Τ' ΑΠΑΡΑΤΗΡΗΤΑ

Νέα Αλλαγή για την νέα Ανατολή

Του ΔΗΜΗΤΡΗ  ΠΟΥΛΤΟΥΡΤΖΙΔΗ

Η δημοκρατία είναι υπέρτατο αγαθό όπως και να το δει κανείς και δεν μπορεί να εφαρμόζεται alacarte. Μία ακόμη απόδειξη είναι και η εκλογές για την ανάδειξη της ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής. Πριν ακόμη πραγματοποιηθούν έχουν δημιουργήσει κύματα συναισθημάτων σε πολύ μεγάλο ποσοστό πολιτών και στο σύνολο σχεδόν του πολιτικού κόσμου. Κύματα ελπίδας για κάποιους ( μη προνομιούχους, νέους, ανθρώπους του παραγωγικού ιστού της χώρας) , κύματα ανησυχίας και άγχους για κάποιους άλλους ( διεφθαρμένο πολιτικοοικονομικό σύστημα).

Είναι μια δεκαετία τώρα, που ο προοδευτικός πολίτης νιώθει να ασφυκτιά. Δεν ξέρει που να στραφεί, νιώθει προδομένος από παντού και δεν μπορεί να εκφραστεί πουθενά. Είχε για πολλά χρόνια την ασφάλεια του ΠΑΣΟΚ και όταν ο ήλιος φάνηκε πως δύει, "πάγωσε".

Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Τι κι αν έδυσε  ο ήλιος; Νύχτα είναι θα περάσει. Ήταν η πρώτη φορά; Όχι φίλε μου. Αυτή παράταξη δέχεται ανίερους πολέμους από καταβολής του ελληνικού κράτους. Από Τρικούπη, Βενιζέλο, σε Παπανδρέου (Γεώργιο, Ανδρέα, Γιώργο). Διαχρονικά η Δημοκρατική Παράταξη καλούνταν στα δύσκολα να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά κι έπειτα δεχόταν λάσπη και πόλεμο, γιατί χαλούσε την σούπα στους "δυνατούς".
Δεν θα σε πάω όμως στα πολύ παλιά γιατί ήταν άλλες εποχές, άλλες συνθήκες. Δεν μπορεί  όμως, να ξέχασες ή να μην έμαθες τι έγινε το βρώμικο '89. Θυμάσαι τι έγινε μετά; Θυμάσαι! Ο Παπανδρέου (Ανδρέας τότε) επέστρεψε!

Τι νομίζεις πως έγινε και το 2011; Λάσπη, πρωτοσέλιδα, δικαστήρια με αθωώσεις και σύμπραξη της "Αριστεράς" με την ΝΔ.Η ιστορία επαναλαμβάνεται φίλε μου. Η Παράταξη επιστρέφει και επιστρέφει πάλι με Παπανδρέου (Γιώργος τώρα).

Γιατί τώρα είναι πάλι τα δύσκολα. Γιατί αυτοί που μας πολέμησαν, πάλι απέτυχαν. Γιατί πρέπει πάλι να βγάλουμε τα κάστανα από την φωτιά.
Ξέρω ότι ένιωσες πως υπήρξαν στιγμές που ένιωθες πως βρίσκεσαι σε αδιέξοδο. Το ένιωσα κι εγώ. Αλλά όσο κλισέ κι αν ακούγεται, στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα!

Στις  5 Δεκεμβρίου, απέναντι στην φασίζουσα ΝΔ του Μητσοτάκη, του Άδωνη, του Βορίδη και του Πλεύρη και στον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα, του Παππά, του Πολάκη και του... Καλογρίτσα, εμείς θα βάλουμε τον Παπανδρέου της Διαύγειας, της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, του Opengov, των 100 μεταρρυθμίσεων σε 2 χρόνια.

 Οι αχτίδες του ήλιου ήδη ξεπροβάλουν!
 Μαζί θα απολαύσουμε την ανατολή από τις  5 Δεκέμβρη!
Όταν η νύχτα φεύγει, το ΠΑΣΟΚ ξανάρχεται...
#pamemprosta για την #nea_allagi