ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μάτα Γαλιατσάτου: Για την Ελλάδα της δικαιοσύνης και των ίσων ευκαιριών

Φίλες και φίλοι
 
Σε πείσμα των πολιτικών μας αντιπάλων, το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής, είναι εδώ.
Με τις προτάσεις και τις θέσεις του για μία άλλη Ελλάδα. Της αξιοπρέπειας και της ελπίδας. Του ανθρωπισμού και της προοπτικής.
Για την Ελλάδα των προοδευτικών τομών και μεταρρυθμίσεων, που ξεκίνησε ο μεγάλος μας ηγέτης και ιδρυτής του Κινήματός μας, Ανδρέας Παπανδρέου.
Για την Ελλάδα της Δικαιοσύνης και των ίσων ευκαιριών. Για την Ελλάδα της ισονομίας και της αξιοκρατίας. Για την Ελλάδα της διαφάνειας και της λογοδοσίας. Για την Ελλάδα της εθνικής ανεξαρτησίας και της εθνικής υπερηφάνειας.
Αυτή την Ελλάδα οικοδομήσαμε στα χρόνια των κυβερνήσεών μας. 
Και δυστυχώς ή ευτυχώς αυτή την Ελλάδα πρέπει να χτίσουμε ξανά. Μετά τις καταστροφικές πολιτικές της κυβέρνησης του κυρίου Μητσοτάκη που φτωχοποίησε τους πολίτες και έκανε τα όνειρα των πολιτών και ειδικά της νέας γενιάς, εφιάλτη. Που εξευτέλισε τους δημοκρατικούς θεσμούς. Που ακύρωσε μέσα από παρακρατικές μεθόδους και μηχανισμούς, θεμελιώδη πολιτικά και ατομικά δικαιώματα.
Δικαιώματα που ο λαός μας κατέκτησε με αγώνες και θυσίες δεκαετιών. 
Αλλά και μετά τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος εμφανίζεται ως να προέκυψε από παρθενογένεση. Σαν να μην διετέλεσε κυβέρνηση. Σαν να μην έχει ευθύνες για την οικονομική κατάσταση της χώρας, τη φτωχοποίηση των εργαζομένων και των ανθρώπων του μόχθου συνολικά. Σαν να μην έχει ευθύνες για τη διάλυση της μεσαίας τάξης.
 
 
 
Τους ξέρουμε καλά και τους δύο. Τους δοκιμάσαμε χρόνια τώρα. Δεν έχει νόημα να αναφερθώ άλλο στα πεπραγμένα τους. Τα ζήσαμε και δυστυχώς θα ζούμε και για πολλά χρόνια ακόμα, τις συνέπειες των πολιτικών τους επιλογών.
Και όμως και οι δυο τους, αντιμετωπίζουν το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ως πολύφερνη νύφη. Και μιλούν για συγκυβέρνηση μαζί μας. Και για προγραμματικές συμφωνίες και συγκλίσεις.
 Όχι φυσικά επειδή αντιλήφθηκαν στο πέρασμα του χρόνου την ορθότητα των πολιτικών επιλογών του Κινήματός μας.
 Όχι επειδή είναι έτοιμοι να υιοθετήσουν έστω, μέρος των προτάσεων και των πολιτικών μας θέσεων.
Αλλά επειδή αναζητούν άλλοθι. Για να συνεχίσουν τις ίδιες καταστροφικές για τη χώρα πολιτικές. Για να πιστώνονται τις όποιες κυβερνητικές επιτυχίες και να μας χρεώνουν τις αποτυχίες. Που θα είναι δεδομένες. Γιατί ο ένας από τους δύο θα είναι ο βασικός εταίρος, στο σενάριο που έχουν διαμορφώσει. Στο σενάριο που με εκβιαστικό τρόπο και ψεύτικα διλήμματα προβάλουν στο Εκλογικό Σώμα.
Μας θέλουν και οι δύο. Γιατί φαινομενικά τους κυρίους Μητσοτάκη και Τσίπρα φαίνεται να τους χωρίζουν πολλά. Αλλά ωστόσο τους ενώνει ένα: Η αγωνία για την καρέκλα της εξουσίας. Για τη διατήρησή της ή για την επανακατάκτησή της.
Στο σενάριο, που θα παραμείνει απλά σενάριο. Γιατί, συνένοχοι στο έγκλημά τους, εμείς δεν θα γίνουμε.
 
 
 
 
 
Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής είναι εδώ. Όπως πάντα. Ενωμένο και δυνατό. Έτοιμο για τις βαθιές και ουσιαστικές τομές και μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος. Έτοιμο για τη μεγάλη αλλαγή. Μία αλλαγή που θα ξαναγεννήσει την Ελλάδα. Που θα της δώσει τη θέση που της αξίζει σε διεθνές και περιφερειακό επίπεδο. 
Μία αλλαγή που θα επιστρέψει και πάλι το χαμόγελο και την ελπίδα στο λαό μας. 
Με μία ανάπτυξη, που δεν θα είναι απλά ένας αριθμός, πίσω από τον οποίο θα κρύβονται τα κέρδη, η αισχροκέρδεια και οι απευθείας αναθέσεις των δέκα δισεκατομμυρίων ευρώ. Αλλά με μία ανάπτυξη, το παραγόμενο προϊόν της οποίας, θα διαχέεται δίκαια και ισότιμα σε όλη την ελληνική κοινωνία.
 
Με μία ανάπτυξη, που δεν θα αποτελεί την κουρτίνα των καρτέλ. Αλλά θα δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, με αξιοπρεπείς μισθούς και συνθήκες εργασίας. 
Αυτή είναι η ανάπτυξη που οραματιζόμαστε. Για αυτή την ανάπτυξη θα αγωνιζόμαστε.
 
Γιατί αυτή η ανάπτυξη είναι πολυεπίπεδη και πολυδιάστατη.
 
Για την επίτευξή της, χρειάζεται η ενίσχυση των εισοδημάτων και η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των εργαζομένων και των ανθρώπων του μόχθου, συνολικά.
Για αυτή την ανάπτυξη, απαιτείται η ενίσχυση και η ανάπτυξη του πρωτογενούς και του δευτερογενούς τομέα παραγωγής.
Με στοχευμένες πολιτικές και μέτρα για τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους, τους μικρομεσαίους επαγγελματίες και την επιχειρηματικότητα.
 
Η δική μας ανάπτυξη είναι ανθρωποκεντρική. Δεν έχει σαν στόχο την κερδοφορία των ολίγων και ισχυρών αλλά την ευημερία του συνόλου των πολιτών.
 
Η δική τους ανάπτυξη περνάει μέσα από τη διάλυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, μέσα από τους σοβάδες που πέφτουν στα κεφάλια των μαθητών στις σχολικές αίθουσες. Μέσα από τη μείωση των δαπανών για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Μέσα από την ευημερία των αριθμών και τη δυστυχία των ανθρώπων. 
 Σε αυτή την ανάπτυξη δε λέμε απλά όχι. Αλλά δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι είμαστε πολέμιοί της.
Γιατί γνωρίζετε όλες και όλοι καλά, ότι δεν είναι διαφορετικές μόνο οι ιδεολογικές μας αφετηρίες και τα πολιτικά μας προτάγματα. Αλλά είναι διαφορετικοί και οι κόσμοι μας. Άλλες Αρχές, άλλο ήθος, διαφορετικό Αξιακό Σύστημα.
 
 
 
 
Λέμε σε όλες και όλους: Μακριά από τον νεοφιλελευθερισμό και την ακροδεξιά της Νέας Δημοκρατίας. Αλλά ταυτόχρονα μακριά και από τον λαϊ