ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κοροναϊός – Επιπεφυκίτιδα, το νέο ασυνήθιστο σύμπτωμα της Ομικρον

Βρετανοί επιστήμονες, εντόπισαν ένα άγνωστο, μέχρι σήμερα, σύμπτωμα της μετάλλαξης Ομικρόν, τονίζοντας ότι έχει εμφανιστεί σε πολλούς ασθενείς που έχουν μολυνθεί με την ιδιαίτερα μεταδοτική παραλλαγή.

Το ασυνήθιστο σύμπτωμα επηρεάζει τους οφθαλμούς και μπορεί να είναι σημάδι της μετάλλαξης αυτής, σύμφωνα με  βρετανική εφημερίδα «Εxpress».

Όταν η νόσος Covid άρχισε να εξαπλώνεται, οι γιατροί συνέστησαν στους πολίτες να είναι σε εγρήγορση για τρία κλασικά συμπτώματα. Ωστόσο, νέες μεταλλάξεις οδήγησαν στην εμφάνιση άλλων συμπτωμάτων.

Ο υψηλός πυρετός, ο επίμονος βήχας και η αγευσία ή ανοσμία, αποτελούν τα παραδοσιακά συμπτώματα του κοροναϊού. Ωστόσο, σε αντίθεση με άλλες παραλλαγές, τα συμπτώματα της Omicron γίνονται εμφανή σε διάφορα μέρη του σώματος.

Τα συμπτώματα της παραλλαγής αυτής, έχουν περιγραφεί ως ήπια και μοιάζουν περισσότερο με αυτά ενός κοινού κρυολογήματος, ωστόσο το εξαιρετικά μεταδοτικό στέλεχος μπορεί να προκαλέσει, μεταξύ άλλων, και ενόχληση στα μάτια.

Η Βρετανίδα γενική γιατρός, δρ. Νίνα Άσλαμ, προειδοποιεί ότι, όσοι έχουν μολυνθεί από την ιδιαίτερα μεταδοτική παραλλαγή, μπορεί να εμφανίσουν επιπεφυκίτιδα.

Η επιπεφυκίτιδα είναι η φλεγμονή του επιπεφυκότα, της λεπτής μεμβράνης που καλύπτει το εσωτερικό των βλεφάρων.

Το σύμπτωμα αυτό εντοπίστηκε για πρώτη φορά σε γυναίκα που βρέθηκε θετική στον Covid τον Μάρτιο του 2020. Η 29χρονη γυναίκα είχε μικρό πρόβλημα με το αναπνευστικό της, ωστόσο έπασχε από «σοβαρή επιπεφυκίτιδα».

ΠΗΓΗ: ΙΝ.gr