ΤΟΠΙΚΑ

Γιώργος Παπανδρέου: Μήνυμα νίκης και δημιουργίας» από τις Σέρρες

Αναφορά στον πρώτο του βουλευτή ΠΑΣΟΚ στις Σέρρες, τον Βασίλη Ιντζέ, τον μακροβιότερο, μετέπειτα υπουργό Βορείου Ελλάδος των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.

Αναφορά στον πρώτο του βουλευτή ΠΑΣΟΚ στις Σέρρες, τον Βασίλη Ιντζέ, τον μακροβιότερο, μετέπειτα υπουργό Βορείου Ελλάδος των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.

«Μήνυμα νίκης
 και δημιουργίας»
 από τις Σέρρες
Αναφορά στον πρώτο του βουλευτή ΠΑΣΟΚ στις Σέρρες, τον Βασίλη Ιντζέ, 
τον μακροβιότερο, μετέπειτα υπουργό Βορείου Ελλάδος των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.
 
 
 
Με ιδιαίτερη θέρμη και ενθουσιασμό έγινε δεκτός ο Γιώργος Παπανδρέου στις Σέρρες από τους φίλους και υποστηρικτές του, που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία δίπλα στο διατηρητέο κινηματογράφο ΚΡΟΝΙΟΝ για να τον χαιρετήσουν και να παρακολουθήσουν την ομιλία του.
 
image.png
image.png
 
 
 
image.png
 
image.png
 
image.png
 
 
image.png
 
Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και πρώην πρωθυπουργός έφτασε στην πόλη των Σερρών προερχόμενος από την Καβάλα και μίλησε σε ανοιχτή συγκέντρωση παρουσία πλήθος κόσμου, που έσπευσαν να τον συναντήσουν από κοντά, να του μιλήσουν αλλά και να φωτογραφηθούν μαζί του.
 
 
«Δύναμή μας η συμμετοχή του κόσμου»
Αξίζει να τονιστεί ότι η πλατεία Κρονίου ήταν επιλογή του ίδιου του Γιώργου Παπανδρέου καθώς το 1974, έτος που ιδρύθηκε το ΠΑΣΟΚ, λίγες μέρες μετά την επίσημη διακήρυξη του κινήματος, ο Ανδρέας Παπανδρέου μίλησε σε προεκλογική ομιλία στο ίδιο μέρος εν όψει εκλογών που έγιναν τότε στις 17 Νοεμβρίου. Σε εκείνες τις εκλογές το ΠΑΣΟΚ εξέλεξε τον πρώτο του βουλευτή στις Σέρρες, τον Βασίλη Ιντζέ, τον μακροβιότερο, μετέπειτα υπουργό Βορείου Ελλάδος των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.
 
Εξάλλου και ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου στο παρελθόν μίλησε στην ίδια πλατεία τον Αύγουστο του 2007.
 
 
Παπανδρέου: Πρόσκληση προς όλες τις προοδευτικές
 δυνάμεις για την οικοδόμηση μίας νέας Ελλάδας
 
Παπανδρέου: Συμμαχίες χωρίς να χάνουμε το δικό μας στίγμα
Μιλώντας και απαντώντας σε ερωτήσεις των παραβρισκόμενων φίλων και υποστηρικτών του επεσήμανε την ανάγκη της ανασυγκρότησης της δημοκρατικής και προοδευτικής παράταξης. Αντάλλαξε απόψεις για το παρόν και το μέλλον τόσο της παράταξης όσο και της χώρας σημειώνοντας ότι «δύναμή μας είναι η συμμετοχή του κόσμου, οι ιδέες και η θέληση για πολιτική».
 
 
 
«Οι Σέρρες σήμερα έστειλαν το μήνυμα της νίκης και της δημιουργίας ενός μεγάλου και ισχυρού προοδευτικού σοσιαλιστικού κινήματος, που μπορεί να ανατρέψει τη σημερινή καθηλωτική ισορροπία και να πρωταγωνιστεί στις πολιτικές εξελίξεις. Θέλουμε η χώρα να πορευτεί στο μέλλον με ένα ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο, που και να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις αιτίες των προβλημάτων και να οδηγεί την Ελλάδα και τους Έλληνες με σιγουριά στη μετάβαση στη νέα εποχή, απαντώντας ουσιαστικά στις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας», δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου.
Στη συνέχεια τόνισε το εξής: «Θέλουμε, στο πλαίσιο αυτό, και ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανασυγκρότησης του πρωτογενούς τομέα της παραγωγής, για νέες ελκυστικές και ανταγωνιστικές παραγωγές, με ποιοτικά προϊόντα και υψηλή αξία. Οι Σέρρες είναι ένας νόμος ιστορικός με πλούσιο φυσικό πλούτο και έναν παραγωγικό κάμπο που παρακμάζει εξαιτίας των επιλογών της Νέας Δημοκρατίας. Και με συγκριτικά πλεονεκτήματα που παραμένουν αναξιοποίητα, όπως η γεωθερμία και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, που μπορούν να καταστήσουν τη χώρα μας ενεργειακά αυτόνομη και ελκυστική για επενδύσεις».