ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Αλλαγή είναι υπόθεση κάθε γενιάς!

του Αβραάμ Θ. Λαφαζάνη

του Αβραάμ Θ. Λαφαζάνη

Οι εσωκομματικές διεργασίες στο Κίνημα Αλλαγής, πρέπει να αποτελέσουν ένα πανηγύρι δημοκρατίας για κάθε νέο και νέα τούτης της χώρας.
 
Απαραίτητη όμως προϋπόθεση, η λαϊκή συμμετοχή από νεαρά αλλά και παλαιά μέλη/φίλους του Κινήματος Αλλαγής στις κάλπες, την ερχόμενη Κυριακή...
 
Ας μην κρυφτούμε όμως, πίσω από τα διάφορα ευχολόγια συντρόφισσες και σύντροφοι διότι πολλές φορές όλα  αυτά εφησυχάζουν, αλλά στα σύγχρονα ευρωπαϊκά (σοσιαλδημοκρατικά) κόμματα ΔΕΝ αρκούν εντέλει.
 
Η ζοφερή πραγματικότητα σαφώς εμπεριέχει και τη συμμετοχή μελών άλλων κομμάτων με συγκεκριμένο στόχο και υποψηφίους Προέδρους της αρεσκείας, μιας εγχώριας ολιγαρχίας. 
 
Συνεπώς, οφείλουμε ΟΛΟΙ να περιφρουρήσουμε ως απλά και γνήσια μέλη ή φίλοι της Δημοκρατικής Παράταξης, τις εσωκομματικές μας εκλογές συλλήβδην.
 
Στον αντίποδα ο καθένας και η καθεμιά απο εμάς διαθέτουμε έναν υποψήφιο Πρόεδρο μεταξύ των 6, που να ταυτιζόμαστε πολιτικά, ιδεολογικά αλλά και κοινωνικά μαζί του.
 
Εις ό,τι με αφορά στις 5 του Δεκέμβρη, θα στηρίξω τον Γιώργο Α. Παπανδρέου!
 
Οι λόγοι είναι πολλοί και θα τους αναλύσω ευθύς αμέσως:
 
• Καταρχήν, γιατί τα έβαλε με την ευρωπαϊκή νομενκλατούρα στα δύσκολα, για τη πατρίδα μας.
 
• Γιατί σταμάτησε τη ρεμούλα με την ύπαρξη Δήμων σε κάθε χωριουδάκι της Ελλάδας, θεσπίζοντας αποτρεπτικά (τον έως σήμερα γνωστό μας), Καλλικράτη.
 
• Γιατί έφερε την Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση στην Ελλάδα, χορηγώντας δωρεάν εμβόλια σ' όλες τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.
 
• Γιατί μοίρασε τριπλή σύνταξη σ' όλους τους συνταξιούχους της Ελλάδας, μένοντας πιστός σε μια προεκλογική του δέσμευση-σταθμός, το πρόσφατο 2009.
 
• Γιατί οχύρωσε το Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας μας, με νέους Γιατρούς και Νοσηλευτές.
 
• Γιατί θεσμοθέτησε τη Διαύγεια, όπου ο κάθε πολίτης μπορεί να ελέγξει τα νομοθετήματα της εκάστοτε κυβερνήσεως, δυσκολεύοντας πρακτικά τις απευθείας αναθέσεις για κάθε επόμενο Πρωθυπουργό και Υπουργό της Ελλάδας. 
 
• Γιατί ανασυγκρότησε το Εθνικό Κτηματολόγιο, απλοποιώντας ουσιαστικά τις σχετικές διαδικασίες για τους Αγρότες μας.
 
• Γιατί έκανε αποτελεσματικό το Δημόσιο/Κράτος στην έκδοση-καταβολή για το Εφάπαξ σε συνταξιούχους, εξαφανίζοντας τις έως τότε εκκρεμείς διαδικασίες.
 
Κλείνοντας μ' αυτές τις σκέψεις φίλες και φίλοι, πολίτες της Δημοκρατικής Παράταξης των Σερρών, την επομένη κιόλας ημέρα των εκλογών της 5ης του Δεκέμβρη θα έχουμε Ηγέτη!
 
Για το καλό του βασανισμένου αυτού τόπου μας, τον Γιώργο Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ πάλι σε θέση εξουσίας, μέσα στην 3η δεκαετία του 21ου αιώνα που πλέον διανύουμε.
 
Ψηφίζουμε λοιπόν μαζικά και συμμετοχικά, για εκείνες τις αξίες που πάλεψε και παλεύει ο σημερινός Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και Πρώην Πρωθυπουργός του 44%, Γιώργος Α. Παπανδρέου.
 
Γιατί μόνο έτσι θα βρούμε ξέφωτο, σε μια Ελλάδα με περισσότερη Κοινωνική Δικαιοσύνη και Προκοπή για όλους τους πολίτες της, δίχως διακρίσεις κι άλλους  αποκλεισμούς.
 
Τώρα είναι η ώρα της Αλλαγής, Πάμε!
 
 
*Φιλόλογος, Ειδικός Παιδαγωγός