ΤΟΠΙΚΑ

Κοντινούς προορισμούς επέλεξαν φέτος οι Σερραίοι για τις διακοπες τους

της Σταματία Κιτσικούδη

της Σταματία Κιτσικούδη

Η τουριστική περίοδος στη χώρα μας έχει ξεκινήσει εδώ και πολλούς μήνες, έτσι και οι Σερραίοι κλείσει τις διακοπές τους τόσο για τις υπόλοιπες μέρες του καλοκαιριού αλλά και για το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου.

Αξιοσημείωτο είναι ότι, το φετινό καλοκαίρι είναι αρκετά διαφορετικό σε σχέση με τα προηγούμενα. Τα μέτρα του covid-19 έχουν χαλαρώσει έτσι και οι Σερραίοι δεν έχουν αφήσει αυτή την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη, καθώς ήδη έχουν κανονίσει τις διακοπές τους.

Σύμφωνα με τον κ. Δημήτριο Καζάκη, ιδιοκτήτη του τουριστικού γραφείου «Takis Travel», οι πολίτες των Σερρών έχουν δείξει ιδιαίτερη προτίμηση σε πιο κοντινές περιοχές για φέτος, συγκεκριμένα ανέφερε ότι ««Φέτος οι Σερραίοι προτιμούνε πιο κοντινές περιοχές για να περάσουν τις διακοπές τους. Όπως είναι η Λευκάδα και η γειτονική Χαλκιδική. Επίσης, η Τήνος έχει πολύ κίνηση φέτος, εδώ οι Σερραίοι την προτιμούν. Για τα υπόλοιπα νησιά, όπως Κυκλάδες και Δωδεκάνησα δεν υπάρχει τόση προτίμηση.»

«Όπως επίσης, η Θάσος και η Λήμνος είναι δημοφιλείς προορισμοί που προτιμούν οι Σερραίοι, γενικώς και λόγω τους κόστους το οποίο ανέβηκε τη φετινή χρονιά, υπάρχει μεγαλύτερη προτίμηση στις κοντινές αποστάσεις», υπογράμμισε ο ίδιος.

Έχει υπάρξει άνοδος σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, αφού οι κρατήσεις έχουν ξεκινήσει από τις 10 Ιουλίου και συνεχίζονται μέχρι και τώρα τον Αύγουστο. Καθώς, όπως δήλωσε ο ιδιοκτήτης του τουριστικού γραφείου «Ο έλληνας, όπως πάντα, περίμενε κάποιες προσφορές να δει και μετά να προχωρήσει σε κρατήσεις. Έτσι, συνήθως οι κρατήσεις γίνονται από τους Σερραίους δύο εβδομάδες πριν».
 
ΧΩΡΙΣ ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ 15ΑΥΓΟΥΣΤΟ
Τέλος, το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου είναι καθοδόν και τα πράγματα για εκείνες τις ημέρες είναι πολύ αισιόδοξα για τους επιχειρηματίες. Ο κ. Δημήτρης Καζάκης έκλεισε λέγοντας «Για το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου τα νησιά των Σποράδων, Σκιάθο, Σκόπελο, Αλόννησο, έχουν ήδη γεμίσει, δηλαδή είναι γεμάτες οι περισσότερες εκδρομές και με δυσκολία βρίσκει κάποιος θέση, αυτή την περίοδο».