ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορωνοϊός: Πόσο αποδυναμώνεται το ανοσοποιητικό εάν κολλήσετε πολλές φορές;

Θα μπορούσε η επαναμόλυνση από τον κορωνοϊό να σας κάνει πιο ευάλωτους σε άλλες λοιμώξεις, αποδυναμώνοντας το ανοσοποιητικό σας;

Θα μπορούσε η επαναμόλυνση από τον κορωνοϊό να σας κάνει πιο ευάλωτους σε άλλες λοιμώξεις, αποδυναμώνοντας το ανοσοποιητικό σας;

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι, συλλογικά, έχουμε εξαντληθεί από τον κορωνοϊό και την ανησυχία για νέες παραλλαγές, συμπεριλαμβανομένων των "Κράκεν" και "Όρθρου".

Επιπλέον, η αύξηση των περιπτώσεων γρίπης και αναπνευστικού συγκυτιακού ιού (RSV) αυτή την περίοδο, έχει κάνει πολλούς να αναρωτιούνται εάν το ανοσοποιητικό τους σύστημα έχει πλέον αποδυναμωθεί, καθώς καλείται να απαντήσει σε συνεχείς προκλήσεις.

Και η ανησυχία εντείνεται, αν σκεφτούμε ότι είναι δυνατό να αρρωστήσουμε με πολλούς ιούς ταυτόχρονα. Μπορεί επίσης να κρυολογήσουμε, εξαιτίας άλλων μικροβίων και λίγο μετά την ανάρρωση να νοσήσουμε με covid-19.

Μπορεί η επαναμόλυνση από τον κορωνοϊό να σας αποδυναμώσει;

Εάν έχετε μολυνθεί από τον κορωνοϊό μία ή περισσότερες φορές, οι ειδικοί προτείνουν να μην ανησυχείτε.

Επί του παρόντος, δεν υπάρχει αποδεδειγμένη σχέση μεταξύ της μετάδοσης της μετάδοσης της covid-19 και της μακροπρόθεσμης, αυξημένης ευαισθησίας σε άλλες λοιμώξεις, όπως ιούς ή βακτηριακές λοιμώξεις.

«Μια οξεία λοίμωξη όπως αυτή που προκαλεί ο κορωνοϊός και άλλες ιογενείς λοιμώξεις, καθώς και πολλές σοβαρές βακτηριακές λοιμώξεις, μπορούν να «καταλάβουν» το ανοσοποιητικό σύστημα για κάποιο χρονικό διάστημα. Αυτό μπορεί να σας κάνει πιο ευάλωτους σε μια νέα μόλυνση.