ΤΟΠΙΚΑ

Μείωση 40% στην εστίαση στα καταστήματα των Σερρών

Χαμηλά επίπεδα επισκεψιμότητας κατεγράφησαν στις Σέρρες στην εστίαση, κατά το πρώτο διήμερο εφαρμογής των ελέγχων με τα νέα μέτρα, παρά το γεγονός ότι ο καιρός   Κυριακή ήταν σύμμαχος και τα εμπορικά καταστήματα ανοιχτά.

Μιλώντας   στην ΕΡΤ Σερρών ο Πρόεδρος της Ένωσης Καταστημάτων Αναψυχής & Εστίασης Ν. Σερρών, Σωτήρης Κοτσαμπάς, είπε πως σημειώθηκε πτώση του τζίρου κατά 40%, αφού πολλοί Σερραίοι επέλεξαν να πιούν τον καφέ του ή να φάνε ένα γρήγορο γεύμα στα παγκάκια της πλατείας ή άλλους εξωτερικούς χώρους. Παράλληλα δεν έλειψαν ουρές πολλών μέτρων έξω από τα φαρμακεία για διενέργεια rapid test, εικόνα που συναντάται και σήμερα.

ΜΕ SECURITY
Ο κ. Κοτσαμπάς – ο οποίος στο δικό του κατάστημα προσέλαβε άτομο εταιρείας security για τους ελέγχους- έκανε λόγο για αρνητική ψυχολογία του κόσμου και επισήμανε πως τα περισσότερα περιστατικά δυσκολίας των ελέγχων σημειώθηκαν, όταν αρκετοί δεν είχαν μαζί τους ταυτότητα ή τα test που επιδείκνυαν ήταν άνω των 48 ωρών, με αποτέλεσμα να μην τους επιτρέπεται η είσοδος στα καταστήματα.
Ο ίδιος έκανε έκκληση σε όλους να έχουν έτοιμα τα απαιτούμενα για την είσοδό τους στα καταστήματα και ζήτησε άμεσα μέτρα στήριξης από την κυβέρνηση, λέγοντας πως όλοι μαζί, επαγγελματίες, καταναλωτές και κυβέρνηση, πρέπει συμβάλουν.

Πήγη: ΕΡΤ ΣΕΡΡΩΝ