ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Με έντονη μνήμη από τις πατρίδες της Ανατολής - Oι ιδιαίτερες γεύσεις της Μικρασιατικής κουζίνας στο διαγωνισμό γαστρονομίας
Η αδελφότητα Μικρασιατών Ν. Σερρών "Ο Άγιος Πολύκαρπος" τίμησε την παράδοση μέσα από τον διαγωνισμό γαστρονομίας
Η αδελφότητα Μικρασιατών Ν. Σερρών "Ο Άγιος Πολύκαρπος" τίμησε την παράδοση μέσα από τον διαγωνισμό γαστρονομίας
Με άρωμα μνήμης και παράδοσης συμμετείχε η Αδελφότητα Μικρασιατών Ν. Σερρών "Ο Άγιος Πολύκαρπος" στον διαγωνισμό γαστρονομίας «Αλμυρές και γλυκές δημιουργίες», που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της 10ης SEREXPO, την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2025.
Οι κυρίες της Επιτροπής Γαστρονομίας της Αδελφότητας, με αστείρευτο μεράκι, αγάπη και πίστη στη διάσωση των ριζών τους, ανέδειξαν για ακόμη μια φορά τον πλούτο της Μικρασιατικής κουζίνας. Σήκωσαν μανίκια, γέμισαν πάγκους με υλικά, ξετύλιξαν μυστικά συνταγών που έρχονται από γενιά σε γενιά και παρουσίασαν στο κοινό εδέσματα που ταξιδεύουν στον χρόνο.
Με έντονη μνήμη από τις πατρίδες της Ανατολής,
Στο αλμυρό μέρος του διαγωνισμού η κ. Μαριάνθη Μήτσιου παρουσίασε το παραδοσιακό καμπαξίδικο λουκούμι, μια γεύση με έντονη μνήμη από τις πατρίδες της Ανατολής, ενώ στο γλυκό κομμάτι η πρόεδρος της Επιτροπής, κ. Ελευθερία Μπασματζή, εντυπωσίασε με το αυθεντικό πολίτικο κιουνεφέ, ένα γλυκό-σήμα κατατεθέν της Μικρασιατικής γαστρονομίας.
Αν και η συμμετοχή δεν συνοδεύτηκε από βράβευση, η ουσία βρισκόταν αλλού: στη χαρά της δημιουργίας, στη ζεστασιά της συνεργασίας και, πάνω απ’ όλα, στη δυνατότητα να παρουσιαστούν γεύσεις που κουβαλούν ιστορία, μνήμες και πολιτισμό. Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν μέλη της Αδελφότητας, «η μεγαλύτερη ανταμοιβή είναι η ίδια η προώθηση της Μικρασιατικής γαστρονομίας και η διατήρηση της παράδοσης ζωντανής».
Η παρουσία της Αδελφότητας «Ο Άγιος Πολύκαρπος» στη SEREXPO 2025 αποτέλεσε όχι μόνο γαστρονομικό αλλά και πολιτιστικό γεγονός, που ανέδειξε το πόσο βαθιά ριζωμένη παραμένει η αγάπη για την κουζίνα της Μικράς Ασίας στις Σέρρες.
Οι κυρίες της Επιτροπής Γαστρονομίας της Αδελφότητας, με αστείρευτο μεράκι, αγάπη και πίστη στη διάσωση των ριζών τους, ανέδειξαν για ακόμη μια φορά τον πλούτο της Μικρασιατικής κουζίνας. Σήκωσαν μανίκια, γέμισαν πάγκους με υλικά, ξετύλιξαν μυστικά συνταγών που έρχονται από γενιά σε γενιά και παρουσίασαν στο κοινό εδέσματα που ταξιδεύουν στον χρόνο.
Με έντονη μνήμη από τις πατρίδες της Ανατολής,
Στο αλμυρό μέρος του διαγωνισμού η κ. Μαριάνθη Μήτσιου παρουσίασε το παραδοσιακό καμπαξίδικο λουκούμι, μια γεύση με έντονη μνήμη από τις πατρίδες της Ανατολής, ενώ στο γλυκό κομμάτι η πρόεδρος της Επιτροπής, κ. Ελευθερία Μπασματζή, εντυπωσίασε με το αυθεντικό πολίτικο κιουνεφέ, ένα γλυκό-σήμα κατατεθέν της Μικρασιατικής γαστρονομίας.
Αν και η συμμετοχή δεν συνοδεύτηκε από βράβευση, η ουσία βρισκόταν αλλού: στη χαρά της δημιουργίας, στη ζεστασιά της συνεργασίας και, πάνω απ’ όλα, στη δυνατότητα να παρουσιαστούν γεύσεις που κουβαλούν ιστορία, μνήμες και πολιτισμό. Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν μέλη της Αδελφότητας, «η μεγαλύτερη ανταμοιβή είναι η ίδια η προώθηση της Μικρασιατικής γαστρονομίας και η διατήρηση της παράδοσης ζωντανής».
Η παρουσία της Αδελφότητας «Ο Άγιος Πολύκαρπος» στη SEREXPO 2025 αποτέλεσε όχι μόνο γαστρονομικό αλλά και πολιτιστικό γεγονός, που ανέδειξε το πόσο βαθιά ριζωμένη παραμένει η αγάπη για την κουζίνα της Μικράς Ασίας στις Σέρρες.
#SerresParatiritis