ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μεντιλίμπαρ για αντι-Αραθάτε - Απαντάει άμεσα ο Μαρινάκης - «Καραμπόλα» με Ολυμπιακό και Πάμπλο Γκαρσία!

Τα σενάρια από την Ισπανία και η αντίδραση από το Λιμάνι. Ποια ομάδα... πολιορκεί τον έμπειρο κόουτς, το νέο συμβόλαιο με τους Πειραιώτες και το μέλλον του προπονητή του Πανσερραϊκού

Τα σενάρια από την Ισπανία και η αντίδραση από το Λιμάνι. Ποια ομάδα... πολιορκεί τον έμπειρο κόουτς, το νέο συμβόλαιο με τους Πειραιώτες και το μέλλον του προπονητή του Πανσερραϊκού

Άνοιξαν τα στόματα στην Ισπανία μετά από το ρεπορτάζ περί νέου συμβολαίου τού Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ με τον Ολυμπιακό, καθώς ο 63χρονος τεχνικός είναι θετικός στην προοπτική να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα.
 
Τι ακριβώς μαθεύτηκε, για όποιον ρώτησε και έμαθε φυσικά, στην Ιβηρική για τον Μεντιλίμπαρ; Ότι η περίπτωσή του ήταν στην κορυφή τής λίστας των ανθρώπων της Οσασούνα, ομάδα στην οποία είχε θητεία ο "Μέντι" και, φυσικά, έχει διατηρήσει και εκεί πολύ καλό όνομα.
 
Ο Γιακόμπ Αραθάτε δεν πρόκειται να ανανεώσει το συμβόλαιό του, που λήγει στο τέλος τής φετινής αγωνιστικής περιόδου, αν και είχε σχετικά καλή παρουσία/πορεία με την ισπανική ομάδα που αυτό το διάστημα βρίσκεται στην 9η θέση.

Η καριέρα τού Μεντιλίμπαρ στην Ισπανία - Το νέο συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό - Ο Πάμπλο Γκαρσία

Ο 63χρονος προπονητής έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό από την περσινή θητεία του στη Σεβίλλη, που κέρδισε το Europa League, αλλά γενικά στην καριέρα του είχε εργαστεί σε ομάδες όπως η Εϊμπάρ, η Λεβάντε και η Οσασούνα. Στο ισπανικό ποδόσφαιρο καθιερώθηκε με την Εϊμπάρ, δηλαδή τον σύλλογο μιας μικρής πόλης που δεν έχει περισσότερους από 30.000-40.000 κατοίκους και, παρόλα αυτά, την ανέβασε στη Primera Division και την κράτησε για αρκετά χρόνια εκεί.
 
Την περασμένη αγωνιστική περίοδο πήρε την ευκαιρία στη Σεβίλλη, λόγω της κακής πορείας τής ομάδας με τον Σαμπάολι (που είχε αντικαταστήσει, νωρίτερα, τον Λοπετέγκι), και όχι μόνο κατάφερε να σώσει την ομάδα εύκολα, αλλά και με πολλαπλές προκρίσεις έφτασε στον τελικό καιπανηγύρισε την κατάκτηση του Europa League.
 
Αυτά αφορούν τη μέχρι τώρα καριέρα του. Γιατί τώρα βρίσκεται στον Ολυμπιακό και έχει αφήσει τους πάντες ικανοποιημένους στου Ρέντη με την παρουσία του: Η ομάδα κάνει πρωταθλητισμό με συνέπεια ξανά και, φυσικά, είναι μέσα στη μάχη για την πρόκριση στα ημιτελικά τού Conference League. Για αυτό και θα ανανεώσει για ακόμα έναν χρόνο (μίνιμουμ) για τους Πειραιώτες.
 
Κάπου εδώ, όμως, έχει ενδιαφέρον να δούμε την πληροφορία από τη Θεσσαλονίκη που υπάρχει για τον Πάμπλο Γκαρσία και το μέλλον του, καθώς μια από τις προοπτικές που εξετάζει για την καριέρα του φαίνεται ότι είναι για την Οσασούνα! Ίσως όχι απευθείας για την πρώτη ομάδα της, αλλά σίγουρα για τη δεύτερη - Αν και το όνομα του Πάμπλο είχε βρεθεί μαζί με άλλα έξι σε λίστα που είχε δημοσιευτεί πρόσφατα στον ισπανικό Τύπο για την μετά-Αραθάτε εποχή!
 
Στην Ισπανία έχει κεφάλαιο ο Γκαρσία από την εποχή που ήταν ποδοσφαιριστής, στην Οσασούνα τον λατρεύουν και θέλουν να ξαναμπεί στον οργανισμό της ομάδας. Και μην βιαστείτε να πείτε ότι η Οσασούνα τον θέλει (λογικά!) για β ομάδα της, καθώς η τελευταία αφενός συμμετέχει σε πρωτάθλημα με τη Λα Κορούνια, τη Ρεάλ Μαδρίτης β΄, την Μπαρτσελόνα β΄, τη Θέλτα β΄, τη Ρεάλ Σοσιεδάδ β΄.
 
Αφετέρου πολλές φορές οι δεύτερες ομάδες ειναι προθάλαμος για την πρώτη (κάπως έτσι είχε συμβεί και με τον Ζινεντίν Ζιντάν στη Ρεάλ!), κάτι ανάλογο δηλαδή με αυτό που είχε ζήσει και στον ΠΑΟΚ.
 
Τυπικά, δηλαδή, ο Πάμπλο Γκαρσία θα μπορούσε να πει κάποιος ότι, τώρα, διεκδικεί/προορίζεται για την ίδια θέση με τον Μεντιλίμπαρ ή, έστω, ότι αν πήγαινε στην Οσασούνα β΄ θα ήταν εκείνος που, δυνητικά, θα ήταν πρώτος υποψήφιος για να αντικαταστήσει τον "Μέντι" στον πάγκο της πρώτης ομάδας...