Τ' ΑΠΑΡΑΤΗΡΗΤΑ

Η πρεμιέρα ενός θρυλικού λέοντα!

Ήταν δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων πριν από 45 χρόνια το ντεμπούτο του θρυλικού αμυντικού Δημήτρη Αϊβαζίδη με τη φανέλα του Πανσερραϊκού!

Ήταν δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων πριν από 45 χρόνια το ντεμπούτο του θρυλικού αμυντικού Δημήτρη Αϊβαζίδη με τη φανέλα του Πανσερραϊκού!

Μια απεργία των αμοιβομένων ποδοσφαιριστών υπήρξε η αφορμή ώστε να ντεμπουτάρει με το λιοντάρι στο στήθος ένας ποδοσφαιριστής που έμελλε να γράψει το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του Πανσερραϊκού.
 
Ο λόγος φυσικά για τον αξεπέραστο Δημήτρη Αϊβαζίδη, τον Σερραίο αμυντικό που έχει φορέσει τη φανέλα του Πανσερραϊκού σε 406 επίσημα παιχνίδια, όντας κάτοχος ενός ρεκόρ που δύσκολα θα καταρριφθεί.
Στα τέλη του 1977, σε μια εποχή που το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα ήταν ακόμα ερασιτεχνικό, οι αμοιβόμενοι ποδοσφαιριστές προχώρησαν σε απεργία διεκδικώντας δικαιώματα που σήμερα θεωρούνται δεδομένα, όπως οι μεταγραφές, η ασφάλιση και όχι μόνο.
 
Το συγκεκριμένο γεγονός ανάγκασε τις ομάδες να παραταχθούν στην 15η αγωνιστική της Α' Εθνικής της περιόδου 1977-78, στις 26/12/1977, αποκλειστικά με ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κάνουν ντεμπούτο στην μεγάλη κατηγορία ακόμα και... πιτσιρίκια 14 ετών και ένας από αυτούς τους νεαρούς που άρπαξε την ευκαιρία ήταν και ο Αϊβαζίδης!

ο "Αϊβάς" έπαιξε το πρώτο του επίσημο ματς με τον Πανσερραϊκό στην ήττα με 1-2 από τον ΠΑΟΚ, μαζί με άλλους πιτσιρικάδες, μεταξύ των οποίων και ο Παναγιώτης Πάντσιος που επίσης άφησε εποχή στον "λάκκο των λεόντων".
 
Μετά την παρθενική του συμμετοχή, ο ξανθομάλλης αμυντικός χρειάστηκε να κάνει υπομονή δύο ετών ώστε να αρχίσει να παίρνει και πάλι παιχνίδια με την πρώτη ομάδα, κάτι που συνέβη στις αρχές του 1980 με προπονητή τον αείμνηστο Χρήστο Αρχοντίδη. Αυτός ήταν ο άνθρωπος που τον ανέδειξε και τον καθιέρωσε στον Πανσερραϊκό, αλλά και αυτός που τον έχρισε διεθνή, καλώντας τον στην Εθνική Ελλάδας δύο χρόνια μετά.Ο Αϊβαζίδης παρέμεινε στα "λιοντάρια" μέχρι το 1993, όντας βασικότατο στέλεχος στον θρυλικό Πανσερραϊκό της δεκαετίας του '80 και παραμένει μέχρι και σήμερα μία από τις εμβληματικές φιγούρες της ερυθρόλευκης ιστορίας.

πηγή:
Panserraikos Blog