ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Ελλάδα ξεχρεώνει πλήρως το ΔΝΤ -Τον Ιανουάριο αποπληρώνει την τελευταία δόση

Πράξη κάνει η Ελλάδα την δεδηλωμένη πρόθεσή της να εξοφλήσει πλήρως το ΔΝΤ αλλά και να πληρώσει πρόωρα το 10% των διμερών δανείων του Πρώτου Μνημονίου. 

Για την εξέλιξη είχε γράψει εγκαίρως το economistas.gr. Ετσι, τον Ιανουάριο, η χώρα μας θα κάνει «ποδαρικό» στο νέο έτος - μετά την έγκριση του Eurogroup - με αποπληρωμή τους τελευταίας δόσης των δανείων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Τα υπόλοιπα χρωστούμενα στο ΔΝΤ είναι περίπου 1,7 δισ ευρώ.

 
Η ΕΞΕΛΙΞΗ

Την εξέλιξη χαιρέτισε τη Δευτέρα η Γενική Διευθύντρια ΔΝΤ Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, επισημαίνοντας πως πρόκειται «για μεγάλο επίτευγμα της χώρας μας». «Αναφορικά με την Ελλάδα είμαι ενθουσιασμένη που η χώρα τα πηγαίνει τόσο καλά. Είναι ένα σπουδαίο επίτευγμα για τη χώρα. Η αποπληρωμή του Ταμείου φέρνει ένα συμβολικό κλείσιμο μιας δύσκολης περιόδου για τον ελληνικό λαό και για την οικονομία της Ελλάδας. Ο ρόλος μας θα συνεχίσει να περιλαμβάνει την παρακολούθηση και την παροχή συμβουλών πολιτικής, θα συνεχίσουμε να παρέχουμε υπηρεσίες στην Ελλάδα, εφόσον η χώρα τις θεωρεί χρήσιμες», ανέφερε η επικεφαλής του ΔΝΤ. 

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr