ΤΟΠΙΚΑ

Η καλύτερη σπιρουλίνα παράγεται στην περιοχή της Νιγρίτας Σερρών

Η σπιρουλίνα τους καλλιεργείται σε θερμοκήπια και δεξαμενές γλυκού νερού, και θεωρείται από πολλούς ως η καλύτερη ποιοτικά σπιρουλίνα στον κόσμο

Η σπιρουλίνα τους καλλιεργείται σε θερμοκήπια και δεξαμενές γλυκού νερού, και θεωρείται από πολλούς ως η καλύτερη ποιοτικά σπιρουλίνα στον κόσμο

Η σπιρουλίνα Νιγρίτας είναι ένα βιολογικό προϊόν και διατίθεται σε διάφορες μορφές, όπως δισκία και κάψουλες.
Η παραγωγή της γίνεται με φυσικό τρόπο, αξιοποιώντας την ηλιοφάνεια, τη γεωθερμία και τα μεταλλικά νερά της
περιοχής αναφέρει το Vita4you.


Επίσης, η Ελληνική Βιολογική Σπιρουλίνα παράγει σπιρουλίνα χωρίς ιώδιο. 

Αν αναζητάτε σπιρουλίνα Νιγρίτας, μπορείτε να την βρείτε σε καταστήματα υγείας και βιολογικών προϊόντων, ή να
την παραγγείλετε online από διάφορα ηλεκτρονικά καταστήματα.

Η σπιρουλίνα αποτελεί μια από τις πιο διαδεδομένες υπερτροφές λόγω της πλούσιας θρεπτικής της αξίας για τον
ανθρώπινο οργανισμό.
Ας δούμε αναλυτικά τι ακριβώς είναι αυτή η υπερτροφή. Η σπιρουλίνα είναι ένα μικροσκοπικό,
πράσινο-γαλανό φύκι, που ανήκει στο γένος Arthrospira και συναντάται κυρίως σε αλκαλικές λίμνες τροπικών και
υποτροπικών περιοχών. Λόγω της αυξημένης ζήτησης της τα τελευταία χρόνια, καλλιεργείται και σε εργαστήρια. Με
αυτόν το τρόπο μειώνεται ο κίνδυνος επιμόλυνσής της από άλλους μικροοργανισμούς. Έχει την ιδιότητα να επιβιώνει
σε θερμοκρασίες από 1°C έως 40°C. Το πράσινο χρώμα της οφείλεται στην χλωροφύλλη και το γαλανό στη φυκοκυανίνη.
Τα πιο κοινά είδη της είναι η Arthrospira platensis και η arthrospira maxima.

Η σπιρουλίνα καλλιεργείται σε όλο τον κόσμο λόγω της πλούσιας διατροφικής αξίας, της υψηλής βιοδιαθεσιμότητας
και της αφομοίωσης της από τον ανθρώπινο οργανισμό. Πιο συγκεκριμένα, είναι εξαιρετική φυτική πηγή πρωτεϊνών. 

Περίπου το 60%- 70% της ξηρής σπιρουλίνας αποτελείται από πρωτεΐνες. Επίσης, περιέχει πληθώρα βιταμινών και
ανόργανων συστατικών.

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ
Στη φύση, η Spirulina συναντάται & καλλιεργείται εδώ και αιώνες κυρίως σε αλκαλικές λίμνες, ιδίως σε υποτροπικές
και τροπικές περιοχές, δηλαδή στην Κεντρική και Νότια Αμερική, την Αφρική και την Ασία.


Στην πραγματικότητα, έχει χρησιμοποιηθεί ως κύρια πηγή τροφής από τον 16ο αιώνα από τους πολιτισμούς των Αζτέκων
και των Μάγια (Μεξικό) και τους Ινδιάνους ως Kanembous (Αφρική). Αξιοσημείωτο είναι ότι μόλις τη δεκαετία του 1960
η Σπιρουλίνα ανακαλύφθηκε εκ νέου και μελετήθηκε από τους επιστήμονες όσον αφορά τη βιοχημική της σύνθεση και τις
σχετικές βιολογικές της δραστηριότητες.
Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς της σε θρεπτικά συστατικά, η Σπιρουλίνα
αναγνωρίστηκε ως «θαυμάσια μελλοντική πηγή τροφίμων» από τη Διεθνή Ένωση Εφαρμοσμένης Μικροβιολογίας το 1967, και
αργότερα από την Παγκόσμια Διάσκεψη Τροφίμων των Ηνωμένων Εθνών το 1974 και στη συνέχεια από τον Παγκόσμιο Οργανισμό
Υγείας το 1996 ως «η καλύτερη τροφή για το μέλλον».

ΜΟΡΦΕΣ
H σπιρουλίνα παράγεται με τη μορφή

-Σκόνης
-Υγρού
-Ελαίου
-Δισκίων ή καψουλών