ΑΘΛΗΤΙΚΑ

H K12 του Πανσερραϊκού εντυπωσίασε τους Legends της Εθνικής 2004

Σε ένα σημαντικό τουρνουά της Βορείου Ελλάδας, συμμετείχε η ακαδημία του Πανσερραϊκού μας, που εκπροσωπήθηκε απο την ομάδα Κ12 στο εκπαιδευτικό τουρνουά «Legends 2004 Youth Cup», που ένωσε τους πρωταθλητές του Euro 2004, με τους αθλητές της νέας γενιάς ποδοσφαίρου.

Το εκπαιδευτικό τουρνουά “Legends 2004 Youth Cup” διοργανώθηκε από την “Champions For Life” η οποία αποτελείται από τα μέλη της ομάδας των πρωταθλητών της Ευρώπης του 2004, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού και των μέτρων προστασίας που τηρούνται, η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε, χωρίς την παρουσία κοινού.
Οι αγώνες μικρής διάρκειας διεξήχθησαν στο ανανεωμένο κεντρικό γήπεδο του Καυτανζογλείου Εθνικού Σταδίου, με την φιλοξενία ακαδημιών ποδοσφαίρου, κατηγορίας Κ12 απο την Θεσσαλονίκη και όμορους νομούς. Κατά τη διάρκεια του τουρνουά οι πρωταθλητές είχαν τον ρόλο του μέντορα των νεαρών αθλητών και σε συνεργασία με τους προπονητές τους, καθοδηγήθηκαν, διδάχθηκαν και προπονήθηκαν για μια ημέρα, η οποία χωρίστηκε σε δύο μέρη.

Το πρώτο μέρος αφορούσε το mentoring, προπόνηση και καθοδήγηση ενώ το δεύτερο μέρος ήταν αγωνιστικό με τις ακαδημίες να αγωνίζονται μεταξύ τους.
Για τα «λιονταράκια» μας, ο προπονητής της ομάδας Κ12 ήταν ο διευθυντης της «κόκκινης ακαδημίας» κ. Σάκης Αναστασιάδης ενώ μέντορας δεν θα μπορούσε να είναι άλλος απο τον Σερραίο θρύλο, τον Άγγελο Χαριστέα. Την αποστολή συνόδευσε και ο υπεύθυνος σχεδιασμού κ. Οδυσσέας Δαρνάκας.
Οι διεθνείς που βρέθηκαν στην εκδήλωση ήταν οι Καραγκούνης, Καψής, Βενετίδης, Φύσσας, Σεϊταρίδης, Μπασινάς, Τσιάρτας, Χαριστέας, Κατεργιαννάκης, Δέλλας, Παπαδόπουλος, Λάκης και φυσικά ο αρχηγός της Εθνικής και νυν πρόεδρος της ΕΠΟ Θοδωρης Ζαγοράκης.

Οι ακαδημίες που συμμετείχαν μαζί με τον Πανσερραϊκό ήταν ο Μακεδονικός, ο Ηρακλής, ο ΠΑΟΚ, η Βέροια, οι Μπέμπηδες, η Ακαντέμικα FC, τα Πεύκα, ενώ ο Αρης και οι Λέοντες είχαν εκπροσώπηση από κορίτσια, δείχνοντας την δυναμική που έχει το γυναικείο ποδόσφαιρο.

Στο αγωνιστικό μέρος, ο Πανσερραϊκός μας είχε εξαιρετική παρουσία, δείχνοντας μέρος του ταλέντου που διαθέτει η ακαδημία μας και η περιοχή των Σερρών. Οι ομάδες ήταν χωρισμένες σε δυο ομίλους, στον πρώτο όμιλο συμμετείχαν οι ΠΑΟΚ, Μακεδονικός, Πανσερραϊκός και Βέροια και στον δεύτερο ήταν οι Μπέμπηδες, η Academica, ο Ηρακλής και τα Πεύκα, με τους δυο πρώτους να αγωνίζονται σε έναν άτυπο τελικό. Τα «λιονταράκια» μας, επικράτησαν του Μακεδονικού με σκορ 2-0, κέρδισαν την Βέροια με σκορ 8-0 και έχασαν απο τον ΠΑΟΚ στο τελευταίο λεπτό με 1-0. Οι «ασπρόμαυροι» κατέκτησαν και το τουρνουά κερδίζοντας 5-0 την Academica.

Η αποστολή της ομάδας μας:

Γκαϊδατσάκης, Καμήλαλης, Σαρακατσάνης, Σαββίδης, Νάκου, Παπίκας, Γκουντενούδης, Σιώπης, Κωνσταντινίδης, Μπαντής, Γιαννούλης, Φούρλιος και Βασιλάκος.

Οι αγώνες:

Πανσερραϊκός-Μακεδονικός 2-0 (Φούρλιος, Νάκου)

Πανσερραϊκός-Βέροια 8-0 (Βασιλάκος, Φούρλιος-2-, Νάκου, Γιαννούλης, Σαββίδης-3-

Πανσερραϊκός-ΠΑΟΚ 0-1