Τ' ΑΠΑΡΑΤΗΡΗΤΑ

Μαζέψου, γελάν και οι πέτρες ... Να λέτε σε όσους ψεύδονται.

Η κατάσταση είναι σοβαρή και κρίσιμη. Μπορεί να έχουμε εξαφανίσει από τους δέκτες της τηλεόρασης όλους τους αντιστασιακούς Λουλουδοσυμβούλους που αρθρώνουν αντιπολιτευτικό λόγο, μπορεί να τυγχάνουμε ακόμη της στήριξης του Μεγάλου μας Συμμάχου, αλλά έχουμε χάσει τη μπάλα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα σχόλια σε βάρος μας είναι ανεξέλεγκτα.

Η κατάσταση είναι σοβαρή και κρίσιμη. Μπορεί να έχουμε εξαφανίσει από τους δέκτες της τηλεόρασης όλους τους αντιστασιακούς Λουλουδοσυμβούλους που αρθρώνουν αντιπολιτευτικό λόγο, μπορεί να τυγχάνουμε ακόμη της στήριξης του Μεγάλου μας Συμμάχου, αλλά έχουμε χάσει τη μπάλα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα σχόλια σε βάρος μας είναι ανεξέλεγκτα.

Έκτακτη διευρυμένη σύσκεψη στο Λουλουδοδημαρχείο. Άπαντες παρόντες. Ο Νισάφης, ο Ιζνογκούντ, ο Λεβάντης , ο Κατιφές, η new secretary που για να αποσβέσει μέρος του μισθού της έχει επωμιστεί να παραγγέλνει και τους καφέδες και να πλένει και τα φλιτζανάκια στο τέλος, το γραφείο τύπου, ο ειδικός διαχείρισης κρίσεων (έχουν και τέτοιο πανάθεμά τους) και για πρώτη φορά λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης και η ομάδα ειδικών αποστολών της Λουλουδοσυμμαχίας που φέρει τον κωδικό ‘’όποιος τη νύχτα περπατεί λάσπες και …. πατεί‘’.
Ο ειδικός διαχείρισης κρίσεων κατ’ εντολή του Νισάφη, πήρε πρώτος το λόγο:
Η κατάσταση είναι σοβαρή και κρίσιμη. Μπορεί να έχουμε εξαφανίσει από τους δέκτες της τηλεόρασης όλους τους αντιστασιακούς Λουλουδοσυμβούλους που αρθρώνουν αντιπολιτευτικό λόγο, μπορεί να τυγχάνουμε ακόμη της στήριξης του Μεγάλου μας Συμμάχου, αλλά έχουμε χάσει τη μπάλα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα σχόλια σε βάρος μας είναι ανεξέλεγκτα.
Σίγουρα οι παλινωδίες μας σχετικά με τις ανακλήσεις αποφάσεων των οργάνων μας πλήγωσαν δημοσκοπικά. Το πανηγύρι των αναθέσεων που έχει στηθεί, μας έχουν καταστήσει γραφικούς στα μάτια της κοινής γνώμης. Αλλά όλα αυτά τα έχουμε υπό έλεγχο. Δεχόμαστε μια συντονισμένη επίθεση αποδόμησης του πολιτικού αφηγήματος μας και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Αν στη συνείδηση του κόσμου εμφυτευτεί η άποψη ότι δεν είμαστε πλέον Λουλοδοσυμμαχία αλλά όπως μας αποκαλούν ‘’Λουλουδοσυμμορία‘’ δεν έχουμε κανένα πολιτικό μέλλον και άπαντες, να μην σας διαφεύγει, το κόστος θα είναι μεγάλο και προσωπικό. Όλοι θα χάσουμε το μήνα μπαίνει μήνας βγαίνει…να τα λέμε κι αυτά.
Προσέξτε. Η επιστολή το γνωστού Σερραϊκού Ομίλου Επιχειρήσεων με το ηλεκτρολογικό υλικό μας εξέπληξε και έφερε ξανά στο προσκήνιο δύο σοβαρά θέματα που τα είχαμε υποτιμήσει. Πρώτα έχει την οικονομική ισχύ να επιβάλλει στην ατζέντα και το μείζον θέμα που νομίζαμε ότι είχε ξεχαστεί ξαναβγήκε στο προσκήνιο. Η Ενεργειακή Αναβάθμιση του Δικτύου Ηλεκτροφωτισμού Κοινόχρηστων Χώρων (οδοφωτισμός) στη Λουλουδούπουλη.
Η απάντησή μας σε αυτό είναι.
Έτσι γουστάρουμε. Έχουμε κάθε δικαίωμα να δεσμεύσουμε τη Λουλουδούπουλη με έναν ιδιώτη για μια 12ετία. Και τι έγινε που αλλάζει η τεχνολογία κάθε διετία. Εμάς μας ρώτησαν. Και τι έγινε που εγκρίθηκε χωρίς εμπλοκή των νομικών, τεχνικών και οικονομικών υπηρεσιών μας. Και τι έγινε που δεν κάναμε δημόσια διαβούλευση των τεχνικών χαρακτηριστικών των όρων διακήρυξης. Εδώ ξεκινήσαμε κοντά στα 12 εκατομμύρια ευρώ για τα LED. Κατεβήκαμε στα 8 εκατ. € με απλά ερωτήματα που κατέθεσαν οι αρχηγοί παρατάξεων στην Οικονομική Επιτροπή. Έπεσε στα 6,4 εκατ. € όταν έγιναν οι παρατηρήσεις μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Άσε που ο ειδικός εξωτερικός σύμβουλος αναγνώρισε ότι τελικά είναι 5,8 εκατ. € στον Γεράκι Σαΐνι. Και τώρα με τα τεύχη δημοπράτησης είναι 6,5 εκατ. € καθαρής αξίας. Να θυμάστε ότι έχουμε απαντήσει στο Δημοτικό Συμβούλιο. Τίποτα άλλο δεν συζητάμε. Αν χρειαστεί θα φέρουμε και δύο δικούς μας ειδικούς που θα μπερδέψουν όπως και την άλλη φορά την κατάσταση. Χαμπάρι δεν θα πάρει κανένας για τα διαδικαστικά και το διακύβευμα. Εδώ μεταξύ μας δεν κατάλαβαν οι δικοί μας τι έχουμε ψηφίσει, θα καταλάβει ο κόσμος. Όλα είναι υπό έλεγχο.
- Και αν ξαναφέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο σύσσωμη η Αντιπολίτευση τι θα κάνουμε;
- Πετάγεται ο Κατιφές, σας εγγυώμαι προσωπικά ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί. Έχουν γνώση οι φύλακες.
Κοιτάξτε. Έκαναν και μια αναφορά για το διαγωνισμό που κάναμε για την προμήθεια Χριστουγεννιάτικου στολισμού ύψους 149.000.00€. Αυτό το καταλαβαίνει ο κόσμος. Τι θα πείτε αν ερωτηθείτε για μόνο μια εταιρία που κατέθεσε προσφορά και τελικά έδωσε έκπτωση λιγότερη του 1%;
- Και γιατί έγινε αυτό;
- Γιατί καμία άλλη εταιρία στην Ελλάδα δεν μπορούσε να βρει τα προϊόντα που πληρούσαν ορισμένες λεπτομέρειες των τεχνικών χαρακτηριστικών που είχαμε στη μελέτη μας.
- Ποιος την έκανε τη μελέτη μας;
- Θα σου απαντήσει στο τέλος ο Ιζνογκούντ. Να μείνουμε στο θέμα μας. Να σας το εξηγήσω. Κανένας προμηθευτής δεν μπορούσε να βρει ένα καλώδιο σύνδεσης μιας φωτιστικής γιρλάντας που θέλουμε να βάλουμε στην πλατεία Liberta δίπλα στη Φάντη Μεζονέτα, στο χρώμα που θέλαμε.
- Απίστευτο. Και τι χρώμα ζητούσαμε…
- Δεν είναι εύκολο να σας το εξηγήσω. Γιατί είναι σύνθετο. Έχει να κάνει με την απόχρωση, τον κορεσμό και την ελαφρότητα. Εμείς ζητήσαμε να έχει απόχρωση το πράσινο της αγκινάρας, κορεσμό πράσινο της φτέρης και σε ότι αφορά την ελαφρότητα μπουργκουντί ή βερμιγιόν.
- Καλά τώρα καμία εταιρία στην Ελλάδα δεν βρήκε ένα καλώδιο σύνδεσης της φωτιστικής γιρλάντας με το πράσινο του γαϊδουράγκαθου συγγνώμη λάθος της αγκινάρας.
- Ακριβώς. Εμείς ζητήσαμε κάτι που να δένει τόσο με τη Φάτνη Μεζονέτα μας όσο και τον Αρκούδο Σερρευχούλη που μας ξέμειναν από πέρσι και τα έχουμε φυλαγμένα στις κατασκηνώσεις στη Χρυσή Κρήνη (μακάρι να μην τα έχουν φάει τα ποντίκια) αλλά και τα λουλούδια που θα φυτέψουμε τις επόμενες μέρες.
Είναι ποτέ δυνατόν, να βάλουμε μια γιρλάντα φωτιστική που να μην ταιριάζει με τις αγκινάρες ή τις λαχανίδες μας, τι σόι λουλουδούπουλη θα είμαστε.
- Και αυτό το μπουγιουρντί τι χρώμα είναι ή το βερμιγιόν.
- Έλα τώρα που δεν ξέρεις αυτά τα χρώματα. Δεν είναι αυτό το θέμα μας τώρα.
Κύριοι, Αν σε αυτή την προμήθεια προσθέσουμε και την Πολιτεία των Δι’ Ευχών θα ξοδέψουμε πάνω ½ εκατομμύριο ευρώ. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει η κοινή γνώμη να ασχοληθεί με τις αναθέσεις, τους διαγωνισμούς και τις προμήθειες.
Για αυτό είμαστε όλοι εδώ. Αρχικά να σας ενημερώσουμε και να βγείτε μπροστά να στηρίξετε αυτά που εγκρίνατε. Και να ξέρετε ότι όλη η Λουλουδοσυμμαχία θα λαμβάνει εβδομαδιαία ένα ενημερωτικό memo με τις θέσεις και την επιχειρηματολογία.
Ο Λουλουδοδήμαρχος σοφά πρότεινε σε πρώτη φάση στο πλαίσιο του αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, να ασχοληθούμε άπαντες μόνο με τα Λουλούδια. Είμαι βέβαιος ότι όλοι συμφωνείτε; Ζουμπούλια, τουλίπες, γαρδένιες, μιμόζες, μπιγκόνιες, κρινάκια, βιολέτες, γλαδιόλες, πανσέδες, μπουκαμβίλιες, λαχανίδες και τετράφυλλα τριφύλλια θα γεμίσει όλη η Λουλουδούπουλη.
-Και γιατί τετράφυλλα τριφύλλια;
- Αυτά θα είναι μέρος του διαγωνισμού που θα προκηρύξουμε στην Πολιτεία των Δι’ Ευχών. Όποιος τα βρει θα κάνει ποδαρικό στο Δήμο αυτή την προεκλογική χρονιά και θα έχει την τιμή η φωτογραφία του να είναι η πρώτη ανάρτηση του νέου έτους στο προφίλ του Λουλουδοδημάρχου μας.
Γινήκαν πρωτοσέλιδα τα βλήτα και σέλινα….
- Ξαφνικά ακούγεται μια γυναικεία φωνή. Και γιατί όχι και Αλεξανδρινά που είναι και της εποχής.
- Το σκεφτήκαμε. Αλλά επειδή έχουμε πολλούς και πολλές με αυτό το όνομα στη Λουλουδοσυμμαχία, φοβηθήκαμε μη αντιδράσει ο κόσμος, ξεσπάσει πάνω στα φυτά και τα ξεπαστρέψουν ως αντίδραση.
- Σωστό. Δηλαδή προτείνετε να ασχοληθούμε μόνο με τα Λουλούδια και μετά τι θα κάνουμε;
- Μην αγχώνεσαι μετά έρχονται οι Απόκριες και πριν από αυτά οι γιορτές των Χριστουγέννων. Να δείτε παλαμάκια που έχετε να ρίξετε.
- Μάλιστα. Και για αυτό που ακούγεται ότι τελικά εμφανίστηκε υποψήφιος Δήμαρχος, ισχύει; Καλημέρα λέμε τον κόσμο, άει πήγαινε από εδώ μας λένε. Ευτυχώς όχι όλοι ακόμα.
-Για αυτό είναι σήμερα εδώ μαζί μας και η ομάδα ειδικών αποστολών της Λουλουδοσυμμαχίας. Να ξέρετε ότι τίποτα δεν αφήνουμε στην τύχη της.
-Πετάγεται ο επικεφαλής της ομάδας λέγοντας. Αυτοί κοιμούνται νωρίς και ξυπνάνε νωρίς. Δεν θα έχουν καμία τύχη. Παρακολουθούμε τις επαφές τους. Ευτυχώς αυτή η πόλη παράγει πολλούς ρουφιάνους. Δεν έχουμε λόγους να ανησυχούμε. Θα ήθελα να σας καθησυχάσω. Θα κάνουμε τα πάντα για να επιβάλλουμε τη δική μας επικοινωνιακή ατζέντα και κυρίως να αποτύχουν οι προσπάθειες τους να ενώσουν όλες τις ετερόκλητες δυνάμεις σε μια ανεξάρτητη κίνηση.
- Όταν λες να επιβάλλουμε τη δική μας επικοινωνιακή ατζέντα τι εννοείς;
- Λέξεις όπως διαφάνεια, λογοδοσία, εντιμότητα να εξαφανιστούν και μαζί τους και όσοι επιχειρηματολογούν για αυτά. Έχετε διαβάσει όλοι πόσο μας σφάζουν με το γάντι ο Σαράφης, η Αριάδνη, το Γεράκι Σαίνι κ.α. που άλλοι που γιορτάζουν τον 15Αύγουστο.
- Αληθεύει ότι, ‘’ αυτοί ‘’ της Αντίστασης νοίκιασαν και γραφεία;
- Ε και. Στείλαμε δικό μας συνεργείο να τα καθαρίσει. Καταλαβαίνεις. Τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στη Συμμαχία Σερραίων.
- Ψιθυριστά ακούστηκε. Ψωνίστηκαν τα τσόκαρα και μου την είδαν γόβες. Θα μας κλαίνε οι ρέγκες…
Συνεχίζεται…
ΥΓ: Το παρόν αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι εντελώς συμπτωματική και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.