ΤΟΠΙΚΑ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το τριήμερο εκδηλώσεων για τα Ελευθέρια Σερρών 2024

που διοργάνωσε το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών σε συνεργασία με τον Δήμο Σερρών και το τμήμα πολιτισμού του Δήμου.

που διοργάνωσε το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών σε συνεργασία με τον Δήμο Σερρών και το τμήμα πολιτισμού του Δήμου.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Παρασκευή 28 Ιουνίου με το εντυπωσιακό 1ο Φεστιβάλ Φλαμένκο Κιθάρας το οποίο λόγω των άστατων καιρικών συνθηκών μεταφέρθηκε από το Ζινζιρλί Τζαμί που είχε προγραμματιστεί αρχικά, στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού θεάτρου «Αστέρια» με τον κόσμο να κατακλύζει ασφυκτικά την αίθουσα του θεάτρου προκειμένου να απολαύσει μια ξεχωριστή βραδιά, με ένα είδος μουσικής και χορού, που ενσωματώνει μια σύνθετη μουσική και πολιτισμική παράδοση και αποτελεί χαρακτηριστικό κομμάτι του πολιτισμού της Ισπανίας.

Το Σάββατο 29 Ιουνίου μια από τις σημαντικότερες ημέρες στην ιστορία του τόπου μας, δόθηκε στο Ιστορικό Πάρκο Ηρώων η μεγάλη Συναυλία του Νίκου Πορτοκάλογλου.

Περισσότεροι από 3.000 θεατές συνέρρευσαν στο ιστορικής σημασίας χώρο του Πάρκου Ηρώων για να συμμετέχουν σ’ ένα μουσικό ταξίδι γεμάτο από επιτυχίες του αγαπημένου ερμηνευτή και τραγουδοποιού. Μαζί του η Βίκυ Καρατζόγλου, ο Βύρων Τσουράπης & οι Ευγενείς Αλήτες, μας χάρισαν μια βραδιά γεμάτη μουσική, χορό, ενθουσιασμό και θετική ενέργεια.

Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν η Δήμαρχος Σερρών Βαρβάρα Μητλιάγκα, η Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών Βίκυ Πανταζή και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Γιώργος Ανδρέου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, οι βουλευτές Σερρών Τάσος Χατζηβασιλείου και Κωνσταντίνος Μπούμπας , η πρώην Υφυπουργός Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, ο Δήμαρχος Σιντικής Γεώργιος Τάτσιος, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Σερρών & Νιγρίτης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αθανάσιος Μαλλιαράς , ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Σερρών Αριστοκλής Αναστασιάδης, οι Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι της Δημοτικής Αρχής, τα μέλη του Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών καθώς και πλήθος εκπροσώπων θεσμικών φορέων του Νομού Σερρών.

 

 

Το τριήμερο ολοκληρώθηκε την Κυριακή 30 Ιουνίου με την επετειακή εκδήλωση με τίτλο «1913 – 2024 … 111 χρόνια από την απελευθέρωση των Σερρών» στο Δημοτικό Θέατρο «Αστέρια».

Μια ξεχωριστή εκδήλωση μνήμης και τιμής, αφιερωμένη στον αγώνα των ηρώων της Απελευθέρωσης των Σερρών. Με συγκινητικές αναφορές στην ιστορία του τόπου μας μέσα από τη μουσική, το λόγο, την προβολή ιστορικού οπτικοακουστικού υλικού και την παρουσίαση αποσπασμάτων σε μορφή θεατρικών αναλογίων.

Συμμετείχαν: Ο μουσικοσυνθέτης και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών Γιώργος Ανδρέου, ο ερμηνευτής Νίκος Αλεξιάδης, οι ηθοποιοί Ελευθερία Ρήγου, Αστέρης Πολυχρονίδης, Γιώργος Καρύδας, Αστερόπη Χαριτίδου και Χριστίνα Αναγνώστου. Κεντρική ομιλήτρια της βραδιάς η φιλόλογος Φανή Κεχαγιά.

Συνολικά, το τριήμερο των επετειακών εκδηλώσεων στα πλαίσια του εορτασμού των 111 χρόνων από την απελευθέρωση των Σερρών αποτέλεσε ένα ιδιαίτερο και ξεχωριστό γεγονός για την πόλη μας που αγκαλιάστηκε από το κοινό και στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία.

Ευχαριστούμε πολύ για την άψογη συνεργασία και στήριξη στο πλαίσιο της οργάνωσης των Ελευθερίων, τη Δήμαρχο Σερρών, τους Αντιδημάρχους και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Σερρών καθώς και το διοικητικό και τεχνικό προσωπικό τους.

Θερμές ευχαριστίες επίσης στον Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών και στο Επιμελητήριο Σερρών για τη στήριξη τους.

Τον Ερυθρό Σταυρό για την πολύτιμη παρουσία του.

Την Βιομηχανία Αναψυκτικών Nektar Κουρτίδη για την ευγενική της χορηγία.

Τους χορηγούς επικοινωνίας - ΜΜΕ Σερρών.

Το Δ.Σ., το Τεχνικό και Διοικητικό προσωπικό του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών που εργάστηκαν απρόσκοπτα και με μεράκι καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης και τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλο τον κόσμο που αγκάλιασε και στήριξε με την παρουσία του, ξεχωριστά όλες τις εκδηλώσεις.