ΤΟΠΙΚΑ

Ήταν όλοι εκεί για την Καίτη...

Συμπολίτες μας κυρίως οι οποίοι συνεργάστηκαν με την Καίτη Εμμανουηλίδου μίλησαν για την πολυεπίπεδη δράση της και την προσφορά της στον πολιτισμό και τον αθλητισμό στις Σέρρες.

Συμπολίτες μας κυρίως οι οποίοι συνεργάστηκαν με την Καίτη Εμμανουηλίδου μίλησαν για την πολυεπίπεδη δράση της και την προσφορά της στον πολιτισμό και τον αθλητισμό στις Σέρρες.

 Ενώ οι υπόλοιποι κράτησαν στην καρδιά τους την αγάπη τους και τον θαυμασμό τους για την Καίτη που έφυγε ξαφνικά ένα πρωί της περασμένης Άνοιξης.
 

Στην εκδήλωση προβλήθηκε συνέντευξη της Καίτης Εμμανουηλίδου, λίγες μέρες πριν φύγει από τη ζωή (τον Απρίλιο του 2023) αλλά και δηλώσεις σημαντικών ανθρώπων που αποκάλυψαν όλες τις πτυχές της «πλούσιας» δράσης της αλλά και όλα τα μεγάλα έργα και διοργανώσεις τις οποίες η Καίτη Εμμανουηλίδου εμπνεύστηκε και υλοποίησε, όπως το μουσείο φυσικής ιστορίας, προγράμματα της UNESCO για τα σχολεία, η αστροβραδιά στην Άνω Βροντού, η Πανεπιστημιάδα Θεάτρου, η θερινή ακαδημία μηχανικών στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών, εκδηλώσεις ανάδειξης και προβολής της τοπικής οινοποιίας, τα διεθνή τουρνουά ποδοσφαίρου ακαδημιών του ΜΓΣ Πανσερραϊκού για την φτώχια και την πείνα,  κατά του Ρατσισμού και των διακρίσεων και για το περιβάλλον με στόχο την ευαισθητοποίηση εκατοντάδων παιδιών των ακαδημιών του Σερραϊκού Συλλόγου στον οποίο η Καίτη Εμμανουηλίδου ήταν αντιπρόεδρος για 25 χρόνια, κ.α.Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Άννα Αλευρά,συνεργάτης και φίλη της Καίτης Εμμανουηλίδου.

Για την προσφορά της στην τοπική αυτοδιοίκηση και τον πολιτισμό μίλησαν πρώην δήμαρχοι και εκπρόσωποι τους που όλοι έκαναν αναφορά στην «Κυρία της πόλης» η «οποία δεν φώναζε για τα επιτεύγματα της», μια «πολίτης του κόσμου που έπιανε τα μηνύματα και άνοιγε τους ορίζοντες», που «ήταν μπροστά για την εποχή της», «μια αιώνια έφηβος που είχε όνειρα και λάτρευε τις Σέρρες», και «ζούσε μέσα στην κοινωνία για την κοινωνία».
 
Όλοι συμφώνησαν ότι η πόλη των Σερρών πρέπει να τιμήσει την Καίτη Εμμανουηλίδου ενώ συνεργάτες της υποσχέθηκαν να συνεχίσουν το έργο της αν και όλοι τόνισαν ότι το κενό της είναι δυσαναπλήρωτο.
 
Στην ΕΓΕ

Η Καίτη υπήρξε ιδρυτικό μέλος της  Ένωση Γυναικών Παράρτημα Σερρών . Η προσφορά της και οι ιδέες της στην Επιτροπή Εκδηλώσεων του Παραρτήματος Σερρών αποτελούν παρακαταθήκη.Τα τελευταία χρόνια διακριτικά αλλά ουσιαστικά πάντα ήταν δίπλα στο Σπίτι της Γυναίκας και εμψύχωνε όλες τις δράσεις . Η συγκίνηση και ο σεβασμός στο πρόσωπο της δεν επιτρέπουν επιπλέον αναφορές που θα μείωναν την ουσία του πολλαπλού έργου στην τοπική κοινωνία των Σερρών.