ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Liverpool FC Serres Club: «Διπλά υπερήφανοι για τον Τσιμίκα!»

Οι Σερραίοι φίλοι της Λίβερπουλ στο «ΦΩΣ», μέσω του προέδρου τους, Γιάννη Συμεών. Ο Κώστας Τσιμίκας πήγε εκεί, τον βράβευσαν, τον αποθέωσαν και δηλώνουν διπλά υπερήφανοι.
 
Συνέντευξη στον ΘΕΜΗ ΣΙΝΑΝΟΓΛΟΥ


Όλα τα περίεργα και ξεχωριστά μού αρέσουν. Διαβάστε σήμερα τον πρόεδρο του Liverpool FC Serres club, Γιάννη Συμεών, στο ΔΣ του συνδέσμου είναι και ο αδερφός του Κώστα Τσιμίκα, ο Στέργιος.
Έχουν φτιάξει ωραίο σύνδεσμο, έχουν μαζέψει πολλά μέλη λόγω του Τσιμίκα ασφαλώς, ο οποίος είναι καμάρι για τις Σέρρες. Πήγε μάλιστα ο Τσιμίκας στον σύνδεσμο, τον βραβεύσανε, έγινε χαμός!
 
Γιάννη Συμεών, τι δουλειά κάνεις;
-Είμαι προγραμματιστής, έχω εταιρεία στις Σέρρες που κάνει ιστοσελίδες, e shop.
 
Πότε άνοιξε ο σύνδεσμος;
-Τον Αύγουστο του 2020. Περάσαμε πολλές δυσκολίες με την πανδημία όπως καταλαβαίνεις.
 
Πώς το αποφάσισες;
-Με το που υπέγραψε ο Τσιμίκας στη Λίβερπουλ, βρήκα τον αδελφό του, γιατί είχαμε τρέλα με την ομάδα, το συζητήσαμε και μου είπε «ό,τι θες, προχώρα και θα σε βοηθήσουμε».
 
Εσύ ήσουν Λίβερπουλ από παλιά;
-Ναι.Και ο Στέργιος απ’ ό,τι ξέρω, ο αδελφός του Τσιμίκα.Και ο Στέργιος, ναι. Και είναι στο ΔΣ του κλαμπ. Είμαστε παρακλάδι του συνδέσμου της Θεσσαλονίκης της Λίβερπουλ που είναι πολύ παλιός.
 
Πόσα τ.μ. είναι ο σύνδεσμος;

-100 τ.μ. στο κέντρο των Σερρών. Της Θεσσαλονίκης είναι τριώροφος! Εμάς είναι ισόγειο.
 
Καλό παιδί ο Στέργιος Τσιμίκας, ε;
-Πολύ. Και τα δύο αδέρφια. Ταπεινοί, σεμνοί. Δεν καβάλησαν καλάμι.
 
Πόσα μέλη έχετε;
-Γύρω στα 100. Αν σκεφτείς ότι λειτουργούμε μόνο δύο χρόνια και πέσαμε σε πανδημία, καλά είναι.
 
Της Θεσσαλονίκης πόσα μέλη έχει;
-Πάνω από 500. Εδώ στις Σέρρες, πάντως, πολύς κόσμος υποστηρίζει Λίβερπουλ λόγω του Κώστα. Είναι υπερηφάνεια για την περιοχή μας ο Τσιμίκας. Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που ήταν Λίβερπουλ από παλιά λόγω της πολύ μεγάλης ομάδας που είχε.
 
Την πρόλαβες εκείνη την ομάδα;
-Λίγο, ναι, τη θυμάμαι.
 
Ποιος ήταν ο αγαπημένος σου παίκτης;
-Ο Ίαν Ρας.
 
Από πού είναι ο Τσιμίκας ακριβώς;
-Από τον Λευκώνα Σερρών.
 
Πού είναι αυτό;
-Τρία χιλιόμετρα έξω από την πόλη.
 
Από ελληνικές ομάδες τι είσαι;
-Τίποτα, έχω σιχαθεί.
 
Λίβερπουλ γιατί;
-Μου άρεσε το αγγλικό ποδόσφαιρο και ειδικά η Λίβερπουλ. Πάρα πολύ μου άρεσαν ο κόσμος, το «Άνφιλντ», η κουλτούρα που έχει αυτή η ομάδα. Πέσαμε σε «πέτρινα χρόνια», αλλά με τον Κλοπ αναγεννήθηκε. Εμείς ήμασταν μία παρέα φανατικοί Λίβερπουλ στις Σέρρες, βρήκαμε τον αδελφό του Κώστα Τσιμίκα, μας βοήθησε, πήγαμε και βρήκαμε τα παιδιά του κλαμπ της Λίβερπουλ στη Θεσσαλονίκη και αυτοί μας υποστήριξαν. Δημιουργήσαμε καταστατικό με μέλη, έχουμε ΔΣ, είμαστε σύλλογος κανονικός. Εγώ είμαι πρόεδρος, ο αδελφός του Κώστα Τσιμίκα είναι μέλος του ΔΣ, θα σου πω και τα άλλα ονόματα σε παρακαλώ να γράψεις του ΔΣ, ό,τι πετύχαμε έγινε με πολλή προσωπική δουλειά, με πολλά έξοδα και μεράκι.
 
Πες μου το ΔΣ.
-Αλληλέγκος Γιάννης, Πάντσιος Δημήτρης, Γιαννάκογλου Αλέξανδρος, Μιλτσούδης Χρήστος, Δουλγέρης Δημήτρης, Τσιμίκας Στέργιος. Και εγώ ως πρόεδρος.
 
Τι έγινε με τον Κώστα Τσιμίκα στο κλαμπ;
-Ήρθε προχθές και τον βραβεύσαμε, του δώσαμε μία πλακέτα με το κλειδί του συνδέσμου, όπως δίνουν το κλειδί της πόλης.
 
Πόσο κόσμο είχατε;
-Σχεδόν 300 άτομα! Πάρα πολλοί γονείς με παιδάκια.
 
Τα έξοδα του κλαμπ από πού βγαίνουν;
-Πολλά τα έξοδα, τρέχουν τα νοίκια, το ρεύμα, το ίντερνετ, τα συνδρομητικά κανάλια. Ό,τι μπορούμε κάνουμε και έχουμε βάλει πολύ χαμηλά τη συνδρομή, είναι συμβολικό το ποσό.
 
Τι ποσό;
-20 ευρώ ετησίως. Και έχουμε καφέδες και αναψυκτικά που πουλάμε σε κάθε ματς που παίζει η Λίβερπουλ και μαζεύεται εδώ κόσμος.
 
Πόσος κόσμος μαζεύεται στους αγώνες της Λίβερπουλ στο κλαμπ;
-50-60 άτομα, όπως στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος και στον τελικό με τη Ρεάλ. Ανοίγουμε σε όλους τους αγώνες της Λίβερπουλ. Έρχεται εδώ ο κόσμος, πίνει τον καφέ του, βλέπει την αγαπημένη μας ομάδα, συζητάμε, πολιτισμένα πράγματα. Έρχονται και οπαδοί άλλων αγγλικών ομάδων, είναι πολύ καλό το κλίμα.
 
Έρχονται οπαδοί όλων των ελληνικών ομάδων;
-Βεβαίως, απ’ όλες τις ελληνικές ομάδες. Αλλά για τη Λίβερπουλ συζητάμε.
 
Υπάρχει άλλο κλαμπ ξένης ομάδας στις Σέρρες;
-Όχι, δεν υπάρχει.
 
Ο Τσιμίκας ήταν Λίβερπουλ πριν πάει εκεί;
-Για τον Κώστα δεν ξέρω, για τον αδελφό του ξέρω. Ναι, ήταν Λίβερπουλ από πριν, είναι και δύο χρόνια πιο μεγάλος, ποδοσφαιριστής κι αυτός, προέτρεπε τον αδελφό του ότι στη Λίβερπουλ έπρεπε να πάει.
 
Εκδρομές έχεις κάνει στο Λίβερπουλ;
-Βεβαίως. Η πόλη είναι όμορφη, έχει τον δικό της χαρακτήρα, οι άνθρωποι είναι εκεί πολύ πιο χαλαροί από άλλες αγγλικές πόλεις. Το λιμάνι μού αρέσει έτσι όπως είναι.
 
Κοκκινομάλλες;
-Ναι, και με φακίδες!
 
Ωραίες;
-Λίγες είναι οι ωραίες. Αυτές που είναι οι ωραίες είναι μελαχρινές και έχουν μπλε μάτια.
 
Ο Κώστας τι σας είπε;
-Ο Κώστας γενικά δεν μιλάει πολύ, είναι σεμνός, κλειστός. Μας είπε ότι είναι πάρα πολύ καλό το κλίμα στην ομάδα, επειδή είναι νέος προσπαθεί να παίρνει εμπειρίες. Ζει το όνειρό του το παιδί. Έχει πολύ μέλλον εκεί.
 
Λεγόταν ότι μπορεί να φύγει.
-Όχι, εγώ ξέρω ότι θα μείνει.
 
Θυμάσαι κάτι σημαντικό που να σου είχε πει ο Στέργιος για τον αδελφό του;
-Ότι ο Κλοπ τού έλεγε να προσπαθεί και ότι με την προσπάθεια που κάνει θα ανταμειφθεί. Και ότι τον πίστευε.
 
Ποιος είναι ο αγαπημένος σου παίκτης τα τελευταία χρόνια; Ο Σαλάχ.
-Τι έπαθες στο τελευταίο σκηνικό με τη Σίτι στο πρωτάθλημα; Όλοι το πιστέψαμε. Το βλέπαμε στον σύνδεσμο. Όλοι στενοχωρηθήκαμε. Η ομάδα αυτό που έκανε φέτος ήταν εξωπραγματικό. Μόνο περήφανοι μπορούμε να είμαστε για αυτήν την ομάδα και ας έχασε στο τσακ το Τσάμπιονς Λιγκ και το πρωτάθλημα. Η Σίτι όμως δεν είναι τυχαία ομάδα, ούτε η Ρεάλ. Η ομάδα μας φέτος διεκδίκησε ως το τέλος τέσσερα τρόπαια και πήρε τα δύο.
 
Τα μικρότερα.
-Ναι, αλλά το Κύπελλο Αγγλίας δεν το λες μικρό τρόπαιο. Είναι ο πιο παλιός θεσμός, έχει μεγάλη αίγλη στην Αγγλία και είχε χρόνια να το πάρει η Λίβερπουλ.
 
Τι έχεις μάθει από τους Τσιμίκες, ποιο είναι το μεγάλο ατού του Κλοπ;
-Η σχέση που έχει με τους παίκτες του. Αυτό είναι το σημαντικότερο σε μια ομάδα. Τον γουστάρουν και οι παίκτες και οι οπαδοί. Δημιουργεί πολύ ωραίο κλίμα, σαν οικογένεια.Υπάρχει άλλος Σερραίος αθλητής τόσο προβεβλημένος όσο ο Τσιμίκας; Πριν από λίγες μέρες η Περιφέρεια έκανε μια εκδήλωση και βράβευσε Σερραίους αθλητές όπως ο Τσιμίκας, ο Χαριστέας, ο Βασίλης Μπορμπόκης, ο Ταυλαρίδης και ο Χρήστος Καρυπίδης.
 
Η προφορά στο Λίβερπουλ διαφορετική;
-Πολύ διαφορετική. Δεν μπορείς να τους καταλάβεις καλά. Εκεί θεωρούν ότι δεν είναι Αγγλία, έχουν ένα μότο «Liverpool not England».
 
Με ποιον έχουν πιο μεγάλο μίσος;

-Με τη Γιουνάιτεντ ή με την Έβερτον; Πρώτα με την Έβερτον θεωρώ.
 
Παιδιά έχεις;
-Έχω δύο κόρες.
 
Ηλικία;
-10 και 7. Τις φέρνω συχνά στον σύνδεσμο. Και στη βράβευση του Κώστα Τσιμίκα τις είχα. Είμαστε διπλά περήφανοι για εκείνον, και ως Έλληνες οπαδοί της Λίβερπουλ και ως Σερραίοι.
 
Εσύ είσαι βέρος Σερραίος;
-Ναι, από τον νομό Σερρών.
 
Πες μου τη διεύθυνση του κλαμπ.
-Δυτικής Θράκης 22.
 
Τι προβλήματα έχουν οι Σέρρες;
-Ανεργία, όπως όλη η επαρχία.
-Η μη τουριστική επαρχία.
-Σωστό. Είναι όμως όμορφη πόλη. Είναι μεγάλη, έχει τη δική της ομορφιά.
 
Τι παράγει;
-Σουβλάκια!
 
Με τα αγροτικά δεν ασχολείται πια ο κόσμος;
-Ναι, κατά βάση είναι αγροτική περιοχή ο νομός Σερρών.
 
Η θάλασσα πόσα χιλιόμετρα είναι μακριά σας;

-Σε 45 λεπτά με το αμάξι είσαι στη θάλασσα. Αλλά στον νομό Καβάλας, που είναι η Τούζλα, ωραία παραλία. Έχει και ένα πολύ μικρό κομμάτι του νομού Σερρών θάλασσα.
 
Πώς θες να κλείσουμε;
-Ανοίξαμε μέσα στην πανδημία και ήταν δύσκολα για εμάς, αλλά ο κόσμος μάς στήριξε. Πλέον αυτός ο σύνδεσμος είναι η ζωή μας. Όποτε παίζει η ομάδα μας είμαστε εκεί, ώρες πριν και ώρες μετά. Είναι το πάθος μας, το χόμπι μας. Θέλω να ευχαριστήσω ορισμένα πρόσωπα, γιατί δεν τα έκανα όλα μόνος. Θέλω να ευχαριστήσω τα άλλα μέλη του ΔΣ. Την οικογένεια Τσιμίκα, τον Κώστα και τον Στέργιο. Τον πρόεδρο του συνδέσμου της Θεσσαλονίκης, τον Στράτο Σακκιά. Και να γράψεις κάτι που είναι αλήθεια: αν δεν πήγαινε ο Κώστας Τσιμίκας στη Λίβερπουλ, δεν θα φτιάχναμε αυτόν τον σύνδεσμο.

Πηγή: fosonline.gr