ΤΟΠΙΚΑ

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η προσέλευση στους δωρεάν προληπτικούς ελέγχους φλεβών/αρτηριών στο Δήμο Σερρών

Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και το Δήμο Σερρών διοργάνωσαν μια σημαντική εκδήλωση ενημέρωσης και προληπτικού ελέγχου για την χρόνια φλεβική νόσο και τον καρδιαγγειακό κίνδυνο στις Σέρρες.

Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και το Δήμο Σερρών διοργάνωσαν μια σημαντική εκδήλωση ενημέρωσης και προληπτικού ελέγχου για την χρόνια φλεβική νόσο και τον καρδιαγγειακό κίνδυνο στις Σέρρες.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 04 Ιουνίου 2026, στο Κέντρο Πρόληψης του Δήμου Σερρών, Μεραρχίας 94, πραγματοποιήθηκαν δωρεάν εξετάσεις σε 30 άτομα και προσφέρθηκε συμβουλευτική από τον εθελοντή Αγγειοχειρουργό, κο Ελιέσκου Ανδρέα και τη Γενική – Οικογενειακή γιατρό κα Μυστακίδου Σταυρούλα.
 
Οι εξετάσεις εκπονήθηκαν με βάση τα μέτρα προστασίας που νομοθετούνται, τις οδηγίες ΕΟΔΥ και των αρμόδιων φορέων όπως κάθε φορά επικαιροποιούνται και ισχύουν. Οι δωρεάν εξετάσεις φλεβών / αρτηριών και ο καρδιαγγειακός κίνδυνος πραγματοποιήθηκαν με την βοήθεια των εξειδικευμένων μηχανήματων και της επιστημονικής ομάδας που διαθέτει ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα (μηχάνημα υπερήχων LogicQ, GE, QuadScan). 
 
Η κα. Μέμη Τσεκούρα, Πρόεδρος του Συλλόγου Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα και Πρόεδρος της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας, υπογράμμισε μεταξύ άλλων: 
 
«Στην 27ετή δράση του Συλλόγου έχουμε προσφέρει αδιάκοπα και με τον απαιτούμενο σεβασμό στους ασθενείς και στους συμπολίτες τις υπηρεσίες μας, είτε αυτοί βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στις πιο απομονωμένες περιοχές κι αυτό είναι κάτι που σκοπεύουμε να συνεχίσουμε γιατί για εμάς σημασία έχει η ποιότητα ζωής του πολίτη. Σας προσκαλώ να αδράξετε την ευκαιρία ύπαρξης του Συλλόγου μας και να επωφεληθείτε από αυτή αλλά και να στηρίξετε τις δράσεις του». 
 
Η Δήμαρχος Σερρών Βαρβάρα Μητλιάγκα, δήλωσε: «Η υγεία και η πρόληψη αποτελούν βασικές προτεραιότητες για το Δήμο Σερρών. Μέσα από συνεργασίες με αξιόπιστους επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς, δίνουμε τη δυνατότητα στους συμπολίτες μας να έχουν πρόσβαση σε δωρεάν προληπτικές εξετάσεις και έγκυρη ενημέρωση».
 
Από την πλευρά της, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας Χρυσούλα Δρίγκα ευχαρίστησε θερμά τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα, το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, καθώς και τους επιστήμονες υγείας που συμμετείχαν στη δράση. «Η ανταπόκριση των πολιτών επιβεβαιώνει τη σημασία της πρόληψης και μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε αντίστοιχες πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στην προστασία και προαγωγή της δημόσιας υγείας» ανέφερε η κ. Δρίγκα.
 
Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ, Δρ. Γιώργος Πατούλης, τόνισε: «Η πρόληψη αποτελεί την πιο ουσιαστική επένδυση για την υγεία των πολιτών. Μέσα από τη συνεργασία μας με τους Δήμους, τον Σύλλογο Πεταλούδα και τους τοπικούς φορείς υγείας, υλοποιούμε δράσεις ενημέρωσης και προληπτικού ελέγχου για τη Χρόνια Φλεβική Νόσο και τον καρδιαγγειακό κίνδυνο, με στόχο την έγκαιρη ανίχνευση παραγόντων που επηρεάζουν την υγεία και την ποιότητα ζωής των πολιτών. Η ανταπόκριση των πολιτών στις Σέρρες αποδεικνύει ότι η κοινωνία αναγνωρίζει ολοένα και περισσότερο τη σημασία της πρόληψης. Συνεχίζουμε με συνέπεια να στηρίζουμε πρωτοβουλίες που προάγουν την υγεία και ενισχύουν την πρόληψη σε κάθε τοπική κοινωνία.»
Τέλος οι εκπρόσωποι όλων των φορέων υποσχέθηκαν να επαναλάβουν παρόμοιες τέτοιες δράσεις στο εγγύς μέλλον
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ