Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών κ. Σάββας Ρίζος, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής κ. Γιώργος Ανδρέου και ο πιανίστας - μαέστρος της παράστασης κ. ο Μιχάλης Παπαπέτρου. Το καλωσόρισμα της συνέντευξης έκανε ο κ. Σάββας Ρίζος, ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της παράστασης και κάλεσε όλους τους Σερραίους να την παρακολουθήσουν, έτσι συγκεκριμένα ανέφερε: « ‘Σιωπή ο Βασιλιάς ακούει’, λοιπόν, η Εναλλακτική Σκηνή της Λυρικής Σκηνής ήρθε στην πόλη μας στο ΔΗΠΕΘΕ Σερρών. Θα ήθελα να καλωσορίσω όλους τους ηθοποιούς, μουσικούς, τον μαέστρο μας κ. Μιχάλη Παπαπέτρου και φυσικά όλους τους συντελεστές και τεχνικούς της Λυρικής Σκηνής που επισκέφτηκαν την πόλη μας».
 
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ
Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο κ.Γιώργος Ανδρέου, ο οποίος μας έδωσε αρκετές πληροφορίες για το έργο και δήλωσε ότι: ««Είναι πολύ σημαντικό ότι η Λυρική Σκηνή με το Εναλλακτικό της κομμάτι βρίσκεται στις Σέρρες και το έργο που παρουσιάζεται το «Σιωπή ο Βασιλιάς ακούει» είναι ενός σημαντικότατου Έλληνα δημιουργού, του Νίκου Κηπουρού, σε σεναρίου ενός άλλουσημαντικού καλλιτέχνη, σε λιμπρέτο, καλύτερα του Θωμά Μοσχόπουλου, ενός σκηνοθέτη της Ελλάδας με πολλή μεγάλη διαδρομή στα θεατρικά πράγματα. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό ότι το συγκεκριμένο έργο έχει παιδαγωγικά χαρακτηριστικά και διασκεδαστικά.
 
ΤΟ ΕΡΓΟ
«Το έργο πρωτοπαρουσιάστηκε το 1993 στο Μέγαρο Μουσικής κάνοντας μία μακρά διαδρομή και επανήλθε τώρα και συμμετέχουμε και εμείς σ’ αυτό». Επίσης, δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι η ίδια η Λυρική με δικά της έξοδα έφτασε και διαμένει στην πόλη, χωρίς να επιβαρύνει καθόλου το ΔΗΠΕΘΕ της πόλης.
Στο τέλος ο κ. Μιχάλης Παπαπέτρου ευχαρίστησε εκ μέρους των συντελεστών και της παραγωγής «θέλω να ευχαριστήσω το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών και τον καλλιτεχνικό Διευθυντή» και δήλωσε ότι είναι πολλοί χαρούμενοι που βρίσκονται στην πόλη μας και πώς η περιοδεία αυτή γίνεται έχοντας ως αποτέλεσμα τα παιδιά να έρθουνε κοντά στο μουσικό θέατρο.
 
ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Επιπλέον, ανέφερε τους συντελεστές της παράστασης, μέσα στους οποίους βρίσκεται η Σερραία Ιωάννα Γανίτη, πιο αναλυτικά είπε: «Έχουμε μία ομάδα συναδέλφων και καλλιτεχνών, ας ξεκινήσω με τους πρωταγωνιστές είναι ο Παύλος Πανταζόπουλος στο ρόλο του Βασιλιά, η Βάσια Ζαχαροπούλου στο ρόλο της Μούσας και ο Δημήτρης Ναλμπάντης στον ρόλο του μουσικού και η ορχήστρα αποτελείται από πέντε μουσικούς , η Σοφία Ευκλείδου στο βιολοντσέλο, ο Ηλίας Σκορδίλης στο κλαρινέτο, ο Ιάκωβος Παυλόπουλος στα κρουστά, η Ιωάννα Γανίτη στην τρομπέτα, η οποία είναι από τον τόπο σας κι εγώ στο πιάνο».


ΣΤΑΜΑΤΙΑ ΚΙΤΣΙΚΟΥΔΗ