ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Κλείδωσαν» οι ημερομηνίες για το Market Pass: Ποιοι θα λάβουν τα πρώτα ποσά στις 3 Μαρτίου Σούπερ μάρκετ

«Κλείδωσαν» οι ημερομηνίες κατά τις οποίες θα είναι ανοιχτή η πλατφόρμα στην οποία οι πολίτες θα κάνουν αιτήσεις για το Market Pass.

«Κλείδωσαν» οι ημερομηνίες κατά τις οποίες θα είναι ανοιχτή η πλατφόρμα στην οποία οι πολίτες θα κάνουν αιτήσεις για το Market Pass.

Πρόκειται για το πρόγραμμα που εξήγγειλε η κυβέρνηση -γνωστό και ως «κάρτα αγορών»- με το οποίο θα καλύπτεται το 10% του κόστους των τροφίμων και άλλων αγαθών πρώτης ανάγκης. Το Market Pass θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σούπερ μάρκετ, οπωροπωλεία, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, γαλακτοπωλεία και σε άλλα καταστήματα λιανικής τροφίμων.

Ήδη έχει εκδοθεί το ΦΕΚ με τις λεπτομέρειες του Market Pass, ενώ πλέον έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο αναφορικά με τις ημερομηνίες και την προθεσμία.
Market Pass: Έως τις 28 Φεβρουαρίου η πλατφόρμα

H πλατφόρμα για το Market Pass επρόκειτο να τεθεί σε λειτουργία κατά τα μέσα Φεβρουαρίου.

Μιλώντας για την ακρίβεια και τη στήριξη των νοικοκυριών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ανακοίνωσε ότι η πλατφόρμα για το Market Pass θα ανοίξει και θα ξεκινήσει να δέχεται αιτήσεις έως τις 28 Φεβρουαρίου.

Οι δικαιούχοι του μέτρου στήριξης που θα κάνουν αίτηση έως τις 28 Φεβρουαρίου θα δουν στους λογαριασμούς τους τα χρήματα για τους τρεις πρώτους μήνες, στις 3 Μαρτίου.

«Μπαίνει τον άλλον μήνα και η Κάρτα Αγορών. Η ενίσχυση θα ανέρχεται στο 10% των αγορών. Οι πρώτες πιστώσεις στις 3 Μαρτίου και οι αιτήσεις στις 28 Φεβρουαρίου» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση.