ΤΟΠΙΚΑ

Guardian:Παρουσιάζει στους άγγλους τη σερραϊκή μπουγάτσα

Ο Guardian κάνει ένα ταξίδι στην ελληνική συμπρωτεύουσα και -εκτός από την ιστορία- εξυμνή την κουζίνα παρουσιάζοντας φαγητά και ποτά που την κάνουν διάσημη στους επισκέπτες. 

Μπουγάτσα

Για τους λάτρεις του τυριού ή του γλυκού, η μπουγάτα είναι το απόλυτο πρωϊνό της Θεσσαλονίκης. Η μπουγάτσα έχει τις ρίζες της στη Βυζαντινή Κωνσταντινούπολη. Η πίτα έφτασε στην πόλη των Σερρών όταν οι Έλληνες ίδρυσαν κοινότητες με ανταλλαγή πληθυσμών μετά τον Ελληνοτουρκικό πόλεμο το 1922.  

<div id="m_5944418113781374122gmail-nx_kathimerini_gr_Category_SB_2_mb" style="background-color: rgb(255, 255, 255); box-sizing: border-box; color: rgb(33, 37, 41); font-family: -apple-system, BlinkMacSystemFont, " segoe="" ui",="" roboto,="" "helvetica="" neue",="" arial,="" "noto="" sans",="" sans-serif,="" "apple="" color="" emoji",="" "segoe="" ui="" symbol",="" emoji";="" font-size:="" 16px;"="">
 

Σουτζουκάκια

Τα σουτζουκάκια (σμυρνέικα ή πολίτικα) είναι πιάτο της ελληνικής και τουρκικής κουζίνας. Στην Ελλάδα έγιναν γνωστά από τους πρόσφυγες της Μικράς Άσίας και της Κωνσταντινούπολης. Καρυκευμένο με κύμινο, σκόρδο και λίγο κανέλα, αυτό το σπιτικό φαγητό συνήθως σερβίρεται με πικάντικες νιφάδες πιπεριάς. Στη Θεσσαλονίκη, τα καλύτερα σουτζουκάκια θα τα φάμε κοντά στον Λευκό Πύργο, σε ταβέρνα που φτιάχνει νόστιμα σουτζουκάκια από το 1977. 

Κουλούρια

Τα κουλούρια με σουσάμι υπάρχουν παντού στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όμως για μια πιο εκρηκτική εμπειρία γεύσης, υπάρχουν ειδικοί σε σημεία της πόλης που στα κουλούρια βάζουν γέμιση από ελιά, κρεμώδες τυρί και γαλοπούλα, ταχίνι και μαύρη σοκολάτα. 

ΠΗΓΗ: Travel.gr