ΤΟΠΙΚΑ

Η Λουλουδούπολη των «Αρίστων».

Ανεπίσημα ξεκίνησαν και οι προετοιμασίες για το Τριώδιο! Αναστάτωση και πάλι στην Λουλουδούπολη.

Ανεπίσημα ξεκίνησαν και οι προετοιμασίες για το Τριώδιο! Αναστάτωση και πάλι στην Λουλουδούπολη.

- Γαρδένη το διάβασες;
- Ναι και δύο φορές μάλιστα. Το έδωσα και στη σύζυγο να το διαβάσει. Δεν το πίστευα. Είμαστε σοβαροί. Μα είναι δυνατόν να επιμένει ο Ιζνογκούντ ότι η Λουλουδοδιοίκησή μας, μετά το Τακτικό Δημοσιονομικό Έλεγχο που δέχθηκε, ότι βαθμολογήθηκε με άριστα χωρίς καμία παρατήρηση/επίπληξη. Ούτε για τις απευθείας αναθέσεις, ούτε για τις συμβάσεις, ούτε για τις προμήθειες. Και όχι μόνο αυτό είπε έχουμε και αόρατους εχθρούς μας, που τάχαμ μας κουνάνε το δάχτυλο ότι δήθεν προσπαθούν να υποβιβάσουν την καλή δουλειά που κάνουμε.
- Και τι λες;
- Να είμαστε προσεκτικοί. Οι καιροί είναι δύσκολοι. Είναι βέβαιο ότι είναι σε συνεννόηση με το Νισάφη. Το σχέδιο είναι ότι η αντίσταση θα λέει τα δικά της και εμείς θα τους δουλεύουμε κανονικά. Θα υποστηρίζουμε διαρκώς ότι είμαστε ΆΡΙΣΤΟΙ. Θα πουλάμε τρέλα. Θα είναι το νέο ήθος μας. Ακόμη και αν καλή ώρα όπως τώρα που θα μας συλλαμβάνουν ότι διαδίδουμε ψευδείς ειδήσεις, θα τα λέμε και μεταξύ μας αυτά, ότι δεν καταλαβαίνουν ότι αυτό είναι για το καλό των Λουλουδοσυμπολιτών μας. Και αν δυσκολέψουν τα πράγματα. Θα επιμείνουμε.
Όπως μας έχουν εξηγήσει η Λουλουδούπολη είναι μια ανώριμη κοινωνία που δεν γνωρίζει πιο είναι το καλό της, και ότι όλοι έχουμε ανάγκη ακόμη και από τα ψέματα, του Ιζνογκούντ και του προστάτη Νισάφη. Το ζήτημα είναι να καταφέρουμε να ανέβουμε ξανά πάνω στο άλογο. Λέγε, λέγε στο τέλος όλοι θα πιστέψουν ότι τα ψέματα που λέγονται είναι για καλό σκοπό.
- Καλά ξεχνάς όμως ότι τα ψέματα καταπίνονται εύκολα, αλλά δεν χωνεύονται.
- Πως κάνεις έτσι. Για να κρύψεις ένα ψέμα, χρειάζονται άλλα χίλια ψέματα και στο τέλος ξεχνάς ποια είναι η αλήθεια.
- Τι να πω. Η μάνα μου λέει. Ότι το ψέμα είναι όπως τα σκουπίδια στο σπίτι. Όσο καλά και να τα έχεις κρυμμένα… αρχίζουν και μυρίζουν.
- Δηλαδή;
- Δεν έχει δηλαδή. Τίποτα δεν θα μυρίσει. Είναι κυνικοί. Θα επιβάλλουν την νέα αντίληψη της Λουλουδούπολης για την ελευθεροτυπία και τον πλουραλισμό. Μη ξεχνάς ότι κάποιοι που σήμερα εκπέμπουν είναι γιατί το οφείλουν σε αυτούς που τους συντηρούν με Λουλουδοδημοτικό χρήμα.
Ο νοών… νοείτω και ουαί τω ανοήτω!
- Πρέπει να πείσουμε τους Λουλοδοσυμπολίτες και να πειστούμε ότι στη Λουλουδοσυμμαχία είμαστε άριστοι. Όλοι ξέρουν ότι οι άριστοι δεν ψεύδονται ποτέ. Θα έχουμε μια Λουλουδούπολη των… αρίστων που ότι γίνεται, γίνεται στ’ αλήθεια για το καλό των Λουλουδοσυμπολιτών μας.
Ανεπίσημα ξεκίνησε το Τριώδιο…
- Ωραία. Άλλο κακό να μην μας βρει. Δεν μου λες σου ήρθε το ενημερωτικό σημείωμα για τις προετοιμασίες για την Αποκριά του 2023.
- Φυσικά. Είμαστε πολύ μπροστά. Ακόμη δεν στολίσαμε για τα Χριστούγεννα τη Λουλουδούπολη και ετοιμαζόμαστε για την Τσικνοπέμπτη. Να έρθουν επιτέλους οι Απόκριες να βρουν κάποιοι τον εαυτό τους. Να ξέρεις ότι εγώ δεν αποφάσισα ακόμη τι θα ντυθώ την Τσικνοπέμπτη. Εσύ;
- Θα σου το πω; Αλλά θα σε παρακαλούσα να το κρατήσεις μυστικό. Θα είναι μεγάλη έκπληξη. Θα κάνω ένα πλακάτ και θα γράψω 10. Θα πάρω και μια κούνια αγκαλιά. Και όταν με ρωτάνε θα λέω ότι ντύθηκα Ιζνογκούντ. Άριστος από κούνια.
- Ξέρεις ότι ο άλλος θα ντυθεί Καραγκιόζης;
- Καλά ξηγήθηκε …ούτε στολές ούτε τίποτα.
Το παρόν είναι προϊόν μυθοπλασίας. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι συμπωματική και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.