ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ακρίβεια «ζορίζει» το πασχαλινό τραπέζι παρά τις διαβεβαιώσεις Σκρέκα

Στοιχεία διαψεύδουν τον υπουργό Ανάπτυξης για τα περί φθηνότερου πασχαλινού τραπεζιού. Συζήτηση στη Βουλή για την ακρίβεια ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Την επιχείρηση εξωραϊσμού της πραγματικότητας για την ακρίβεια, που γονατίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις συνεχίζει η κυβέρνηση με τον υπουργό Ανάπτυξης να υποστηρίζει ότι οι καταναλωτές θα δουν ίδιες και χαμηλότερες στο αρνί σε σχέση με την περσινή αντίστοιχη περίοδο χάρη στο «Καλάθι του Πάσχα».
 
Μιλώντας στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της ΕΡΤ ο Κώστας Σκρέκας ισχυρίστηκε μάλιστα πως «αυτό θα συγκρατήσει σε μεγάλο βαθμό τον πληθωρισμό, θα δώσει τη δυνατότητα σε ευάλωτα νοικοκυριά και όχι μόνο βεβαίως, να μπορέσουν να προμηθευτούν τα βασικά για το πασχαλινό τραπέζι σε πολύ χαμηλότερες τιμές. Βεβαίως, η προσπάθειά μας δεν μένει μόνο στο θέμα του Καλαθιού» είπε, μεταξύ άλλων.
 
Τον διαψεύδουν όμως τα στοιχεία του Ινστιτούτο Καταναλωτών της Γενικής Ομοσπονδίας Καταναλωτών Ελλάδας, που σημειώνει χαρακτηριστικά πως και φέτος ισχύει το «κάθε χρόνο και χειρότερα στις τιμές των προϊόντων».
 
Το ΙΝΚΑ διαπιστώνει ότι «το Πάσχα του 2024 θα είναι ακριβότερο κατά 6% σε σχέση με το είδη ακριβό Πάσχα του 2023. Σε ειδικές περιπτώσεις μπορεί και να ξεπεράσει το 10 % ανάλογα με την ποιότητα  των προϊόντων».
 
Όπως αναφέρει το Ινστιτούτο, «το τραπέζι του Πάσχα 2024 καλύπτει το βράδυ της ανάστασης και ανήμερα το Πάσχα του 2024. Ισχύει για 6 με 8 άτομα. Δεν έχουμε υπολογίσει σούβλες, ψησταριά, παρελκόμενα όπως αλατοπίπερο, σπάγκο και άλλα διάφορα. Το Πάσχα του 2023 με τα ίδια χαρακτηριστικά κόστισε 334,50. Το Πάσχα του 2024 θα κοστίσει 355,88».