ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μυσταγωγικές μελωδίες τζαζ στο γκαλά όπερας στον Υδρόμυλο του Γαζώρου

Διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της "Σερραίων Πολιτείας" στο πανέμορφο πετρόχτιστο ανοιχτό θέατρο

Διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της "Σερραίων Πολιτείας" στο πανέμορφο πετρόχτιστο ανοιχτό θέατρο

Το σωματείο "Σερραίων Πολιτεία", οραματίστηκε και διοργανωσε τη συναυλία με τραγούδια από τον κινηματογράφο και γνωστές όπερες, με την διεθνούς φήμης μεσόφωνο Κασσάνδρα Δημοπούλου, που πλαισιωσαν ο Βρετανός τενόρος Howard Hutt και ο πιανίστας Κωνσταντίνος Γκαρίπης.
 
Η συναυλία έγινε στο «Αμφιθέατρο Πισπίλη» στον Γάζωρο Σερρών, με την υπέροχη ακουστική με φόντο μια κατάφυτη ρεματιά.
Το σωματείο"Σερραίων Πολιτεία" με αυτή τη διοργάνωση ήθελε να κάνει γνωστό το έργο και τη μοναδική προσφορά του Γιάννη Πισπίλη ο οποίος αναστήλωσε τον οικογενειακό υδρόμυλο και κίνησε διαδικασίες κήρυξής του σε διατηρητέο, από το ΥΠΠΟ.
 
Επιπλέον, μελέτησε και κατασκεύασε, σε γειτονικό χώρο, αμφιθέατρο 500 περίπου θέσεων και δημιούργησε μονοπάτια πρόσβασης σε αυτό.
Στην ημέρα της Συναυλίας και στο διάστημα ήταν επισκέψιμος ο υδρόμυλος, ενώ στην υποδοχή των επισκεπτών συνέδραμε το τοπικό σωματείο ΑΡΤΕΜΙΣ ΓΑΖΩΡΙΤΙΣ.
Η Συναυλία έγινε με την έμπρακτη υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών και του Δήμου Νέας Ζίχνης.
Χορηγός της εκδήλωσης, ΔΡΟΜΕΑΣ Α.Ε.
 
Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια στον Ιωάννη Πισπίλη που δημιούργησε αυτόν τον υπέροχο χώρο πολιτισμού μόνος του, στο πατρικό του κτήμα, χτίζοντας τον πέτρα πέτρα κατά τη διάρκεια της καραντίνας, και μελετώντας την ακουστική του, μέσα σε ένα καταπράσινο μαγικό τοπίο. Ένας χώρος που όταν τον αντικρύζεις, οραματίζεσαι παραστάσεις, συναυλίες, προβολές και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις....