ΤΟΠΙΚΑ

Ν.Ε. Σερρών ΣΥΡΙΖΑ Πρωτιά σε ποσοστό θανάτων σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Υπάρχει κίνδυνος να κλείσουν κι άλλες κλινικές στο νοσοκομείο Σερρών

Υπάρχει κίνδυνος να κλείσουν κι άλλες κλινικές στο νοσοκομείο Σερρών

Στο νομό Σερρών θανατηφόρος αποδεικνύεται ο φετινός μήνας Νοέμβριος καθώς 79 άτομα έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με τα στοιχεία από το νοσοκομείο Σερρών, καταγράφοντας πρωτιά σε ποσοστό θανάτων σε ολόκληρη την Ελλάδα. Τραγικές ελλείψεις σε υποδομές, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό συνθέτουν την εικόνα το Νοσοκομείου μας. Βιώνουμε μια κατάσταση υγειονομικής τραγωδίας, με ορατή υποχώρηση της ποιότητας στη φροντίδα και των στάνταρντ ασφάλειας για τους ασθενείς, με πολλούς αποτρέψιμους θανάτους καθημερινά λόγω της αδυναμίας του ΕΣΥ να καλύψει αξιοπρεπώς την Covid-19 αλλά και τη λοιπή νοσηρότητα.
 
Στις 31/12/2019 λίγο πριν αρχίσουν τα επιδημικά κύματα στο Νοσοκομείο Σερρών υπηρετούσαν  104 ειδικοί  γιατροί και συνολικά 167 μαζί με τους ειδικευόμενους. Αντίθετα σήμερα στο νοσοκομείο υπηρετούν 94 ειδικοί και στο σύνολο 147 γιατροί! Οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής, λιγοστοί και στα όρια της κατάρρευσης, καταγγέλλουν τριτοκοσμικές καταστάσεις με εφημερίες τρόμου, διασωληνώσεις εκτός ΜΕΘ, δεκάδες ράντζα και κοντέινερ με αποτέλεσμα την πλημμελή περίθαλψη
των ασθενών και την αύξηση της θνητότητας καταγγέλλουν ακόμη ότι,
 
 Λειτουργούν οριακά οι περισσότερες κλινικές του Νοσοκομείου.
 Δεν λειτουργούν τα περισσότερα εξωτερικά ιατρεία.
 Πραγματοποιούνται ελάχιστα τακτικά χειρουργεία.
 Δεν λειτουργεί εδώ και ένα χρόνο η Πνευμονολογική Κλινική.
 Δεν λειτουργεί η Ουρολογική Κλινική.
 Υπάρχει κίνδυνος να κλείσουν κι άλλες κλινικές.
 
Το ΕΚΑΒ υπολειτουργεί αφήνοντας ακάλυπτες, μετά από πολλές δεκαετίες, μεγάλες περιοχές με ότι αυτό συνεπάγεται για τη ζωή των κατοίκων της περιφέρειας.
 
Προβλήματα στη σίτιση 
 
Προβλήματα ακόμη και στη σίτιση αφού δεν έχουν ούτε προμήθειες για να ταΐσουν σωστά τους ασθενείς. Δίνουν στους ασθενείς και στο προσωπικό, πατάτες γιαχνί, φασολάκια, πρασόρυζο επειδή δεν μπορούν να πληρώσουν προμηθευτές και έχει κοπεί το ψάρι και το κρέας. Και την άθλια αυτή εικόνα συμπληρώνουν οι τοπικοί Μαυρογιαλούροι της δεξιάς, οι Βουλευτές και οι αυτοδιοικητικοί τους βαστάζοι. Οι ντόπιοι πατεράδες τού «κατόπιν ενεργειών μου», διαγκωνίζονται με τον πιο ανήθικο τρόπο για το ποιος, επίλυσε δήθεν, προβλήματα που δημιουργεί η εγκληματική πολιτική.